ŠO TJ Sokol Postoupky

<   2016 / 2017   >

Družstva – dospělí

Konečné tabulky: 2. liga E, ZKP, ZKS západ, RP, RS (soupisky A, B, C, D)

Postoupky A – ZKP
Papírově jsme měli hrát na čele soutěže, po Vlčnovu a Vsetínu jsme měli třetí nejvyšší průměr Ela. Vzhledem k plánovanému počtu odehraných partií hráči základní sestavy ale bylo jasné, že naše úloha bude přesně opačná, a to vybojovat záchranu a stabilizovat tým po loňské sezoně hrůzy. Oba tyto cíle se nakonec podařilo dosáhnout, i když jen s vypětím všech sil a notnou dávkou štěstí.
Sezonu jsme zahájili neslavně v nekompletní sestavě těsnou prohrou v Holešově s naším přímým konkurentem v boji o záchranu. Naštěstí hned v dalším kole jsme tyto body nahradili výhrou ve Fr.Lhotě. Před zimní přestávkou jsme přidali bod za remízu s Boršicemi a Vsetín s námi potvrdil roli favorita. Mohlo to být lepší, ale prozatím nebyl důvod k panice.
Zlomové utkání přišlo v prvním jarním kole. Zbytečně jsme pokazili několik pozic a těsně prohráli s Napajedly. Místo posunu do klidného středu jsme se namočili do tvrdých bojů o záchranu. Následovaly prohry se St. Městem D a Kroměříží a situace začala být kritická. Zmobilizovali jsme síly proti Zlínu a podruhé výhráli. Bohužel to byla naše poslední výhra v sezoně. Následovala prohra s Val. Meziříčím. Příčinou byla kombinace nemoci dvou hráčů, smůly a dalších faktorů. Po očekávané prohře ve Vlčnově se vše rozhodovalo v posledním kole se St. Městem C. Přestože jsme se poprvé v sezoně sešli v téměř základní sestavě, měli jsme elovou převahu na 7 deskách, a to v průměru téměř 100 Elo bodů, nedokázali jsme ze zápasu vytěžit víc než remízu.
Sečteno a podtrženo dvě výhry, dvě remízy a sedm porážek znamenají předposlední 11. místo, které jen souhrou výsledků 2. ligy stačí na záchranu soutěže. Předvedená hra, výsledky, nasazení, bojovnost a celý přístup týmu ale neodpovídal úrovni krajského přeboru. Vůbec se nám nedařily zápasy, kde jsme byli favorité. Těsným rozdílem jsme prohráli několik utkání, protože soupeři ukázali větší vůli po vítězství. V počtu vyhraných partií bylo horší jen sestupující Val. Meziříčí. Naopak podle zápasového skóre bychom skončili na sedmém místě. To svědčí o několika těsných prohrách a až příliš mnoho remizových partiích.
Ale abych nebyl jen kritický, po organizační stránce vše fungovalo mnohem lépe než loni. I když dát dohromady kompletní osmičku na zápas nebylo vždy jednoduché, tak až na jednu výjimku se to podařilo. Vzhledem k počtu partií, které byli jednotliví hráči schopní/ochotní odehrát, byly naše sestavy celou sezonu napnuté na maximum a s výjimkou pár zápasů nebyl k dispozici žádný náhradník. Proto považuji za malý zázrak jedinou kontumovanou partii.
K výkonům jednotlivých hráčů jen krátké hodnocení, protože hodně z vás odehrálo jen pár partií a navíc každý sám určitě ví nejlíp jak moc může být po sezoně spokojený.
Nejvíce body přispěl Martin Bačák (6,5 bodu/11 partií) a slušné výkony předvedli také Mara Machalík (4,5/8), Kuba Vančura (3,5/6) a Petr Dvořák (3/6). Naopak vůbec se nedařilo mně (4/11) a víc bodů jsem očekával také od Romana Brázdila (4,5/11), Ondry Kašpárka (1/4) a Laďi Opluštila (1,5/4). Ostatní odehráli přibližně svůj standard a nebo není moc co hodnotit. Perličkou je, že Kuba Vančura a Ondra Kašpárek odehráli všechny své partie bílými figurami.
Tomáš

Postoupky B – ZKS – západ
Hlavním cílem týmu bylo udržet se v Zlínské krajské soutěži a to se podařilo. Soupiska našeho „béčka“ byla mimořádně silná, a kdybychom nastupovali ke každému zápasu v silnějších sestavách, skončili bychom snadno minimálně do 5. místa. Hned v úvodu bych chtěl pochválit všechny hráče, za velmi dobrou komunikaci při přípravě sestav na jednotlivé zápasy. Pokud jsem některého hráče oslovil, až na malé výjimky na zápas nastoupili. Třeba Honza Netušil, odehrál sice jen 1 zápas, ale za to „koncertoval“ ve Zborovicích. Jen jeho zásluhou jsme porazili doposud 2. tým soutěže ŠO TJ Zborovice „A“ a získali tak velmi cenné 3 body. Pokud se některému hráči našeho týmu nedařilo, byl i tak potřebným a velmi platným hráčem. Pouze dva hráči uvedení na soupisce neodehráli ani jeden zápas, jsou to hráči Opluštil David a Baštinec Radek. Upřímně řečeno, zabírali místa hráčům, kterými jsme mohli doplnit soupisku lépe. A teď už k jednotlivým zápasům.
Hned v 1. kole jsme přivezli cenné 3 body z Bojkovic po výhře 5 : 3. Ve 2. kole jsme byli favority proti TJ Fatra – Slavii Napajedla a poněkud překvapivě jsme prohráli nejtěsnějším rozdílem 3,5 : 4,5. Ve 3. kole jsme opět dovezli body z Uherského Brodu, když jsme porazili tamní TJ Spartak Uherský Brod 5 : 3. V tomto zápase sehrál velmi pěknou partii s poměrně složitou koncovkou Tomáš Dvouletý. Ve 4. kole jsme doma opět prohráli s ŠK Staré Město „E“ a zase jen těsně 3,5 : 4,5. V tomto zápase na 1. desce nastoupil 6. hráč základní sestavy Laďa Opluštil, který odehrál velmi pěknou partii s Alexandrem Skalským. Laďa se snažil do poslední chvíle, jeho remíza se Sašou ve vrcholné časové tísni obou hráčů body družstvu nepřinesla. 5. kolo jsme odehráli na půdě ŠK Boršice „B“ a opět jsme dovezli body z venku, sice jen bodík za remízu 4 : 4. Domácí už vedli 3,5 : 1,5 a vypadalo to na debakl pro náš tým. Potom jsme však srovnali mojí výhrou a výhrou Valerije Charčenka. V rozhodující 8. partii měl Libor Daněk v dámské koncovce 5 pěšců navíc, ale soupeř překvapil patovou kombinací a bylo to 4 : 4. Kdo by ovšem předpokládal, že po třech zápasech venku neodjedeme ani jednou poraženi!! V 6. kole v Kunovicích jsme neměli proti lídrovi soutěže žádnou šanci a tak se výsledek 2 : 6 v náš neprospěch dal očekávat. V 7. kole jsme doma prohráli opět a potřetí za sebou 3,5 : 4,5. Body si z Postoupek tentokrát odvezlo „béčko“ Vlčnova. V krásném zápase exceloval Libor Daněk, když porazil velmi pěkně favorizovaného Petra Koutného. Naopak trochu nešťastný byl po zápase s Vlčnovem Valerij, který prohrál právě v tomto zápase svoji jedinou partii v soutěži. Hrdinou 8. kola našeho týmu byl v zápase na horké půdě Zborovic Honza Netušil. Po remízách několika našich elitních hráčů ty vypadalo na prohru v zápase. Poměrně nečekaně „otočil“ svoji partii Míša Scheichenost a vyhrál. Za stavu 3,5 : 3,5 dohrával svoji partii Honza Netušil. Z poměrně horší pozice, kdy domácí už oslavovali výhru, Honza Netušil velmi pěknou koncovkou nejenže vyhrál, ale také stanovil konečný výsledek zápasu 3,5 : 4,5 v náš prospěch. Po 8. kole jsme tak už dovezli od soupeřů neuvěřitelných 10 bodů, zatímco doma jsme nezískali ani bod! V 9. kole jsme nastoupili proti Slavii Kroměříž v trochu „okleštěné“ sestavě a uhráli jsme jen 5 remíz. V 10. kole jsme jeli k poslednímu zápasu do Dolního Němčí. Hráli jsme poměrně vyrovnaný zápas a prohráli jsme 3 : 5. V poslední 11. kole jsme doma hostili ŠK Zlín – Malenovice a chtěli jsme se rozloučit konečně výhrou na domácí půdě. Soupeř nám to trochu usnadnil postavením slabší sestavy, zatímco my jsme nastoupili v relativně silné sestavě. Výsledek 5 : 3 přinesl nejen první bodový zisk na domácí půdě, ale také definitivu, že nesestoupíme.
Kdybych měl hodnotit výkon jednotlivých hráčů, nikdo mě vyloženě nezklamal. Mimořádně dobře se počtem zápasů anebo výkony prezentovali Roman Brázdil, Martin Bačák, Libor Daněk, Tomáš Dvouletý, Honza Bártek, Dvořák Petr, Scheichenost Michal a především pak Jakub Vančura a Valerij Charčenko. Ostatní odehráli standard a byli v zápasech velmi potřební. Na závěr pár „perliček“. Velkým žolíkem se stal Tomáš Dvouletý, ten pokud nastoupil, tak družstvo nikdy neprohrálo (3 výhry a 1 remíza). Téměř všechny body jsme přivezli z venku, tedy 10 bodů, zatímco doma jsme jen „paběrkovali“, (3 body) a to výhrou až v posledním kole. Nejvíce zápasů odehrál Valerij Charčenko (11) a získal také pro družstvo nejvíce bodů (7,5 bodu tj. 68,18% úspěšnost). Dobrým prognostikem se stal Martin Bačák, který před zápasem se Zborovicemi i Zlínem – Malenovicemi, jasně řekl, že tato družstva porazíme a tak se i stalo.
Pokud v příštím roce budou v základní sestavě hráči typu Roman Brázdil, Martin Bačák, Tomáš Dvouletý, Honza Bártek, Petr Dvořák, Jakub Vančura, Valerij Charčenko, máme velkou šanci se v soutěži udržet. Družstvo může být doplněno některými dalšími vlastními členy oddílu (Milan Krejčík) a dále mladými perspektivními hráči (Rosťa Huňa, Dominik Večeřa, Tomáš Daniel Kubín, Pavel Opluštil). V sestavě by neměli chybět ani Jirka Kubín, Julinka Šimčáková, Filip Zavadil a Pavel Večeřa, všechny Vás bude kapitán potřebovat. Laďa Opluštil chce v příštím roce v sestavě „béčka“ absentovat a hrát už nechce ani vynikající hráč a host, Libor Daněk a také Michal Scheichenost. Těžko bude hrát i Honza Netušil. Do sestavy zbývá doplnit 3 hráče, jako hostující hráč se už nabízí na všech 11 zápasů Jarda Trávníček. Zbývají tedy dvě volná místa v sestavě. Na úplný závěr děkuji všem hráčům za jejich vystupování v soutěži, snad příští sezóna potvrdí stabilitu „béčka“ a my budeme v tabulce soutěže figurovat minimálně někde na 5. – 8. místě. Rostoucí výkonnost mladých hráčů nás k této prognóze opravňuje.
Jan Štefek kapitán „B“ družstva Sokola Postoupky

Postoupky C – Regionální přebor
Před sezónou tým Postoupek C měl jen jeden úkol, a to se pokusit udržet v soutěži Regionálního přeboru Kroměříž. Noví a mladí hráči C-týmu měli své osobní úkoly, a to získat co nejvíce zkušeností z partií hraných vesměs se silnějšími soupeři. Ze všech účastníků soutěže jsme měli bezkonkurenčně nejnižší průměr ELA, navíc v sestavě figurovali i např. Kuba Vančura nebo Julča Šimčáková, s kterými jsme moc v průběhu soutěže počítat nemohli kvůli jejich vytíženosti v béčku nebo dokonce áčku. Nakonec se nám cíle podařilo dosáhnout, v soutěži jsme se udrželi a zkušeností jsme nabrali dostatečně.
Co se týče komunikace při tvorbě sestav, až na několik malých výjimek vše probíhalo bezproblémově. Když někdo nemohl, většinou se řádně omluvil. Naštěstí jsme na soupisce měli i dostatečné množství hráčů a případně ochotných náhradníků a dokázali jsme reagovat i na krizovou potřebu áčka si vzít nominovaného hráče na zápas C. Flexibilně jsme uměli zareagovat i na nečekané ohlášení nominovaného Pavla Večeři půl hodiny pře začátkem zápasu, že má zdravotní problémy a tudíž nepřijde, a doplnit jeho výpadek náhradníkem. Nesešli jsme se v osmi pouze jednou na zápas v Morkovicích, kdy nominovaný Pavel Opluštil bohužel zaspal a nemohli jsme ho nijak vzbudit. Chtěl bych všechny proto pochválit a všem poděkovat za přístup k nominacím a doufám, že takto budeme pokračovat i v následujících letech. Ohledně průběhu soutěže, vždy jsme patřili při zápasech k outsiderům, jednak věkovým průměrem, jednak průměrným elo ratingem. Náš průměrný elo rating hráčů ze všech utkáních bylo 1178, pro porovnání druhý nejnižší průměrný elo rating měly Milovice Hrad 1492. Mnohdy jsme v jednotlivých partiích nastupovali proti jednotlivcům majícím elo o 400 až 600 bodů vyšší. Nicméně téměř vždy jsme byli po zápase pochváleni jednak za bojovné výkony, ale hlavně za to, že se mladí hráči snažili, nic nevzdávali a jak si Postoupky vychovávají svoji blízkou budoucnost. Zde chci všem poděkovat za bojovnost a osobní statečnost k takovýmto zápasům nastupovat. Celkově jsme skončili na jedenáctém, předposledním místě se ziskem 6 zápasových bodů.
Nemá cenu popisovat všechny zápasy, neboť jsme je s výjimkou dvou prohráli po bojovných výkonech, ale objektivně také celkem přesvědčivě. Zmíním pouze ty dva vítězné. Vyhráli jsme nad posledními a sestupujícími Kvasicemi ve 4. kole, kteří v oslabené sestavě prohráli zcela zaslouženě, a pak v posledním kole nad Rusavou, kde jsme měli možnost postavit v průběhu soutěže svoji nejsilnější sestavu a právem jsme tento zápas jednoznačně vyhráli.
Z jednotlivých hráčů nikdo nezklamal, bylo vidět, že to nikdo nevypustil a že se snaží ze všech sil. Celkem jsme v soutěži získali 30 partiových bodů. Nejvíce bodů uhrál většinou na 4. šachovnici hrající Valerij Charčenko, který z 11 zápasů získal 7 bodů (4 výhry, 6 remíz, 1 prohra). Následoval ho většinou na 5. šachovnici hrající Milan Krejčík, který získal z 6 zápasů 4 body (3V/2R/1P), potom většinou na 6. šachovnici hrající teprve osmiletý Tomáš Daniel Kubín, který získal z 11 zápasů 4 body (2V/4R/5P) a dále většinou na 2. šachovnici hrající teprve jedenáctiletý Dominik Večeřa, který uhrál z 10 zápasů 3 body (2V/2R/6P). Musím zmínit další hráče, hlavně však ty mladé: 14-letý Vláďa Béna nastoupil k posledním 4 kolům a svými výkony si jasně řekl o místo do základní sestavy pro příští rok – zisk 21/2 bodu (2V/1R/1P), dále 10-letá Amálka Žáčková, která uhrála z 3 zápasů na 8 šachovnici 2 body (2V/0R/1P), potom 12-letý Pavel Opluštil většinou hrající na 2. šachovnici, který získal ze 4 zápasů 11/2 bodu (0V/3R/1P), dále 15-letý Rosťa Huňa se získal 11/2 bodu (1V/1R/6P) z 8 zápasů, 16-letý Kuba Vančura uhrál1 bod (0V/2R/0P) z 2 zápasů, 18-letá Julča Šimčáková také získala 1 bod (1V/0R/1P) ze 2 zápasů a 14-letá Lucka Vaňharová z 4 zápasů vydolovala ½ bodu. 1 bod nám v 1 zápase vyhrála i 17-letá Lenka Navrátilová, ta však po prvním zápase dávala přednost týmu Slavie Kroměříž. Ze zbývajících hráčů Miloš Kucián nastoupil k 3 zápasům a uhrál na 1. šachovnici jednu remízu, Martin Medek nastoupil ochotně vždy, když to bylo potřeba a odehrál 2 zápasy s jednou remízou. Miloš Bouda nastoupil ochotně vždy, když jsem mu zavolal, dokonce i v naprosto šibeničním termínu, nicméně se mu proti silnějším soupeřům na většinou na 5. šachovnici nedařilo (z 6. zápasů 0 bodů). Také já jsem nastupoval jako záplatující náhradník většinou na 3. šachovnici a oproti objektivně silnějším soupeřům jsem v 8 zápasech neuhrál ani bod. Nu alespoň jsem se osvědčil jako výborný řidič. Za dovoz hráčů chci také poděkovat Valeriji, který s velkou ochotou vozil druhou polovinu týmu k zápasům.
Pro příští sezónu budu rád pokračovat v roli kapitána C-týmu, jestli s tím předseda bude souhlasit. Nicméně bychom si v Postoupkách měli nejdříve udělat jasno, jak budeme chtít pokračovat v následujících letech, a jestli naše na papíru skvěle vypadající sestavy, nejsou pouze utopií a zbožným přáním, když se v nejsilnějších sestavách stejně nesejdeme a látáme to pak, jak se dá. Na druhou stranu dostávají šanci jiní a vím, že v céčku jsou hráči, kteří mohou a s radostí i budou hrát za céčko i béčko. Navíc bych rád zapojil i další mladé hráče z členské základny – možná by stálo za úvahu postavit kvůli nim i Déčko v nejnižší soutěži. Doporučuji také vyčistit černé duše v členské základně. A na závěr ještě jedna připomínka, kterou se musíme zabývat, a to je prostředí hrací místnosti a podmínky při hře. Musím s politováním konstatovat, že jsem horší na úrovni RP KM neviděl a myslím si, že rozhodně nedělá Postoupkám dobrou vizitku. Budu rád, když si vše v klidu prodiskutujeme a připravíme se pořádně na další, věřím, že úspěšnější sezónu. Už se těším!!!!!
Jirka Kubín, kapitán C-týmu Sokola Postoupky

Družstva – mládež

Konečné tabulky: KP st. žáků (soupisky A)

Postoupky A – Krajský přebor starších žáků

2. liga sk. E 2016-2017


Poř. Družstvo             1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 12 MP3 Body  
   1 Šachy Hošťálková     *  4½ 5½ 3½ 4½ 4½ 6  5  4½ 5½ 6  6½ 30   56  
   2 ŠK GARDE Lipovec     3½ *  4  4  4  5  5  5  6½ 5  4½ 7  24  53½  
   3 Zbrojovka Vsetín     2½ 4  *  3½ 4½ 4½ 5  4½ 5½ 3½ 5½ 4½ 22  47½  
   4 ŠK Staré Město B     4½ 4  4½ *  6  4  2½ 2½ 3½ 4½ 4½ 4  18  44½  
   5 Jezdci Jundrov       3½ 4  3½ 2  *  5½ 5  5½ 7  3½ 6½ 3½ 16  49½  
   6 ŠK Lokomotiva Brno B 3½ 3  3½ 4  2½ *  5  1½ 4½ 4½ 5  7  16   44  
   7 SK Podlužan Prušánky 2  3  3  5½ 3  3  *  4  5½ 4½ 7  4  14  44½  
     Slavia Kroměříž B    3  3  3½ 5½ 2½ 6½ 4  *  5  4  3  4½ 14  44½  
   9 ŠK Duras BVK B       3½ 1½ 2½ 4½ 1  3½ 2½ 3  *  4½ 5  5  12  36½  
  10 ŠK Kuřim             2½ 3  4½ 3½ 4½ 3½ 3½ 4  3½ *  4  5  11  41½  
  11 MKS Vyškov           2  3½ 2½ 3½ 1½ 3  1  5  3  4  *  4½  7  33½  
  12 Spartak Adamov       1½ 1  3½ 4  4½ 1  4  3½ 3  3  3½ *   5  32½



Zlínský krajský přebor 2016-2017


Poř. Družstvo                    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 12 MP3 Body
   1 TJ Vlčnov A                 *  3½ 5  5½ 4  6½ 7  5  7½ 5½ 5½ 7  28   62  
   2 ŠK Zbrojovka Vsetín B       4½ *  3  6½ 3  4½ 4½ 2½ 5½ 5½ 5  6  24  50½  
   3 ŠK Staré Město D            3  5  *  4  4  4½ 5  5  4  3  6  4½ 21   48  
   4 Slavia Kroměříž C           2½ 1½ 4  *  4  5  5  5  3½ 5½ 4½ 5½ 21   46  
   5 SK Boršice A                4  5  4  4  *  2½ 6½ 3  5½ 4½ 4  5  19   48  
   6 ŠO TJ Sokol Francova Lhota  1½ 3½ 3½ 3  5½ *  4  6½ 4½ 6  2½ 5½ 16   46  
   7 ŠK Holešov A                1  3½ 3  3  1½ 4  *  6  4  4½ 4½ 4  12   39  
   8 TJ Fatra-Slavia Napajedla A 3  5½ 3  3  5  1½ 2  *  2½ 4  4½ 4  11   38  
   9 ŠK Staré Město C            ½  2½ 4  3½ 2½ 3½ 4  5½ *  3  4  6½ 10  39½  
  10 ŠK Zlín B                   2½ 2½ 5  2½ 3½ 2  3½ 4  5  *  2½ 5  10   38  
  11 Sokol Postoupky A           2½ 3  2  3½ 4  5½ 3½ 3½ 4  5½ *  3   8   40   
  12 TJ Valašské Meziříčí A      1  2  3½ 2½ 3  2½ 4  4  1½ 3  5  *   5   32    
   


Zlínská krajská soutěž – západ 2016-2017


Poř. Družstvo                    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 12 MP3 Body
   1 ŠO Kunovice A               *  6  5½ 4  6  4½ 6  6  6½ 7  4½ 7  31   63  
   2 Slavia Kroměříž D           2  *  4  2½ 4½ 4½ 5½ 5½ 5½ 5  6  5  25   50  
   3 ŠO TJ Zborovice A           2½ 4  *  4½ 3  4½ 6½ 3½ 4½ 6  4½ 4½ 22   48  
   4 ŠK Dolní Němčí A            4  5½ 3½ *  5½ 3½ 2½ 5  6  6  3  5½ 19   50  
   5 ŠK Staré Město E            2  3½ 5  2½ *  4½ 3  4½ 5½ 5½ 1  5½ 18  42½  
   6 SK Boršice B                3½ 3½ 3½ 4½ 3½ *  3  4  6  6  4½ 7  16   49  
   7 ŠK Zlín-Malenovice A        2  2½ 1½ 5½ 5  5  *  3  3½ 4  6  6½ 16  44½  
   8 Sokol Postoupky B           2  2½ 4½ 3  3½ 4  5  *  3½ 3½ 5  5  13  41½   
   9 TJ Vlčnov B                 1½ 2½ 3½ 2  2½ 2  4½ 4½ *  4  4  6  11   37  
  10 TJ Fatra-Slavia Napajedla B 1  3  2  2  2½ 2  4  4½ 4  *  5½ 5  11  35½  
  11 TJ Bojkovice                3½ 2  3½ 5  7  3½ 2  3  4  2½ *  3   7   39  
  12 TJ Spartak Uherský Brod     1  3  3½ 2½ 2½ 1  1½ 3  2  3  5  *   3   28 




Regionální přebor 2016-2017


Poř. Družstvo             1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 12 MP3 Body 
   1 ŠK Rajnochovice      *  4½ 7  6  6  5  6½ 3½ 5  5½ 6  8  30   63 
   2 ŠK Holešov B         3½ *  5½ 3  5  4½ 5  7  5  7  6½ 5½ 27  57½   
   3 TJ Bystřice p/H      1  2½ *  3½ 5  5½ 5½ 5½ 5  5  6  7  24  51½  
   4 ŠK Rapos Sulimov     2  5  4½ *  4½ 3  5  4  4  4  7  7  21   50  
   5 ŠO TJ Zborovice B    2  3  3  3½ *  6  5½ 4  4  7½ 6  6½ 17   51  
   6 TJ Sokol Pravčice    3  3½ 2½ 5  2  *  2  4½ 6  4  5½ 7½ 16  45½  
   7 TJ Lutopecny/Měrůtky 1½ 3  2½ 3  2½ 6  *  4½ 4  4½ 5  6  16  42½  
   8 ŠK Milovice Hrad     4½ 1  2½ 4  4  3½ 3½ *  4  6  6  5½ 15  44½  
   9 Sokol Litenčice      3  3  3  4  4  2  4  4  *  3  5½ 5  10  40½  
  10 SK Rusava            2½ 1  3  4  ½  4  3½ 2  5  *  2  6   8  33½  
  11 Sokol Postoupky C    2  1½ 2  1  2  2½ 3  2  2½ 6  *  5½  6   30  
  12 Sokol Kvasice        0  2½ 1  1  1½ ½  2  2½ 3  2  2½ *   0  18½ 



Regionální soutěž 2016-2017


Poř. Družstvo                   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 MP3 Body 
   1 TJ Sokol Morkovice A       *  2½ 2½ 3½ 3  3  3  4  4  5  23  30½  
   2 ŠK Prusinovice             2½ *  2  3½ 4  4  3½ 4  4  4  22  31½  
   3 Slavia Kroměříž E          2½ 3  *  2½ 3½ 2½ 3½ 3  4½ 4  21   29  
   4 ŠK Loukov                  1½ 1½ 2½ *  2  3  3½ 3½ 3  4  16  24½  
   5 ŠK Holešov C               2  1  1½ 3  *  4  2  3½ 3½ 5  15  25½  
   6 TJ Sokol Pravčice B        2  1  2½ 2  1  *  3½ 3  4  4½ 13  23½  
   7 TJ Bystřice pod Hostýnem B 2  1½ 1½ 1½ 3  1½ *  3½ 3  3½ 12   21  
   8 TJ Bystřice pod Hostýnem C 1  1  2  1½ 1½ 2  1½ *  2½ 3½  4  16½  
   9 SK EMKaD Holešov B         1  1  ½  2  1½ 1  2  2½ *  3½  4   15  
  10 TJ Sokol Morkovice B       0  1  1  1  0  ½  1½ 1½ 1½ *   0   8   



Krajský přebor družstev st. žáků 2016-2017


Poř. Družstvo              1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 MP3 Body 
   1 Sokol Ústí            *  3  4  4½ 2  2½ 5  5  5  3½ 22  34½  
   2 ŠK Staré Město C      2  *  2  3½ 4  3  4  4  5  4  21  31½  
   3 ŠK Zlín-Malenovice    1  3  *  3½ 3½ 3  1  4½ 4½ 3  21   27  
   4 ŠK Zbrojovka Vsetín B ½  1½ 1½ *  4  3½ 4½ 4½ 2  3  15   25  
   5 ŠK Zbrojovka Vsetín C 3  1  1½ 1  *  2  3½ 3  3½ 4  15  22½  
   6 Sokol Postoupky       2½ 2  2  1½ 3  *  4  2  5  4½ 13  26½  
   7 DDM Slavičín          0  1  4  ½  1½ 1  *  4  4  4  12   20  
   8 ŠO Karolinka          0  1  ½  ½  2  3  1  *  3  2   6   13  
   9 ŠK Staré Město D      0  0  ½  3  1½ 0  1  2  *  3   6   11  
  10 ŠO Kunovice           1½ 1  2  2  1  ½  1  3  2  *   3   14 
    


Soupisky družstev


Sokol Postoupky A (ZKP)

Šach.    Jméno                 Rtg FED 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø  
    1    Brázdil Roman        2086 CZE ½ 0 ½ 0 ½ 0 ½ 1 ½ ½  ½   4½     11  40,9  2132 
    2    Bačák Martin         2101 CZE 1 ½ ½ ½ 0 ½ ½ 1 1 ½  ½   6½     11  59,1  2050 
    3    Karlík Ondřej        2191 CZE   1             ½    1   2½      3  83,3  1953 
    4    Dungl Martin         2052 CZE ½   1         ½ 0        2       4  50,0  1997 
    5    Večeřa Petr          2037 CZE             ½        ½   1       2  50,0  1976 
    6    Machalík Marek       1976 CZE   1 ½ 1   ½ ½   0 ½  ½   4½      8  56,3  1996 
    7    Navrátilík Pavel     2041 CZE   1     ½     ½      ½   2½      4  62,5  1973 
    8    Kašpárek Ondřej      1844 CZE   ½   0   0          ½   1       4  25,0  2017 
         Dvouletý Tomáš       1861 CZE ½ ½ ½ 1 0 0 ½ 0 1 0  0   4      11  36,4  1906 
         Netušil Jan          1883 CZE             ½ 1          1½      2  75,0  1939 
         Opluštil Vladimír    1975 CZE     1 0 0 ½              1½      4  37,5  1939 
         Dvořák Petr          1746 CZE ½ 1     1     ½ 0 0      3       6  50,0  1861 
         Vančura Jakub        1610 CZE ½   0   1   ½ 1   ½      3½      6  58,3  1880 
         Zavadil Filip        1475 CZE       0                  0       1   0,0  2144 
         Šimčáková Julie      1542 CZE       ½ ½         0      1       3  33,3  1916 
         Štefek Jan           1602 CZE 0   0     ½ 0     ½      1       5  20,0  1865 
         Opluštil Pavel       1350 CZE           0     0        0       2   0,0  1871 



Sokol Postoupky B (ZKSz)


Šach.    Jméno                      Rtg FED 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1    Brázdil Roman             2123 CZE 1 0         ½ ½ ½    1   3½      6  58,3  1964 
    2    Bačák Martin              2081 CZE   1           ½ ½    1   3       4  75,0  1913 
    3    Daněk Libor               2000 CZE 1   0   ½   1     0      2½      5  50,0  2070 
    4    Netušil Jan               1883 CZE               1          1       1 100,0  1929 
    5    Dvouletý Tomáš            1883 CZE ½   1   1     0          2½      4  62,5  1857 
    6    Opluštil Vladimír         1924 CZE     ½ ½   0       ½  0   1½      5  30,0  2073 
    7    Bártek Jan                1851 CZE   ½   ½       ½      ½   2       4  50,0  1837 
    8    Dvořák Petr               1744 CZE     ½ ½   0 ½     0      1½      5  30,0  1894 
         Štefek Jan                1620 CZE ½   0   1 ½ ½   ½ ½  ½   4       8  50,0  1798 
         Vančura Jakub             1527 CZE   0 1 1 ½ ½ ½ ½ 0    ½   4½      9  50,0  1772 
         Šimčáková Julie           1548 CZE 1 0 1   0       0        2       5  40,0  1666 
         Opluštil Pavel            1525 CZE       0   ½              ½       2  25,0  1789 
         Scheichenost Michal       1602 CZE   ½           1          1½      2  75,0  1513 
         Charčenko Valerij         1000 CZE ½ 1 1 ½ 1 ½ 0 ½ ½ 1  1   7½     11  68,2  1697 
         Zavadil Filip             1596 CZE       ½ 0   0   0        ½       4  12,5  1741 
         Večeřa Pavel              1461 CZE ½ ½   0 0 0       1      2       6  33,3  1656 
         Kubín Jiří                1000 CZE 0                 0      0       2   0,0  1676 
         Huňa Rostislav            1119 CZE           0 ½   ½ 0  ½   1½      5  30,0  1561 


		
Postoupky C (RP)

Šach. Jméno                  Rtg FED 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø  
    1 Šimčáková Julie       1548 CZE           0          1   1       2  50,0  1771 
    2 Vančura Jakub         1527 CZE       ½              ½   1       2  50,0  1737 
    3 Večeřa Pavel          1461 CZE         0         0      0       2   0,0  1902 
    4 Kucián Miloš          1700 CZE   0 ½ 0                  ½       3  16,7  1820 
    5 Opluštil Pavel        1525 CZE   ½ ½   ½            0   1½      4  37,5  1711 
    6 Večeřa Dominik        1361 CZE 0 0 ½ 1   1 0 0 0 0  ½   3      10  30,0  1751 
    7 Kubín Jiří            1000 CZE 0 0     0 0 0 0 0 0      0       8   0,0  1728 
    8 Medek Martin          1537 CZE ½           0            ½       2  25,0  1749 
      Charčenko Valerij     1000 CZE 0 ½ ½ 1 ½ 1 ½ 1 ½ ½  1   7      11  63,6  1605 
      Bouda Miloslav        1238 CZE 0 0 0 0 0   0            0       6   0,0  1562 
      Navrátilová Lenka     1337 CZE 1                        1       1 100,0  1560 
      Krejčík Milan         1580 CZE       1   ½ 1   0 ½  1   4       6  66,7  1484 
      Kubín Tomáš Daniel    1110 CZE 0 0 ½ + 0 ½ 0 ½ 0 ½  1   4      11  36,4  1578 
      Huňa Rostislav        1119 CZE 0     + 0 0 ½ 0 0 0      1½      8  18,8  1568 
      Béna Vladimír         1000 CZE               0 1 ½  1   2½      4  62,5  1418 
      Vaňharová Lucie       1247 CZE   0 0     0   ½          ½       4  12,5  1256 
      Žáčková Amélie        1000 CZE     0   +       1        2       3  66,7  1404  
	  

	  
 
Sokol Postoupky A (KP st. žáků)

Šach. Jméno                      Rtg FED 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Opluštil David            1592 CZE 1 ½ 0 1 1 ½        4       6  66,7  1465 
    2 Opluštil Pavel            1379 CZE 0 1 0 1 1 1        4       6  66,7  1208 
    3 Večeřa Dominik            1367 CZE 1 0 1 0 1 1 ½ ½ 1  6       9  66,7  1243 
    4 Kubín Tomáš Daniel        1147 CZE 1   1 ½ 1 1 ½ 1 1  7       8  87,5  1115 
    5 Huňa Rostislav            1119 CZE   ½   0   +        1½      3  50,0  1132 
      Vaňharová Lucie           1198 CZE         1          1       1 100,0  1000 
      Pospíšilová Karla         1240 CZE + 0 0              1       3  33,3  1192 
      Vaňhara Lukáš             1025 CZE             1 0 1  2       3  66,7  1000 
      Böserle Martin            1000 CZE             0 0 0  0       3   0,0  1000