ŠO TJ Sokol Postoupky

<   2010 / 2011   >

Družstva – dospělí

Konečné tabulky: 2. liga E, ZKP, ZKS západ, RP, RS (soupisky A, B, C, D)

Postoupky A – 2. liga sk. E
Tohoto bilancování se ujímám jako zástupce kapitána, což znamená de facto tolik, že hodnotit začínám od 1. kola, záležitosti dřívější byly mimo moji působnost. Nicméně cíl na začátku sezóny byl jasný – udržet 2. ligu. A ačkoliv skupina E byla ze všech šesti 2. lig nejlehčí, bylo jasné, že nezískáme-li žádné "drtiče" na přední šachovnice, bude to úkol přetěžký. Nesehnali jsme. Základní sestava:
1. Dvořák Martin 2113 2. Machalík Marek 1935 3. Večeřa Petr 1926 4. Bačák Martin (K) 2141 5. Bačák Petr (H) 2053 6. Dungl Martin 1957 7. Holman Radek (H) 1870 8. Daněk Libor (H) 2024
měla průměrné Elo 2015, průměrný rating soutěže byl 2135. Zápasy mým černým vyhlídkám za pravdu daly i nedaly. Skončili jsme poslední, to ano.. Ale liga byla lehčí, než jsem čekal, a kdybychom předvedli výkon na hranici možností, na záchranu jsme měli. Padaly tři týmy, předem bylo velmi pravděpodobné, že bude stačit 12 bodů – tj. 4 výhry. Jak se to tedy semlelo? Pěkně popořadě:

1. kolo Slavia Kroměříž, vítězství 4.5-3.5. Šok na úvod nám dodal optimismus. Stálo při nás štěstí, jedna výhra byla kontumační a ve dvou partiích (já a Radek) jsme otočili horší pozice ve vítězství.
2. kolo Veselí, první konkurent v boji o záchranu, prohra 0.5-7.5. Druhý šok, méně příjemný. Drtivý dopad. Nic se nám nedařilo a po zásluze jsme prohráli. Bohužel, morální síla našeho týmu zůstala někde v hospůdce u Orla po oslavě se Slavií, a těžko se nám hledala zpět..
3. kolo Adamov, prohra 2-6. Druhý konkurent. Myslím, že tento zápas byl jedním z rozhodujících. Nechuť prvních náhradníků způsobila, že na osmé hrál Roman Zajíček, kterému tímto děkuji za obětavost. Po jeho sympatickém výkonu přeci jen na poslední chvíli soupeř ukázal větší zkušenost. Já jsem prohrál hloupě, hned ze zahájení ... a oba zbývající Marťové pokazili výrazně lepší pozice.
4. kolo Hustopeče, prohra 3-5. Začalo se blýskat na lepší časy, jeden z adeptů na postup to s námi neměl snadné. Měli jsme rozhodně na víc – např. já a Laďa jsme pokazili výrazně lepší pozice a prohráli.
5. kolo Boršice, 4-4. Oslabené sestavy na obou stranách, v Boršicích jsme předvedli sympatický výkon. Některé partie jsme otočili my (Libor), některé soupeři (Adam Gabriel s naším kapitánem), tak byla remis asi zasloužená. Přesto bych za další rozhodující moment označil, že jsme neurvali vítězství.
6. kolo Holešov, výhra 4.5-3.5. Vypadalo to, že se probudil kapitán a Holešov jsme po kvalitním výkonu udolali. Hezky se uvedl Jeník Ryšavý. Navázali jsme na porážku Slavie a stali se nekorunovanými "okresními přeborníky".

7 bodů po 6 kolech bylo nadějných a bylo jasné, že z pětice Staré Město B, Staré Město C, Prostějov, Znojmo, Zlín C by bylo záhodno uhrát dvě výhry, v nejhorším výhru a remízu. Jako kandidát na porážku se jevil Prostějov. Ale kdo dál?

7. kolo, Staré Město B, prohra 3-5. Další rozhodující zápas. Vypadalo to, že Staré Město nás přejede, ale podařilo se nám zakalit vodu. Lepší pozice však pouze do remízového přístavu dotáhli Marťa Dvořák (proti velesilnému Petru Bažantovi ml.), Libor a Pája.
8. kolo, Staré Město C, prohra 3-5. Céčko nás přehrálo výrazněji než béčko a prohra 3-5 pro nás byla milosrdná.
9. kolo, Prostějov, klíčový zápas. Prohra 2-6. Jediný zápas, který se neobjevil na Postoupeckém blogu. Bylo proč. Propadák po šachové i po morální stránce. Aspoň půlka týmu jela bojovat o záchranu bez odhodlání, bez chuti do šachů, někteří po plese nebo po oslavě. Přijeli jsme odevzdaní a tak i odjeli, se čtyřmi prohrami a čtyřmi remízami.
10. kolo, Znojmo, prohra 3.5-4.5. Soupeř bojoval se Slavií o postup, a tak jsem čekal, že nás porazí jednoznačněji. Byla to však taky naše poslední šance na záchranu a papírové předpoklady jsou jedna věc, hra na šachovnicích je věc druhá. Velmi pěkně zabojovali náhradníci (Laďa a Jeník), a i díky nim jsme sahali po zápasové remíze.
11. kolo, Zlín, prohra 2-6. Sem už jsme si jeli hlavně zahrát šachy. Výsledek odpovídá papírovým předpokladům, a i když zápas byl rozehraný na lepší výsledek, rozhodla zkušenost.

Nakonec tedy 7 bodů z 11 kol a těsně poslední místo, za sestupujícími Prostějovem (10b) a Holešovem (7b). Co říci k jednotlivým hráčům?

1. Martin Dvořák, 3/11, performance 2092. Tahoun a nejlepší hráč týmu. Na přetěžké první šachovnici (průměr 2267) odehrál všechny zápasy a tři body získal za šest remíz. Měl však zaděláno na lepší výsledek, do konce nedotáhl některé hezké pozice. Získané zkušenosti mu jistě pomohly k dalšímu růstu, z dalších 11 partií se stejným průměrným Elo soupeřů by měl jistě víc bodů.
2. Marek Machalík, 0.5/7, performance 1806. Mára to měl velmi těžké a fakt, že s průměrem 2228 uhrál jen půlku, nemá valnou vypovídací hodnotu. Přesto se hrou asi spokojený nebude, v některých partiích předvedl školácké chyby a soupeřům to řádně ulehčil. Pokud si z každé partie vezme poučení, určitě ho to hodně vytáhne.
3. Petr Večeřa, 1.5/8, perfo 1910. Večis pravidelně doplácel na to, že v zahájení nevěděl, která bije. Mít se silným soupeřem v 10. tahu na desce neznámou pozici nevěstí nic dobrého. Nicméně Petr si je této slabiny vědom – a prostor ke zlepšení má díky tomu náramný.
4. Martin Bačák, 2.5/11, bez kontumace 1.5/10, performance 1838. Marťa jistě očekával víc. Bohužel, za celou sezónu se neprobudil a naivními chybami v dobře rozehraných pozicích překvapoval soupeře i sám sebe. Šachům Marťa rozumí, takže si zavěštím, že za výkony budou hlavně nešachové důvody, a přidám přání, ať mu to v další sezóně zase hraje. Patří mu dík za vedení týmu i za to, že odehrál všech 11 zápasů, i když by se jistě viděl raději na lavičce.
5. Petr Bačák, 4/10, performance 2021. Peťovi nevyšla kola 8–10, kdy měl jiné, příjemné starosti. Jinak předváděl "své" solidní šachy a ukazoval silnějším soupeřům, že přehrát jej ve střední hře se jim nepodaří.
6. Martin Dungl, 6/11, performance 2107. Vlastní výkon těžko nezaujatě zhodnotím. S výsledkem jsem spokojený, s předvedenou hrou méně, několikrát při mně stálo štěstí. Rozhodně mi 2. liga hodně dala.
7. Radek Holman, 4,5/11, performance 1980. Po velmi slibném úvodu (4/6) se jeho matostroj zadrhl. I přesto však hrál vysoko nad své Elo a nad očekávání. V dynamických pozicích se orientoval stejně dobře jako soupeři, a tak mu určitě liga dala spoustu zkušeností i sebevědomí.
8. Libor Daněk, 6/9, perfo 2138. Po Marťovi Dvořákovi druhý výsledkový "krasavec" týmu. Jako jediný do partií nastupoval spíše jako favorit a této náročné úlohy se zhostil výborně, jeho nátlaková hra většinou slavila úspěch. Škoda, že na konci sezóny se agresivita vytrácela.
9. Vladimír Opluštil, 1.5/4, Elo 1874, perfo 1850. Nezazářil, nezklamal. Při jeho pracovním, studijním i organizačním vytížení mu patří dík, že si v neděli ještě zahrál šachy.
13. Jan Ryšavý, 2/2, Elo 1902, průměr soupeřů 1937. Jeník je časovkář a po 20. tahu pravidelně kazí dobré pozice. Ve 2. lize mu tak vyhovovalo tempo, jelikož na každý tah měl alespoň půl minuty. Díky tomu obě své partie vyhrál. Doporučil bych ale s těmi časovkami něco dělat.
Aneta Tomečková, Pavel Hlaváček, Roman Zajíček - dohromady 0.5/4, bez hodnocení.

Za pozitivum považuji, že se většině z nás do šachů chtělo – nastupovali jsme v asi nejstabilnější sestavě od doby, co hraji za áčko. Těm, kterým se nechtělo, ale stejně hráli, patří dík za obětavost. Do ligy jsme ZATÍM jen nakoukli, ale získané zkušenosti zkusíme využít k rychlému postupu zpět. Hezké léto! A soupeři z krajského přeboru, třeste se! :-)

Martin Dungl

Postoupky B – ZKS západ
Pokusím se vyrobit něco na způsob závěrečné zprávy, snad to vyjde. Naším letošním cílem bylo nesestoupit. Podle účasti hráčů na zápasech jsem na začátku roku měl přibrat ještě nějaké mládence. Žel, nevzal jsem si je v domnění, že by si nezahráli. Delší soupiska by zabránila sedmi a šestičlenným (i pětičlenný by se našel) zápasům a ušetřila 800 Kč pokuty. Na nesestup bychom se ale museli scházet v silné sestavě a ještě k tomu mít více štěstí, než jsme měli.
Hráči v pořadí dle soupisky byli:
1. Zdeněk Ševčík – 3,5 bodů z 8 (43%). Zápasů odehrál nad očekávání. Řekl bych ale, že některé své partie chtěl zahrát lépe. Doufám, že i příští rok si najde čas a zajede si z Prahy zahrát.
2. Jan Palášek – 5,5 z 9 (61%). Honza nastupoval spolehlivě a výsledky měl velmi dobré (jen dvě prohry). Soupeře přehrával, v důležitých zápasech nezklamal a v několika nám zachraňoval čest. Za něj povedená sezóna a řekl bych, že nejen za Béčko.
3. Jan Ryšavý – 2,5 ze 7 (35%). Jeník nastupoval víc, než jsem doufal. Mimo náš tým ještě dvakrát nastoupil za áčko, jednou dokonce hrál za dvě družstva v týž den. Klasicky nevycházel s časem, což ho stálo i nějaké ty body.
4. Aneta Tomečková – 1,5 ze 4 (37%). Pro Anet letos nebyly šachy na prvním ani druhém místě, což dopředu sdělila. Do soupisky jsem s ní moc nepočítal. Nicméně odehrála tři partie a jednou nám navíc přišla posunout soupisku, přičemž stihla remizovat. Příští rok chce nastupovat více.
5. Pavel Hlaváček – 3 ze 4 (% si spočítejte sami). Pája taky dopředu hlásil, že nebude nastupovat. Nakonec své osobité umění předvedl čtyřikrát a pokaždé to stálo za to. A to jak za šachovnicí tak hlavně mimo ni.
6. Zdeněk Prokopec – 1,5 ze 4 (37%). U Zdeňka jsem doufal ve větší účast. V partiích se dostával se do koncovek a ty sehrál s proměnlivým štěstím. Bojoval poctivě, jestli svůj bodový výsledek považuje za uspokojivý nevím.
7. Roman Zajíček – 0,5 z 5 (10%). Roman lítal po fotbalech. Jeho partie končily záhy po zahájení. Škoda je taky, že nechtěl přijít posunout soupisku v 10. kole. Ještě větší škoda je, že se v důsledku výsledkové mizérie a křížení s fotbalem rozhodl přestat se šachy úplně. Příští rok už tedy asi nenastoupí.
8. Jan Štefek – 2 z 6 (33,333%). U pana Štefka jsem rovněž doufal ve vyšší účast, ale kvůli zaměstnání občas nemohl. Nebýt přehlédnutí, tak mohl mít o půlbod nebo možná celý bod více. Celkově byl jeho výkon stabilní a v rámci očekávání.
9. Jindřich Ryšavý – 1,5 z 10 (15%). Nastoupil jsem vždy, jenom v prvním kole se sešel základ, tak jsem nehrál. Účast mi ale byla houby platná. Pokazil jsem co se dalo, vyhrané pozice jsem suverénně projížděl a rozhodoval jsem tím utkání.
10. Marek Navrátil – 4,5 z 10 (45%). Další z opor týmu. Jeho hra ale byla zejména v poslední době poněkud zmatená. Sám s ní nebyl moc spokojený (i když body uhrával). Během jarních a letních turnajů svou hru jistě zkrášlí. Mara přestupuje do Slavie, proto mu přeji hodně štěstí v příští sezóně.
11. Michael Richter – 1 ze 3 (33%). Nejde mi o výsledky, které měl. Jde mi o komunikaci, na kterou zcela kašlal. Obvykle jsem poslal mail v neděli, pak upomínku ve středu a nakonec jsem mu zavolal v pátek nebo sobotu, kdy mi řekl, že se mu nechce hrát.
12. Stanislav Látal – 2 ze 2. Pan Látal opustil klub na konci roku a proto odehrál jen dva zápasy. Před ukončením členství si ještě udělal radost v podobě stoprocentního zisku.
13. Jan Netušil – 2 z 9 (22%). Honza nastupoval pravidelně. Se svými výsledky myslím sám není moc spokojený, proč se mu takto nedařilo nevím. Nicméně porazil vedoucího soutěže, pana Růčku, což je alespoň za tři body.
14. Josef Indra – nenastoupil. Čekal jsem, že bude občas hrát, jenže dal přednost florbalu.
Závěrem chci poděkovat řidičům z řad rodičů, sponzorům a fanouškům.

Jindřich Ryšavý

Junior Postoupky (Céčko) – Regionální přebor
Sezona se nám nepovedla tak, jak jsme si ji představovali.
1. Martin Dvořák (3,5/5) – Marťa měl před sezonou v plánu hrát 2 nebo 3 zápasy, takže za výsledných 5 mu můžeme být vděčni. Přesto si myslím, že Marta s 3,5 body spokojen nebude.
2. Marek Machalík (5/6) – Od Mary se naopak očekávalo, že odehraje víc. 5 bodu ze 6 zápasů je však skvělý výsledek a společně s Víťou Krejčím (1/1) je v teto soutěži nikdo neporazil.
3. Petr Večeřa (2,5/8) – Toto hodnoceni se mi píše s velkým odporem. Rozhodně moje nejzpackanější sezona, jakou jsem kdy hrál. Mé ego si to vysvětluje pouze prokletím postoupeckých kapitánů, které na nás musel před sezonou někdo vrhnout. Kapitán Áčka (1,5/10) Kapitán Bčka (1,5/10), Kapitán Cčka – já (2,5/8) a věřím, že kletba ovlivnila i pana Boudu, kapitána Dčka, který by jinak rozhodne měl vice než 2/7.
4.Vladimír Opluštil (3/6) – Laďovi se nepovedlo hlavně kolo v Bystřici, jinak by bodové hodnocení bylo lepší. Sbíral vsak důležité body, které nám pomohly.
5. Jan Palášek (5/9) – Honza hrál vesměs s hráči elově kolem sebe v rozmezí 1550-1840 Elo. 5 bodu není málo ale myslím, že i Honza by bral rozhodně více. Důležitou pochvalu však zaslouží Honza za zápas ve Zborovicích, kdy jeho vítězství na 2. desce znamenalo důležité celkové vítězství našeho týmu.

Z výše uvedených 4 desek (hráčů je sice 5, jenže 4 z nich jsou volní hráči. V praxi to znamená, že mohl nastoupit Laďa + 3 z hráčů Dvořák, Večeřa, Machalík, Palášek.) jsme očekávali v každém zápase zisk alespoň 3 bodů s tím, že mladí hráči na zadních šachovnicích pak nasbírají ten potřebný zbytek a dotáhnou nás k vítězství. Reálná situace však vypadala obráceně.

6. Navrátil Marek (6/10) – Mara byl v podobné situaci jako Honza a tudíž na něj sedí podobné hodnoceni. 6 bodu je OK, ale mohlo být i více.
7. Jindřich Ryšavý (6/10) – Jindra si nepovedenou sezonu s B-týmem aspoň částečně vynahradil tady. Jako velké plus a díky pro Jindru je ochota hrát pokaždé, co to jde a někdy i na hranici, když to neslo.
8. Michael Richter (4/8) – S Míšou třepe puberta a myslím si, že se to i trošku projevuje na přístupu k šachům a i na výkonech. Přesto 4 body byly důležité a věřím, že příští sezonu jich bude daleko víc.
9. David Opluštil (2/5) – David nemohl hrát příliš často. Přesto však v 5 zápasech, kdy průměrné Elo soupeřů bylo o 240 bodů vyšší než Davidovo, uhrál skvělých 40%.
10. Rakušan Miroslav (4/7) – Mira je bojovník a dá se říci, že táhl družstvo z té zadní strany. Každou partii bojoval jako lev, někdy na hranici korektnosti; ale to bylo určitě v plánu, jak zastrašit nepřítele, aby ho později rozbil. 4 výhry, 3 prohry, 0 remíz svědčí o tom, že Mira jde do každé partie naplno a nespokojí se se suchou remízou.
11. Netušil Jan (2/4) – S Honzou byla trochu problémová komunikace. První 2 kola sice odehrál a dokonce s fantastickým výsledkem (2/2), jenže pak přestal komunikovat na moje výzvy k odehrání zápasu a hrál pak až ke konci sezony, opět 2 kola s opačným výsledkem (0/2).
12. Večeřa Pavel (6,5/9) – Od Pavla se před sezonou určitě nečekalo, že z 12. šachovnice bude hráčem, který získá nejvíce bodů. Ovšem předpoklady v této sezoně neplatily, dá se říct, u ničeho. Pavel tak vyhrál pomyslný titul Hráč roku za Junior Postoupky.
13. Scheichenost Michal (0/1) – Vzhledem k aktivitě týmu nedostal příliš šancí, až na zápas se Zborovicemi, kde se mu nezadařilo a prohrál. Z jednoho zápasu však nejdou dělat závěry.
14.Vít Krejčí (1/1) – Taktéž jako Míša, s tím rozdílem, že jemu se ve Zborovicich ta partie povedla.

Před sezonou jsme určitě pomýšleli pouze na postup do vyšší soutěže, cokoliv jiného pro nás byl neúspěch. Zaváhali jsme v zápase v Holešově, a pak v nejdůležitějším zápase se Slavii. Nakonec je z toho tak druhé, nepostupové místo. Presto bych chtěl podekovat všem rodičům, kteří se podíleli na chodu družstva, hlavně ochotou vozit děti na zápasy. Dále bych chtěl ještě jednou vyzdvihnout výkony hráčů na zadních šachovnicích a poděkovat jim za to, co předvedli. Věřím, že i pro ně měla tato sezona do budoucna velký význam, co se sbírání zkušeností týče. Pro mě to zřejmě se zvyšujícími požadavky od školy a tudíž větší časové náročnosti byla poslední kapitánská sezona. Proto se s týmem loučím a v příští sezoně možná jako hráč pár zápasy pomohu k postupu.

Večis (a já)

Postoupky D – Regionální soutěž
Sokol Postoupky D pod vedením nehrajícího kapitána Vladimíra Opluštila a zástupce kapitána Ing. Miloslava Boudy hrál v uplynulé sezóně opět v regionální soutěži Kroměříž. Našim jediným cílem bylo zapojit do družstva další mladé hráče, a to tak, aby hrávali pravidelně. Tento cíl se jednoznačně naplnil a někteří hráči se stali hlavními tahouny týmu. Co se týče výkonů celého družstva, tak nechybělo mnoho a naše D-družstvo si mohlo zahrát po základní 7kolové části finále A. Těsně nám tato možnost unikla a po základní části jsme skončili na 5. místě. Ve finále B nás tak čekal boj o pátou až osmou příčku. Porážkami s Milovicemi a Sokolem Holešov B a výhrou se Spartakem Hulín jsme nakonec obsadili 7 příčku.
Do bojů zasáhlo celkem 15 hráčů, přičemž největší počet zápasů odehrála tato osmička: MUDr. Miloš Kucián (5), Miroslav Rakušan (10), Filip Zavadil (8), Pavel Večeřa (8), Michal Scheichenost (9), Ing. Miloslav Bouda (10), Julie Šimčáková (7), Jan Polišenský (8). Jednotlivé hráče si dovolím zhodnotit takto:
1. MUDr. Miloš Kucián (2,5bodu/5 zápasů). Pro Miloše to byla premiérová sezóna, co by člena Sokola Postoupky. Několik let už za nás v minulosti odehrál coby host. Na rozehrání tak dostal možnost usednout na první šachovnici v D-družstvu. Začátek byl skvělý. Dvě výhry ze dvou zápasů. Pak ovšem následovaly dvě porážky a poslední zápas skončil remízou. Miloš tak skončil na 50%, což není úplně špatný výsledek, i když jsem malinko čekal víc.
2. Miroslav Rakušan (ročník 1999), 3,5/10. Mira odehrál úplně všechny zápasy a plnou polovinu na první šachovnici. Utkal se tak prakticky s těmi nejlepšími hráči této soutěže. Raritou je, že si připsal skalpy hned dvou předsedů bývalého Okresního šachového svazu – Jardy Šaška a RNDr. Peňáze. Mirek hraje velmi odvážné šachy a je to velký bojovník. Ještě musí na spoustě věcí zapracovat, ale již teď patří mezi největší klenoty oddílu.
3. Filip Zavadil (ročník 2000), 2,5/8. Filipa čekala velká výzva, když se z role náhradníka letos vyšvihl na přední šachovnice. Výborně zvládl začátek soutěže, kdy dvěma výhrami získal velké sebevědomí. Bohužel, ne všichni soupeři se chtěli nechat porážet od o 50 let mladšího protihráče. A tak přišla série porážek. Ovšem na Filipovi je vidět velké zlepšení. Jde určitě správným směrem a jakmile začne správně využívat čas při partii, jeho výsledky budou mít rychle rostoucí charakter.
4. David Opluštil (ročník 2001) 0,5/4. David se také posunul sestavou výrazně nahoru. Narazil na silnější hráče. Nemohl také z rodinných důvodů nastoupit do více jak poloviny zápasů. Pouhý půlbod s papírově daleko silnějšími soupeři se dá hodnotit všelijak. Nejdůležitější je, že všechny partie odehrál naplno a hrál vždy poměrně dlouho. V příští sezóně snad přetaví získané zkušenosti i do výsledků.
5. Pavel Večeřa (ročník 1996) 1,5/8. Pro Pavla to byla, nebojím se říci, přelomová sezóna. Konečně odehrál prakticky celou sezónu, bez větších zdravotních komplikací. Výsledkově se mu sice opět příliš nedařilo, ale je to způsobeno zbytečnými chybami ve vyhraných pozicích. Pavel své soupeře přehrává a v okamžiku, kdy má své soupeře dorazit, tak zbytečně zpanikaří a dopouští se hrubek jako z mateřské školky. Po uvědomění si těchto nedostatků a jejich odstranění, bude Pavel své soupeře drtit jak maliny.
6. Michal Scheichenost (ročník 1998)3,5/9. I pro Michala to byla první celistvá sezona, kdy chyběl jen pro nemoc. Po výborně zahraném turnaji ve Starém Městě si uhrál velmi solidní Elo. A tak jsem se zájmem sledoval, jestli Michal zvládne již trochu větší nároky na jeho hru. V několika partiích se totiž Míša dostal do role papírového favorita. Dvě porážky na úvod nevěstily nic dobrého, ale v průběhu sezóny své výkony i výsledky dokázal ustálit na o dost vyšší hranici než byly jeho loňské výkony. Stále mám však pocit, že u Michala převládá heslo: Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše. A tak hodně jeho velmi pěkně rozehraných partií končí předčasnou remízou. Jakmile začne hrát šachy a nebude přemýšlet víc o výsledku, může výrazně výkonnostně poskočit. Prostě méně stresu a více odvahy by určitě jeho hře neuškodilo.
7. Jan Lanč 1,5/3. Náš nejstarší člen oddílu sehrál pouhá první tři kola. Všechna spravedlivě odremizoval, jak je jeho dobrým zvykem. Poté, co se mu zhoršil zdravotní stav, již do zápasů Regionálního přeboru, nezasáhl.
8. Ing. Miloslav Bouda 4/10. Miloš je stálý inventář Postoupek. Někteří mu spíš říkají maskot. Jeho umění prohrát s kýmkoli, jakoukoli pozici je dávnou známé. I letos měl pár svých "vrcholných" chvilek, jimiž bavil hlavně naše soupeře. No, přesto tentokrát získal 40% bodů a v docházce byl stoprocentní. Teda když pominu, že si zapomněl v posledním kole přehodit doma na hodinách letní čas a divil se , že se hraje o hodinu dřív.
9. Milan Ladický (ročník 1998) 0/1. Milan patří mezi naše největší naděje. Přednost před šachy však dostává basketbal a tak jeho sporadická účast v uplynulé sezoně se mi nehodnotí dobře. Byla by velká škoda ztratit tak nadaného člena.
10. Julie Šimčáková (ročník 1998) 3,5/7. Julča zahrála letos svůj standard. S jejími výsledky v této soutěži mohu být spokojen. Bohužel se nevyvarovala taktických chyb, které jí připravují o lepší výsledky. Ty chyby jsou někdy tak neuvěřitelně naivní, že její jinak výborně rozehrané partie sráží do hlubokého podprůměru. Vyvrcholením nevyrovnaných výkonů, byla bohužel letošní nepodařená účast na MČR. Přesto Julinka patří v kraji mezi nejlepší dívky ve své kategorii a potřebuje malinko dospět šachově i rozumově, aby se dostala zpět na vítěznou vlnu.
11. Ing. Marek Šimčák 1/2. Marek si při své dobrodružné povaze a neuvěřitelnému cestovnímu a časovému vytížení každoročně najde čas na pár šachových zápasů za naše družstvo. Bojuje v každé partii jak o život. I přes nedostatky z neznalosti šachové teorie jsou jeho partie velmi zajímavé. Své těžce nabyté zkušenosti pak uplatňuje na mezinárodním poli, kde drtí v šachové hře své známé judistické rozhodčí při svých toulkách po celém světě.
12. Vít Krejčí (ročník 1998) 1/3. Víťa plnil roli náhradníka. Jeho výkony nebyly nijak oslnivé, jelikož jedinou výhru zaznamenal, když mu nepřišel soupeř. (V konečném důsledku nepřišel ani Víťa). V příští sezoně by měl dostat více příležitostí a závisí pouze na něm, jak si s nimi poradí.
13. Jan Polišenský (ročník 1999) 7/8. Původně měl Honza plnit také jen roli náhradníka. Svými výkony si však řekl o stálé místo v sestavě. Prohrál pouze jednu partii a byl nejlepším hráčem celého družstva. Uvidíme jak se mu bude dařit v příštím roce, kde se určitě posune v soupisce o mnoho míst nahoru.
14. Lenka Navrátilová (ročník 1999) 1/1. Lenka dostala jen jednu příležitost a, asi k překvapení všech, vyhrála. I ona by měla v příštím roce dostat více šancí.
15. Pavel Opluštil (ročník 2004) 1/1. V nouzi nejvyšší byl k zápasu do Holešova nasazen i Pája. Náš benjamínek se moc těšil na svou premiéru za dospělé. Soupeř se ho tak bál, že radši ani nedorazil a tak získal Pavel víc bodů pro družstvo než jeho starší bratr.

V. Opluštil

Družstva – mládež

Konečné tabulky: 1. liga dorostu (soupisky A, B)

Postoupky A – 1. liga dorostu
Další sezóna 1. ligy dorostu je za námi. Kolikátá už? Postoupky hrají nepřetržitě v této prestižní soutěži od roku 1998. I v letošní sezóně naše A-družstvo patřilo k favoritům. Naše B-družstvo opět mělo mít hlavně záchranářské práce. Největší oříšek byl, jak postavit obě dvě družstva? Nakonec zvítězila myšlenka silného, ale užšího kádru Áčka a trochu širšího a vyrovnaného kádru béčka. V konečném důsledku nevyšla ani jedna varianta.
Sokol Postoupky "A" měl již tradičně na začátku soutěže za soupeře Boršice "B". Oproti loňsku se nic nepodcenilo a v základní sestavě jsme zvítězili 4,5:1,5. Jak na tom letos budeme, mělo napovědět druhé kolo, kde nás čekalo Staré Město "B". V případě vítězství by byly velké šance na boj o postup. Již tento zápas ukázal, že letošní sestavě bude něco chybět. Porážka 1,5:4,5 byla docela jasná a zasloužená. V kole třetí ve vzájemném zápase s našim B-družstvem málem došlo k senzaci, když naše A-družstvo zvítězilo jen nejtěsnějším rozdílem 3,5:2,5. V dalším dvoukole se začala projevovat Achillova pata tohoto týmu. Tým se prostě nedokázal sejít v plné sestavě. Bylo to způsobeno celou řadou věcí. Kromě toho, že David Opluštil, nehrál z rodinných důvodů, tak se vždy našel ještě někdo, kdo dal přednost jiným prioritám. V takové situaci, byla vidět aspoň síla torza týmu. Dokázali i tak hrát dost dobře na to aby porazili Slavii Orlovou "B" 4:2, ale nestačilo to na ambiciózního nováčka z Hošťálkové, s kterým pouze remizovali 3:3. V polovině soutěže se dalo stále bojovat o medailové umístění. V dalším dvoukole ovšem musel na šesté šachovnici nastoupit šestiletý Pavel Opluštil a tak přišla nečekaná porážka s Bedřichovem 2:4 a zbytečná remíza s Vyškovem 3:3. V tomto dvoukole nám výrazně chyběl Marek Navrátil.V posledních čtyřech kolech to byla opět stejná písnička. V pěti hráčích porazili obě Lokomotivy Brno, avšak prohráli s oběma družstvy Durasu Brno. Konečná pátá příčka neodpovídá skutečné síle tohoto družstva. Při správné docházce tento celek měl na medailové příčky.
Hodnocení jednotlivých hráčů:
1. Jan Palášek 5 bodů/11 partií (45%),dlouholetá opora týmu. Příkladný hráč, který naproti ostatním nevynechal ani jeden zápas. Zklamán byl především začátkem sezóny, kdy prohrál s Fuskovou a hlavně s Honzou Netušilem. V další části sezóny však podával velmi dobré výkony.
2. Marek Navrátil 6 bodů/9 partii (66%), Marek předváděl velmi standardní výkony a byl podle očekávání hlavní oporou týmu. O to víc mrzí jeho neúčast ve dvou zápasech, které nám přinesly rozhodující bodovou ztrátu na medailové příčky. O jeho nepříliš dobrém vztahu k oddílu, který mu dal příležitost zahrát si tak významné soutěže jakou je 1. dorostenecká liga, svědčí jeho úmysl přestoupit do jiného oddílu. Osobně je pro mne velkým lidským zklamáním.
3. Michael Richter 6 bodů/9 partií (66%), Michalova poslední a vůbec nejúspěšnější sezona v 1. lize dorostu. Další opora týmu, která si ovšem jinak dobré výsledky i přístup, pokazila neomluvenou neúčastí v předposlední hrací den. Šachově Michal dosáhl slušné úrovně a záleží jen na něm, jak se bude prosazovat v soutěžích dospělých.
4. Miroslav Rakušan 6 bodů/10 (60%), Mirova první sezóna za áčko a vyšla mu velmi dobře. Počítám, že to bude naše hlavní opora v této soutěži na dlouhá léta dopředu. Odehrál prakticky všechny zápasy a šachy jsou u něho na prvním místě.
5. Josef Indra 3,5 /5 (70%), to se o Pepovi se říct opravdu nedá. Hlásil již před sezónou, že bude dávat přednost florbalu. Přesto výrazně chyběl. Mohl uplatnit své bohaté zkušenosti z této soutěže. Bohužel se tak stalo jen v polovině zápasů 1. ligy.
6. Julie Šimčáková 5/11 (45%), Julinka odehrála taky celou sezonu a díky bohu za ty dary. I když se ji herně letos vůbec nedařilo, tak je to velká bojovnice a hrála pouze na výhru. Za bojovnost a za podporu družstva si zaslouží velké uznání. Bez ní by se letos celé družstvo neobešlo.
7. David Opluštil 2/2 (100%), Davidovi bylo znemožněno napodobit své skvělé výsledky z loňské sezóny 1. ligy. Mohl hrát pouze dvě utkání, a to byl jeden z hlavních faktorů, proč neuspělo celé družstvo.
8. Pavel Opluštil 0/2 (0%), Pavlík zaskakoval při jednom dvouzápase a získal cenné zkušenosti, které bude moci v budoucnosti v této soutěži uplatnit. Výsledek se od něj v jeho věku nemůže zatím očekávat.
9. Tadeáš Šruc 0/1 (0%), to samé co v předchozím případě, platí o Tadeášovi. Věřím, že oba budou za pár let hlavními oporami tohoto týmu.

Postoupky B – 1. liga dorostu
Sokol Postoupky "B" hraje střídavě 1. ligu dorostu a Krajský Přebor. V uplynulé sezóně se však zachránilo v 1. lize a dlouho to vypadalo, že šance udržet se zde třetí sezonu po sobě je velmi reálná. Po úvodní očekávané porážce se Starým Městem "B" 1:5, přišla asi klíčová remíza 3:3 s Boršicemi "B", kdy to vypadalo na naše vítězství. V kole třetím přišla již zmiňovaná těsná porážka s naším Áčkem 2,5:3,5, a tak důležité body bylo potřeba získat jinde. Ovšem to se nepodařilo ani v dalším dvoukole, když v dost oslabené sestavě jsme prohráli 1:5 s Hoštálkovou. Především však musí mrzet těsná porážka 2,5:3,5 s Orlovou "B". V dalším dvoukole přišla první výhra s domácím Vyškovem 3,5:2,5 a těsná porážka po boji s Bedřichovem 2:4. V předposlední hrací den se našemu B-družstvu bohužel nepodařilo porazit poslední Loko BRNO "C", s kterým jen remizovali 3:3. Zato vítězství nad Loko Brno "B" 3,5: 2,5, ještě dávalo šanci na záchranu. Rozhodující porážka přišla s Durasem Brno "B" v poměru 1,5:4,5 a nic na konečném 10. místě nezměnila ani závěrečná porážka 0:6 se suverénním Durasem Brno "A". Skončit třetí od konce sice není neúspěch, ale i tato pozice znamená sestup do Krajského přeboru.
K jednotlivým hráčům:
1. Jan Netušil 1 bod/7 (14%), Honza byl předhozen lvům a nechal se sežrat. Jeho jediné vítězství bylo s Honzou Paláškem a i to s velkým štěstím. Průměr jeho soupeřů byl přes 1800, takže žádná snadná úloha to pro něj nebyla. Škoda , že Honza onemocněl na poslední čtyři kola, šance B-družstva na záchranu by tím byla větší.
2. David Prachař 2 /6 (36%), naše jediná posila na hostování. S jeho účastí v družstvu jsem měl obavy, zda odehraje aspoň část utkání. Mé obavy se naplnily při posledním soustředění, kdy dal přednost fotbalu a tak jsme hráli bez prvních dvou šachovnic. Jinak se David v průběhu sezony zlepšoval a do týmu bez problémů zapadl.
3. Filip Zavadil 1/10 (10%), pro Filipa velmi těžká pozice. V posledních čtyřech kolech dokonce hrál na první šachovnici. I když to výsledkově nevypadá, hrál velmi dobře na svůj věk a získal dostatek zkušeností. Celou řadu soupeřů dokázal potrápit. Ale některé partie si naopak prohrál po hrubce v zahájení za pár minut. Vyrovnanost výkonů mu chyběla. Přesto byl velmi důležitou částí týmu.
4. Milan Ladický 2,5/8 (31%), Milan nakonec odehrál velkou část zápasů, i když to vypadalo, že snad nebude hrát vůbec. Začátek sezony vypadal velmi dobře. V závěru, ale na něm byla poznat nerozehranost, kterou nedokázal nahradit ani svým vrozeným důvtipem.
5. Pavel Večeřa 3/11 (27%), Pavel byl nejvýraznější postavou celého družstva a to nejen svými dlouhými vlasy. Prakticky jeho výsledky měli zásadní vliv na výsledky družstva. Bohužel spíše v negativním smyslu slova. Mít tak výborně rozehrané partie trošku zkušenější hráč, tak by musel získat aspoň 10 bodů. Hrubkami v lepších nebo vyhraných pozicích přišel o spoustu slavných výher.
6. Michal Scheichenost 7,5/11 (68%) , největší opora týmu. Odehrál všechny partie stejně jako Pavel, ale navíc dokázal vítězit. Přes tento vynikající výsledek mohlo jeho bodové konto být ještě o něco bohatší, kdyby neremizoval vyhrané pozice. Přesto je Michal na nejlepší cestě probojovat se do základní sestavy A-družstva.
7. Vít Krejčí 0/1 (0%), určitě největší zklamání týmu. Víťa měl plnit roli prvního náhradníka. Přístupem k této soutěži však velmi zklamal. Jeho priority jsou zřejmě jinde.
8. Jan Polišenský 5/7 (71%), naprosto opačný případ. Vždy ochotný nastoupit za družstvo a ještě ke všemu s nečekanými výsledky. Honzovi se mimořádně výsledkově dařilo. Ovšem nutno podotknout, že síla jeho soupeřů nebyla až tak vysoká. Takže až dostane příležitost hrát se silnějšími protivníky, uvidíme jak si dokáže poradit.
9. Lenka Navrátilová 1,5/5 (30%), naše malá princeznička, nám hned pětkrát dokázala pomoci doplnit družstvo na plný počet hráčů. Žádné převratné výsledky jsme od ní neočekávali. Lenka hraje docela slušně zahájení, ale další průběh partie je zatím nad její síly. Přesto se může v budoucnu i ona v této soutěži uplatnit.

V. Opluštil

2. liga sk. E 2010–2011

Poř. Tým                       1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  MP3 Body 
   1 Slavia Kroměříž           *  4,5 6,0 4,0 4,0 4,5 4,5 4,0 4,5 7,0 5,5 3,5 24  52,0 
   2 ŠK Zlín C                3,5  *  4,0 5,0 4,5 4,5 4,0 2,0 5,0 5,0 5,0 6,0 23  48,5 
   3 SPgŠ+G Znojmo            2,0 4,0  *  1,5 5,0 4,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,5 4,5 23  46,5 
   4 ŠK HPM TEC Hustopeče     4,0 3,0 6,5  *  2,0 5,0 6,0 3,0 3,0 5,0 5,0 5,0 19  47,5 
   5 ŠK Staré Město C         4,0 3,5 3,0 6,0  *  1,0 3,5 4,5 6,0 4,5 4,5 5,0 19  45,5 
   6 ŠK Staré Město B         3,5 3,5 4,0 3,0 7,0  *  4,5 4,0 4,5 4,0 5,0 5,0 18  48,0 
   7 TJ ŠK Veselí nad Moravou 3,5 4,0 3,0 2,0 4,5 3,5  *  6,0 3,0 4,5 3,5 7,5 13  45,0 
   8 SK Boršice               4,0 6,0 3,0 5,0 3,5 4,0 2,0  *  5,0 3,0 4,0 4,0 13  43,5 
   9 TJ Spartak Adamov        3,5 3,0 3,0 5,0 2,0 3,5 5,0 3,0  *  3,5 4,5 6,0 12  42,0 
  10 SK Prostějov             1,0 3,0 3,0 3,0 3,5 4,0 3,5 5,0 4,5  *  3,0 6,0 10  39,5 
  11 ŠK Holešov               2,5 3,0 2,5 3,0 3,5 3,0 4,5 4,0 3,5 5,0  *  3,5  7  38,0 
  12 TJ Sokol Postoupky       4,5 2,0 3,5 3,0 3,0 3,0 0,5 4,0 2,0 2,0 4,5  *   7  32,0 


Zlínský krajský přebor 2010–2011

Poř. Tým                      1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  MP3 Body
   1 SK Boršice B             *  4,0 5,5 5,0 5,5 5,0 4,5 4,5 3,0 4,5 5,5 6,5 28  53,5 
   2 Slavia Kroměříž B       4,0  *  5,0 5,0 3,5 4,5 6,0 6,0 6,0 5,5 3,5 7,5 25  56,5 
   3 TJ Sokol Hošťálková A   2,5 3,0  *  4,5 4,5 4,5 5,5 3,5 5,0 5,0 6,0 6,0 24  50,0 
   4 ŠK Holešov B            3,0 3,0 3,5  *  4,0 4,5 3,0 5,0 4,0 6,5 4,5 6,0 17  47,0 
   5 TJ FS Napajedla A       2,5 4,5 3,5 4,0  *  1,5 3,5 4,5 5,5 4,5 4,0 6,0 17  44,0 
   6 ŠK Zlín D               3,0 3,5 3,5 3,5 6,5  *  2,0 5,0 6,0 5,5 4,0 5,0 16  47,5 
   7 CHESSMONT Rožnov p.R. A 3,5 2,0 2,5 5,0 4,5 6,0  *  4,0 3,5 3,5 5,0 6,0 16  45,5 
   8 ŠK Staré Město E        3,5 2,0 4,5 3,0 3,5 3,0 4,0  *  5,0 5,5 4,5 5,5 16  44,0 
   9 ŠK Zbrojovka Vsetín A   5,0 2,0 3,0 4,0 2,5 2,0 4,5 3,0  *  3,5 5,0 6,5 13  41,0 
  10 ŠO TJ Francova Lhota A  3,5 2,5 3,0 1,5 3,5 2,5 4,5 2,5 4,5  *  4,5 4,5 12  37,0 
  11 ŠK Staré Město D        2,5 4,5 2,0 3,5 4,0 4,0 3,0 3,5 3,0 3,5  *  4,0  6  37,5 
  12 Spartak Uherský Brod    1,5 0,5 2,0 2,0 2,0 3,0 2,0 2,5 1,5 3,5 4,0  *   1  24,5 


Zlínská krajská soutěž – západ 2010–2011

Poř. Tým                           1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  MP3 Body
   1 TJ Vlčnov A                   *  5,0 4,5 6,5 4,0 7,0 5,5 5,0 5,5 4,0 4,5 4,5 29  56,0 
   2 ZLÍNTERM Zlín A              3,0  *  5,0 4,0 3,0 5,5 5,5 5,0 6,0 4,5 7,5 5,5 25  54,5 
   3 SK Boršice C                 3,5 3,0  *  6,0 1,5 6,0 5,0 4,5 4,5 5,0 5,0 6,5 24  50,5 
   4 Slavia Kroměříž C            1,5 4,0 2,0  *  7,0 6,5 2,5 5,0 6,5 4,0 5,0 6,0 20  50,0 
   5 TJ Bojkovice A               4,0 5,0 6,5 1,0  *  3,5 8,0 2,5 3,5 4,5 6,0 2,0 16  46,5 
   6 ŠK Staré Město F             1,0 2,5 2,0 1,5 4,5  *  4,0 3,5 5,0 5,0 4,5 4,5 16  38,0 
   7 TJ Dolní Němčí               2,5 2,5 3,0 5,5 0,0 4,0  *  2,0 5,0 2,5 4,5 5,5 13  37,0 
   8 TJ Polešovice                3,0 3,0 3,5 3,0 5,5 4,5 6,0  *  2,5 3,0 3,5 5,0 12  42,5 
   9 TJ Lokomotiva Uherský Ostroh 2,5 2,0 3,5 1,5 4,5 3,0 3,0 5,5  *  4,5 3,5 7,0 12  40,5 
  10 ŠO TJ Zborovice A            4,0 3,5 3,0 4,0 3,5 3,0 5,5 5,0 3,5  *  2,5 6,5 11  44,0 
  11 ŠO Kunovice A                3,5 0,5 3,0 3,0 2,0 3,5 3,5 4,5 4,5 5,5  *  3,0  9  36,5 
  12 TJ Sokol Postoupky B         3,5 2,5 1,5 2,0 6,0 3,5 2,5 2,0 1,0 1,5 5,0  *   6  31,0   

Regionální přebor 2010–2011

Poř. Tým                         1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  MP3 Body 
   1 Slavia Kroměříž D           *  5,5 4,0 5,5 6,5 6,5 5,5 6,0 5,0 6,5 6,5 4,5 31  62,0 
   2 Junior Postoupky           2,5  *  6,0 3,0 5,5 4,5 5,0 5,0 4,5 5,0 5,0 4,5 27  50,5 
   3 TJ Sokol Kvasice           4,0 2,0  *  3,5 4,0 5,0 5,5 5,0 4,5 4,0 5,5 5,0 21  48,0 
   4 Sokol Holešov A            2,5 5,0 4,5  *  5,0 3,5 5,0 4,0 4,0 2,5 6,0 5,0 20  47,0 
   5 ŠK Prusinovice             1,5 2,5 4,0 3,0  *  4,0 2,0 5,0 5,5 4,0 5,5 4,5 15  41,5 
   6 TJ Lutopecny/Měrůtky       1,5 3,5 3,0 4,5 4,0  *  5,5 3,5 2,5 5,0 4,0 5,0 14  42,0 
   7 ŠK Rapos Sulimov           2,5 3,0 2,5 3,0 6,0 2,5  *  4,0 5,0 4,0 5,0 4,5 14  42,0 
   8 Sokol Litenčice            2,0 3,0 3,0 4,0 3,0 4,5 4,0  *  3,0 5,5 4,5 4,0 12  40,5 
   9 TJ Bystřice pod Hostýnem B 3,0 3,5 3,5 4,0 2,5 5,5 3,0 5,0  *  4,5 3,5 4,0 11  42,0 
  10 TJ Sokol Morkovice A       1,5 3,0 4,0 5,5 4,0 3,0 4,0 2,5 3,5  *  5,5 4,0 10  40,5 
  11 ŠO TJ Zborovice B          1,5 3,0 2,5 2,0 2,5 4,0 3,0 3,5 4,5 2,5  *  5,5  7  34,5 
  12 ŠK Holešov C               3,5 3,5 3,0 3,0 3,5 3,0 3,5 4,0 4,0 4,0 2,5  *   3  37,5 

Regionální soutěž 2010–2011

Základní část
Poř. Tým                   1   2   3   4   5   6   7   8  MP3 Body 
   1 ŠK Loukov             *  5,5 4,5 5,0 6,5 5,0 6,0 6,5 21  39,0 
   2 TJ Sokol Pravčice    2,5  *  4,5 5,0 4,5 5,5 5,0 5,5 18  32,5 
   3 SK Rusava            3,5 3,5  *  6,0 6,0 4,0 7,0 5,0 13  35,0 
   4 TJ Sokol Morkovice B 3,0 3,0 2,0  *  5,0 4,0 2,5 6,0  7  25,5 
   5 TJ Sokol Postoupky D 1,5 3,5 2,0 3,0  *  4,5 4,0 5,0  7  23,5 
   6 SK Spartak Hulín     3,0 2,5 4,0 4,0 3,5  *  6,5 3,5  5  27,0 
   7 TJ Sokol Holešov B   2,0 3,0 1,0 5,5 4,0 1,5  *  4,0  5  21,0 
   8 ŠK Milovice          1,5 2,5 3,0 2,0 3,0 4,5 4,0  *   4  20,5 

Finále A
                                                         Celkem
Poř. Tým                   1   2   3   4   MP3 Body   MP3 Body CPoř. 
   1 TJ Sokol Pravčice     *  6,0 6,5 5,0   9  17,5    27 50     2
   2 ŠK Loukov            2,0  *  5,0 4,5   6  11,5    27 50,5   1
   3 TJ Sokol Morkovice B 1,5 3,0  *  5,0   3  9,5     10 35     4
   4 SK Rusava            3,0 3,5 3,0  *    0  9,5     13 44,5   3

Finále B
                                                         Celkem
Poř. Tým                   1   2   3   4   MP3 Body   MP3 Body CPoř. 
   1 ŠK Milovice           *  4,5 4,5 6,5   9  15,5   13  36     5
   2 TJ Sokol Holešov B   3,5  *  5,5 4,5   6  13,5   11  34,5   6
   3 TJ Sokol Postoupky D 3,5 2,5  *  4,5   3  10,5   10  34     7
   4 SK Spartak Hulín     1,5 3,5 3,5  *    0  8,5     5  35,5   8

1. liga dorostu sk. východ 2010–2011

Poř. Tým                     1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  MP3 PtsV
   1 ŠK Duras BVK Brno "A"   *  4,0 3,5 5,5 4,5 5,5 4,5 4,0 5,5 6,0 6,0 6,0 33  55,0 
   2 ŠK Staré Město "B"     2,0  *  3,0 4,0 4,5 4,5 4,5 5,0 4,5 5,0 4,5 5,0 28  46,5 
   3 TJ Sokol Hošťálková    2,5 3,0  *  2,0 3,0 5,0 3,5 5,0 5,0 5,0 3,5 4,5 23  42,0 
   4 ŠK Duras BVK Brno "B"  0,5 2,0 4,0  *  3,5 4,0 3,0 2,0 3,0 4,5 4,5 5,0 20  36,0 
   5 TJ Sokol Postoupky "A" 1,5 1,5 3,0 2,5  *  4,0 2,0 4,0 4,5 3,5 3,0 4,0 17  33,5 
   6 SK Slavie Orlová "B"   0,5 1,5 1,0 2,0 2,0  *  3,0 4,0 3,5 3,5 3,5 4,0 16  28,5 
   7 Sokol Bedřichov        1,5 1,5 2,5 3,0 4,0 3,0  *  0,0 3,0 4,0 3,5 4,5 15  30,5 
   8 ŠK Lokomotiva Brno "B" 2,0 1,0 1,0 4,0 1,0 2,0 6,0  *  3,0 2,5 5,0 6,0 13  33,5 
   9 SK Boršice "B"         0,5 1,5 1,0 3,0 1,5 2,5 3,0 3,0  *  3,0 3,5 4,5 10  27,0 
  10 TJ Sokol Postoupky "B" 0,0 1,0 1,0 1,5 2,5 2,5 2,0 3,5 3,0  *  3,5 3,0  8  23,5 
  11 SK DDM Vyškov          0,0 1,5 2,5 1,5 3,0 2,5 2,5 1,0 2,5 2,5  *  4,0  4  23,5 
  12 ŠK Lokomotiva Brno "C" 0,0 1,0 1,5 1,0 2,0 2,0 1,5 0,0 1,5 3,0 2,0  *   1  15,5   


Soupisky družstev


Sokol Postoupky A (ZKP)
Šach. Jméno                  Rtg FED 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Dvořák Martin         2113 CZE 0  0  0  %  %  %  %  0  %  %  0   3      11  27,3  2257 
    2 Machalík Marek        1935 CZE 0  0     0  %     0  0  0         %       7   7,1  2225 
    3 Večeřa Petr           1926 CZE 0  0  0        0     1  %  0  0   1%      8  18,8  2150 
    4 Bačák Martin          2141 CZE 1F 0  0  0  0  1  0  0  0  0  %   2%     11  22,7  2127 
    5 Bačák Petr H          2050 CZE %  0  %  %  1  %     0  0  0  1   4      10  40,0  2092 
    6 Dungl Martin          1957 CZE 1  0  0  0  1  0  1  1  %  1  %   6      11  54,5  2066 
    7 Holman Radek H        1928 CZE 1  %  %  1  0  1  0  %  0  0  0   4%     11  40,9  2032 
    8 Daněk Libor H         2072 CZE 1  0  1  1  1  %  %  %  %         6       9  66,7  1987 
      Opluštil Vladimír     1874 CZE          0        %        1  0   1%      4  37,5  1937 
      Tomečková Aneta       1793 CZE                               0   0       1   0,0  1964 
      Hlaváček Pavel        1908 CZE                   %               %       1  50,0  1983 
      Zajíček Roman         1694 CZE       0     0                     0       2   0,0  1979 
      Ryšavý Jan            1902 CZE                1           1      2       2 100,0  1929 


Sokol Postoupky B (ZKS západ)
Šach. Jméno                     Rtg FED 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Ševčík Zdeněk            1858 CZE 0  1  0  %  0  1     1        0   3%      8  43,8  1937 
    2 Palášek Jan              1772 CZE 0  %  0  1  1  %  1  1  %         5%      9  61,1  1886 
    3 Ryšavý Jan               1781 CZE    0        %     0  1  0  0  1   2%      7  35,7  1917 
    4 Tomečková Aneta          1735 CZE %     0     %              %      1%      4  37,5  1902 
    5 Hlaváček Pavel           1916 CZE 0                    1     1  1   3       4  75,0  1776 
    6 Prokopec Zdeněk          1694 CZE 0        0     %     1            1%      4  37,5  1821 
    7 Zajíček Roman            1650 CZE 0        %     0  0     0         %       5  10,0  1810 
    8 Štefek Jan               1663 CZE 0  %  %        1        0  0      2       6  33,3  1801 
      Ryšavý Jindřich          1663 CZE    0  %  0  %  0  0  0  %  0  0   1%     10  15,0  1819 
      Navrátil Marek           1774 CZE    1  %  %  0  %  0  1  0  %  %   4%     10  45,0  1723 
      Richter Michael          1572 CZE       %  0        %               1       3  33,3  1721 
      Látal Stanislav          1796 CZE 1  1                              2       2 100,0  1516 
      Netušil Jan              1396 CZE    1  0  0  1  0  0     0  0  0   2       9  22,2  1708 


Junior Postoupky (RP)
Šach. Jméno                  Rtg FED 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Dvořák Martin (V)     2151 CZE             1  1     1  0     %   3%      5  70,0  1938 
    2 Machalík Marek (V)    1906 CZE 1  1  %              1  %     1   5       6  83,3  1760 
    3 Večeřa Petr (V)       1958 CZE %     1  %  %  0  0        0      2%      7  35,7  1820 
    4 Opluštil Vladimír     1874 CZE    %  1     0     %     0  1      3       6  50,0  1639 
    5 Palášek Jan (V)       1772 CZE 0F 1  0  1  %        %  1  1  0   5       9  55,6  1679 
    6 Navrátil Marek        1774 CZE 0F %  %  1  1  1  1     1  0  0   6      10  60,0  1617 
    7 Ryšavý Jindřich       1663 CZE 1  %     1  1  %  0  %  1  %  0   6      10  60,0  1598 
    8 Richter Michael       1572 CZE 0  %  %        0  1  1  0     1   4       8  50,0  1606 
      Opluštil David        1283 CZE 1  0           %  %  0            2       5  40,0  1523 
      Rakušan Miroslav      1385 CZE       1  0  1  1  0        1  0F  4       7  57,1  1542 
      Netušil Jan           1396 CZE 1  1                 0     0      2       4  50,0  1399 
      Večeřa Pavel          1359 CZE       1  %  1  1  0  1  1  1  0F  6%      9  72,2  1345 
      Scheichenost Michal   1421 CZE          0                        0       1   0,0  1425 
      Krejčí Vít            1250 CZE          1                        1       1 100,0  1250 


Postoupky D (RS)
Základní část
Šach. Jméno                   Rtg FED 1  2  3  4  5  6  7  Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Kucián Miloš           1725 CZE    1  1  0     0      2       4  50,0  1625 
    2 Rakušan Miroslav       1385 CZE 0  0  0  1  1  0  1   3       7  42,9  1621 
    3 Zavadil Filip          1250 CZE 1        1  0  0  0   2       5  40,0  1588 
    4 Opluštil David         1283 CZE    0  %  0            %       3  16,7  1542 
    5 Večeřa Pavel           1359 CZE 0  0  0     0     0   0       5   0,0  1545 
    6 Scheichenost Michal    1421 CZE 0  0  1     0  %  %   2       6  33,3  1376 
    7 Lanč Jan               1468 CZE %  %  %               1%      3  50,0  1364 
    8 Bouda Miloslav         1401 CZE 0  %  1  0  %  0  0   2       7  28,6  1356 
      Ladický Milan          1363 CZE                0      0       1   0,0  1523 
      Šimčáková Julie        1250 CZE %     1     1  0  1   3%      5  70,0  1165 
      Šimčák Marek           1100 CZE          1        0   1       2  50,0  1392 
      Krejčí Vít             1250 CZE          0  1F        1       2  50,0  1000 
      Polišenský Jan         1250 CZE 1  0        1F 1  1   4       5  80,0  1237 
      Opluštil Pavel         1100 CZE          1            1       1 100,0  1000 


Finále B
Šach. Jméno                   Rtg FED 1  2  3  Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Kucián Miloš           1725 CZE       %   %       1  50,0  1770 
    2 Rakušan Miroslav       1385 CZE %  0  0   %       3  16,7  1594 
    3 Zavadil Filip          1250 CZE 0  0  %   %       3  16,7  1618 
    4 Opluštil David         1283 CZE       0   0       1   0,0  1567 
    5 Večeřa Pavel           1359 CZE 1  0  %   1%      3  50,0  1327 
    6 Scheichenost Michal    1421 CZE 0  %  1   1%      3  50,0  1240 
    8 Bouda Miloslav         1401 CZE 1  0  1F  2       3  66,7  1233 
      Šimčáková Julie        1250 CZE 0  0      0       2   0,0  1415 
      Krejčí Vít             1250 CZE 0         0       1   0,0  1000 
      Polišenský Jan         1250 CZE 1  1  1F  3       3 100,0  1000 
      Navrátilová Lenka      1100 CZE    1      1       1 100,0  1000 


Sokol Postoupky A (1. liga dorostu)
Šach. Jméno                Rtg FED 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø
    1 Palášek Jan         1772 CZE %  0  0  1  0  %  %  1  1  0  %   5      11  45,5  1677 
    2 Navrátil Marek      1774 CZE %  0  1  1  %        %  1  1  %   6       9  66,7  1550 
    3 Richter Michael     1572 CZE %  %  1  1  1  %  %        %  %   6       9  66,7  1527 
    4 Rakušan Miroslav    1385 CZE 1  1     1  %  0  0  %  1  0  1   6      10  60,0  1419 
    5 Indra Josef         1365 CZE 1  0  %              1  1         3%      5  70,0  1260 
    6 Šimčáková Julie     1250 CZE 1  0  1  0  1  0  1  1  0  0  0   5      11  45,5  1280 
      Opluštil David      1283 CZE                1  1               2       2 100,0  1125 
      Opluštil Pavel      1100 CZE                0  0               0       2   0,0  1209 
      Šruc Tadeáš         1000 CZE       0                           0       1   0,0  1250 

	  
Sokol Postoupky B (1. liga dorostu)
Šach. Jméno                Rtg FED 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Netušil Jan         1396 CZE 0  0  1  0  0  0  0               1       7  14,3  1821 
    2 Prachař David       1425 CZE 0  0     0  1  %  %               2       6  33,3  1635 
    3 Zavadil Filip       1250 CZE %  0  0     0  0  0  0  %  0  0   1      10  10,0  1515 
    4 Ladický Milan       1363 CZE 0  1           1  %  0  0  0  0   2%      8  31,3  1403 
    5 Večeřa Pavel        1359 CZE 0  1  0  %  0  1  0  %  0  0  0   3      11  27,3  1384 
    6 Scheichenost Michal 1421 CZE %  1  %  0  1  1  1  1  1  %  0   7%     11  68,2  1304 
      Krejčí Vít          1250 CZE       0                           0       1   0,0  1250 
      Polišenský Jan      1250 CZE       1  %  %        1  1  1  0   5       7  71,4  1252 
      Navrátilová Lenka   1100 CZE          0           %  1F 0  0   1%      5  30,0  1295