Mládež za šachovnicí

ŠO TJ Sokol Postoupky O víkendu 12.-13.4. bojovali mladí šachisté Postoupek na třech frontách o body do dorosteneckých soutěží družstev.

"C" družstvo hrálo ve Zlíně poslední, rozhodující zápas v Divizi sever o postup do Moravskoslezské ligy. Negativně se projevila neúčast dvou hráčů základní sestavy. Nakonec museli nastoupit jen v pěti a prohráli se Zlínem "B" 2,5:3,5. Vyhráli Marek Basovník a Pavlína Zycháčková, remizoval Radek Dubina. Díky porážce obsadilo družstvo až páté místo a z postupu se radovaly Boršice.

Poslední dvě kola se hrála v Moravskoslezské lize. Část proběhla v herně Sokola Postoupky, za účasti družstev Vinohrady Brno, Slezan Opava, Frýdek-Místek "B" a Postoupky "B". V předposledním kole se o záchranu utkaly Opava a Brno. Úspěšnější bylo nakonec Brno, které zvítězilo poměrem 4,5:1,5. Postoupky podlehly favorizovanému Frýdku-Místku 0:6. V posledním kole Frýdek-Místek porazil 5:1 Vinohrady Brno a domácí remizovali s Opavou 3:3. Za Postoupky "B" nastoupili: Martin Dvořák (1 bod ze 2 partií), Jiří Petr (1/2), Táňa Šeráková (1/2), Jindřich Ryšavý (0/2), Jan Ryšavý (0/2) a Jan Palášek (0/2). Konečné deváté místo Postoupkám bezpečně zaručuje účast v této soutěži i na příští sezonu.

O záchranu se musí snažit v extralize družstvo Postoupek "A". Před závěrečnými čtyřmi koly to nevypadalo dobře. Z osmičlenné skupiny bojující o záchranu sestupují poslední čtyři družstva a Postoupky byly s jedním bodem poslední. První část záchranářských prací proběhla v Pardubicích. Kapitán ing. Karel Malinovský tentokrát vsadil na většinu odchovanců oddílu a týmového ducha. A hned v prvním kole se zrodila vůbec první výhra, nad Spartakem Vlašim 5:1. V kole druhém, s domácím výběrem, šlo stále o hodně. Proto Pardubice nasadily to nejlepší a nakonec vyhrály 4,5:1,5. Naděle na záchranu sice stále žije, ale výchozí situace se příliš nezměnila. Za Postoupky nastoupili: Karel Malinovský (1,5/2), Jiří Martišek (0,5/2), Lukáš Kuchynka (1/2), Zdeněk Prokopec (2/2), Karel staněk (0,5/2) a Petr Dvořák (1/2). Pořadí ve skupině o záchranu: 1. St. Město (8), 2. Pardubice (6), 3. Brankovice (6), 4.Vyšehrad (6), 5. Říčany (4), 6. Havl. Brod (4), 7. Postoupky (3), 8. Vlašim (3).