ŠO TJ Sokol Postoupky

<   2011 / 2012   >

Družstva – dospělí

Konečné tabulky: 2. liga E, ZKP, ZKS západ, RP, RS (soupisky A, B, C, D)

Postoupky A – ZKP
Za postoupeckým áčkem je zase další sezóna a můžeme se zase pustit do hodnocení a bilancování toho, jaká byla. Inu, byla těžká, napínavá a ve výsledku vrchovatě úspěšná. Za cíl jsme si vytyčili postoupit do druhé ligy a to se nám podařilo. Nicméně, v září jsem psal, že to nebude procházka růžovým sadem - a to se vyplnilo do puntíku. Jak se tedy všechno seběhlo?
Před sezónou jsme oproti loňskému roku posílili o Pavla Navrátilíka (přestup), Jardu Sháněla, Jirku Kašíka a Petra Bačáka st. (hostování), přišli jsme naopak o Radka Holmana a Libora Daňka. Tři první zmínění odehráli skoro všechna utkání, a s jakými výsledky! Jednoznačně oni byli klíčovým faktorem v konečném hodnocení. S průměrným Elem základní sestavy 2050 jsme sice byli až třetí nasazení, troufám si však říci, že jsme před sezónou byli největším favoritem, díky očekávané stálosti sestavy. Konečně, já jsem si letos poprvé vyzkoušel kapitánskou roli.
Podzimní část sezóny byla smolná. Ještě "letní" zápas v Boršicích byl plný chyb z naší strany - já a Marťa Bačák jsme zbytečně remizovali, Večis pochopil k čemu je v šachu rošáda a zápas nezachránily ani hezké výhry Jirky a Pavla. 3.5-4.5 a studená sprcha. Jediným pozitivem byl pozápasový rozbor všech partií na Scéně. Ve druhém kole jsme doma remizovali s velmi silným Rožnovem (výhra, prohra a šest bojovných remíz). Pak přišlo třetí kolo, ve kterém se prokletí zdánlivě zlomilo - Vsetín-Postoupky 0-8. Přitom Vsetín byl první nasazený tým soutěže. To nás nakoplo a na vítězné vlně jsme doma smetli Francovu Lhotu 6-2. A přišel "zápas podzimu" v Holešově, který také sestoupil ze 2. ligy, papírově byl velkým favoritem na postup, ale dařilo se mu ještě méně než nám. Opět se přestalo dařit. Dvě rychlé remízy "zpřátelených" hráčů, další bod a půl na každé straně. Před komplikacemi upřednostním remízu, protože to vypadá, že vyhrajeme 4.5-3.5 nebo 5-3. Hrozná hrubice našeho hráče však donutila Marťu Dvořáka hrát na výhru s Cagašíkem. Zvládl to - a zachránil alespoň remízu 4-4. Kvůli tomuto zápasu byl podzim neúspěšný a na jaro nás čekala neradostná vyhlídka - vyhrát všechno a doufat. V čele soutěže byly týmy Zlína, Boršic, Napajedel a Rožnova.
Klíčový a rozhodující zápas sezóny přišel hned po Novém roce. Doma jsme hostili Zlín, který byl plný zkušených a spolehlivých hráčů. A i tento zápas nezačal dobře. Já jsem vyrobil již v šestém tahu hrubici sezóny a mohl jsem se vzdát a Večisovi zazvonil vypnutý mobil. Pak to Pája Hlaváček přehnal s aktivitou a prohrávali jsme 3-0. Na zbylých šachovnicích jsme stáli lépe, ale že z nich Martin, Jarda, Pavel, Martin a Marek získali plných 100% a urvali výhru 5-3, to byla pohádka. Teprve teď jsme si definitivně naklonili štěstí, aby při nás stálo i v nejtěžších situacích. Ve Vlčnově jsme vyhráli 7-1 a byli jsme pátí, za Napajedly, Rožnovem, Boršicemi a Zlínem. Se třemi z těchto týmů však ještě měl hrát Holešov, kterému jsem věřil, že jim pár bodíků vezme (ukázalo se, že oprávněně - doufám, že si, kolegové Holešováci, pochutnáváte na pivku! :-) ). Začínal jsem být převědčen, že o našem postupu rozhodne finální duel s Napajedly. V následujícím kole jsme porazili 7-1 Staré Město E (i když spravedlivý výsledek by byl tak 5.5-2.5) a poté i jejich bratříčky z déčka 6.5-1.5. Konkurenti body poztráceli, takže v předposledním kole se Zubřím nám teoreticky stačila remíza na to, abychom v případě následné porážky Napajedel měli zajištěno nejhůř druhé místo. Zubry jsme smetli 7-1, i když výsledek byl opět takto jednoznačný jen díky notné dávce štěstí, dokonce jsem se v zápase bál, abychom vůbec vyhráli. A bylo tu poslední kolo, Napajedla. Co vám budu povídat, zápas klasicky rozehraný na nic, abychom pak prohrané (Pavel) a remízové (já, Mára) pozice otočili do výhry. 5.5-2.5 a byli jsme krajskými přeborníky. A díky dalším ztrátám konkurentů jsme na nepostupové třetí místo měli náskok dokonce luxusní 4 b.
Jak zhodnotit celý tým? Nejprve globálně - a zde nechám mluvit čísla! Skóre - 63.5 (druhá Napajedla měla 49). 51 vítězných a jen 12 prohraných partií (z celkových 88). Celková performance 2110, při zápasovém ratingovém průměru 2032. Velice stálá sestava - čtyři hráči odehráli všechno a další tři vynechali jen jeden zápas. V první devítce hráčů ZKP, seřazených podle performance, 4 zástupci z Postoupek (ze 7, kteří odehráli dost zápasů). To jde, co říkáte? A teď jmenovitě:
1. Martin Dvořák, 8.5/11, perfo 2291. Nejlepší hráč nejen týmu, ale i celé soutěže. Jistota na první desce. Marťa nejen výsledky, ale i kvalitou hry dokázal, že patří do vyšších soutěží a že jeho rating je silně podhodnocený. Jedinou slabší chvilku si vybral ve Vlčnově, kde to ale vynahradil hezkým oblečením.
2. Jarek Sháněl, 6.5/10, perfo 2142. Jarda hrál svůj standard, jediná kaňka na výkonu byla nepovedená partie v Holešově. Myslím, že bodík navíc by byl rád přidal.
3. Pavel Navrátilík, 9/11, perfo 2224. Pavel předváděl excelentní výkony i výsledky, na konci sezóny zaznamenal šňůru 13 výher v řadě, která stále trvá. V několika partiích doslova utekl hrobníkovi z lopaty. Bylo to štěstí nebo umění? Kdo ví.
4. Martin Dungl, 7/11, perfo 2041. Po zpackaném podzimu jsem sezónu zachránil na jaře, ale raději bych byl uhrál tak bod a půl navíc.
5. Martin Bačák, 7.5/11, perfo 2035. U Marti, stejně jako u Jardy, byl kaňkou Holešov. Jinak předváděl spolehlivé výkony, i když bodík dva by jistě byl rád přidal.
6. Marek Machalík, 3.5/4, perfo 2269. Přesun do Prahy způsobil, že Mára toho neodehrál tolik, kolik by jistě chtěl. Na jaře začal nastupovat a ukázal, že je ve velké formě.
7. Jirka Kašík, 8/10, perfo 2152. Až do posledního kola byl Jirka nejlepším hráčem týmu. Napínavé partie pravidelně obracel ve svůj prospěch.
8. Petr Bačák st., 2.5/3, perfo 2119. Pan Bačák nastoupil sice jen ve třech zápasech, ale s výbornými výsledky. Patří mu díky i jako řidiči.
9. Petr Večeřa, 7/10, perfo 1965. Večisovi se nevydařil podzim a vydařilo jaro. V posledních dvou zápasech byl klíčovým hráčem. Také mu patří díky za spolehlivé šoférování.
10. Jan Palášek, 1.5/3, perfo 1749. Honza byl spolehlivým náhradníkem. Výsledky by si asi představoval lepší, k velkému zlepšení mu myslím chybí ještě trocha rutiny.
11. Pavel Hlaváček, 1.5/3, perfo 1905. Pája byl také spolehlivý náhradník. Neohroženě se vrhal pěšci dopředu. Jeho partii s Rožnovem dodnes nechápu, v Holešově zahrál výborně.
12. Jan Ryšavý, 1/1. Kuriózní partii s Igorem Štefankem si Honza asi za rámeček nedá, ale výhra je výhra.
Co říci závěrem? Děkuji Vám, spoluhráči, za vzornou spolupráci. Byl jsem rád, že s podařilo postoupit, ale také že jsme se šachami v první řadě bavili a že na Scéně bylo co a s kým rozebírat. V příští sezóně nás čekají výrazně těžší soupeři, ale jsem přesvědčen, že budeme-li hrát jako doposud, druholigovou příslušnost potvrdíme.
Martin Dungl

Postoupky B – ZKS západ
Nebudu se vyjadřovat ke každému zápasu zvlášť, protože bych musel číst všecky články, což se mi nechce. Podle tabulky vidím, že nás přehrály dva týmy. Chtělo by se říct „jenom“, jenže 9 výher ke štěstí očividně nestačí (štěstí je zde zástupným symbolem pro postup).
1. Pavel Navrátilík 2095 – 10,5/11, prům. Elo soupeřů 1980; Jasný favorit na první šachovnici, jediná remíza potvrzuje, že nám byl „zapůjčen“ z vyšších soutěží. Po partii šel obvykle na pivko dvě, před partií občas taky.
2. Jan Palášek 1775 – 6,5/11, prům. Elo 1931; Honzovo Elo ze začátku soutěže je podhodnocené, teď má 1838 a i to je myslím neaktuální. Jeho hra se mi líbila, hrál útočně, soupeře často zatlačil a udusil jejich krále. Smolné je akorát to poslední kolo.
3. Libor Daněk 2034 – 5/6, prům. Elo 1823; Také Libor je hráč z jiné ligy. Kvůli práci nemohl nastoupit častěji. Ke hře není moc co psát, dvě remízy a zbytek výhry mluví za sebe.
4. Radek Holman 1894 – 4,5/8, prům. Elo 1825; Jeho herní styl mi přišel cElou sezónu podobný, vyvinout se a udělat pěšcový průlom (snad mě paměť neklame, když tak mě opravte). Jenom úspěšnost byla proměnlivá. Potenciál měl i na bod dva více, štěstí na to neměl.
5. Petr Večeřa 1952 – 6,5/8, prům. Elo 1785; Večis se po loňském trápení v céčku rozehrál. Vesměs slabší soupeře letos v béčku přehrával.
6. Pavel Hlaváček 1920 – 5/5, prům. Elo 1743; Pája odehrál svou obvyklou dávku partií s vcelku uspokojivým počtem bodů. Zpočátku byl hnán silou osmiválce (není myšlen motor, ale počet rohlíků ke svačince), později ještě účinnějším dopingem – hladem. „Kašlat na teorii zahájení, pěšci se chtějí proběhnout“ – tak by se dal shrnout jeho léty prověřený styl, kterému i letos zůstal věrný. Bylo na co se dívat.
7. Jan Ryšavý 1824 – 6,5/8, prům. Elo 1732; Na body pěkný výsledek, škoda posledních dvou kol s papírově slabšími hráči.
8. Aneta Tomečková 1739 – 2,5/6, prům. Elo 1697; S výsledky asi Annie není moc spokojená, ale řekl bych, že spíš než šachmaty má teď v hlavě důležitější věci, třeba jak odmaturovat a dostat se na vysokou (chytráci samozřejmě vědí, že dveřmi se tam dostane na tuty).
10. Jindřich Ryšavý 1549 – 3,5/10, prům. Elo 1672; Ubohé průměrné Elo mých soupeřů opticky roste v porovnání s tím mým a asi se rozdíl ještě zvětší, když se podívám na bodový zisk. Mnoho partií lepších, mnoho z nich zpackaných.
11. Ing. Zdeněk Prokopec 1712 – 1/3, prům. Elo 1620; Zdeňa toho na jedenáctce mnoho nesehrál, těžko hodnotit.
12. Miroslav Rakušan 1756 – 1/1, prům. Elo nejsem schopen spočítat; Myslel jsem, že sehraje o pár zápasů víc, ale upřímně řečeno, pánové, sto procent, kdo z vás to má? Mira lícal kdesi po fotbalech a bilokaci údajně ještě nezvládá, takže je to pochopitelné.
13. Netušil Jan 1566 – 4,5/7, prům. Elo 1606; Honzič často doplňoval prořídlé řady základní sestavy. Tři remízy a jedna ztráta nejsou špatné, ale platí to, co u některých výše zmíněných – prohru si vybral ve špatném kole.
14. Večeřa Pavel 1584 – 2/3, prům. Elo 1584; Pavlisko nás svými poznámkami obšťastňoval pouze třikrát. Zato dvěma body, což nie je zlé. Kdyby přes noc spal, mohly to být body tři, pomohlo by to.
15. Miloš Kucián byl naší zálohou.
A kdo dával pozor ví, že devítka chybí. Databáze ŠSČR hlásí Nenalezen žádný záznam !! Kdo to může být? Ano, hádáte správně, jde o našeho pražáka Zdeňu Ševčíka. Ti z vás, kdo s ním nejsou příliš v kontaktu vězte, že je naživu a počkejte si na poselství „lidstvu, vesmíru a vůbec“, které sepíše a bude vloženo zde: nebo možná taky zde: , to ještě nevím, jak to vyjde.
Kromě hráčů si poděkování zaslouží i řidiči,: p. Palášek, 2x Ryšavý, Večeřa a Daněk a další dobrovolníci z řad mých rodičů.
Áčko naštěstí postoupilo. Pro druhý postoupecký tým to ale znamená ztrátu hráčů z prvních desek, protože se termíny zápasů budou krýt. A pokud jsme nepostoupili letos, tak na rok v to doufat nemůžeme. Toliko k uplynulé sezóně ode mě.
Jindra Ryšavý

Junior Postoupky (Céčko) – Regionální přebor
V letošní sezóně v RP KM se náš tým Junior Postoupky měl snažit o záchranu. To se povedlo poměrně brzy a tak nám ani nechyběli dva hráči základní sestavy, kteří z různých důvodů druhou půlku sezóny již nehráli. I když byly výsledky a výkony velice střídavé, tak tento tým se mi velmi dobře řídil. Kromě základní osmičky pravidelně nastupovali další tři náhradníci. Celkem zasáhlo do bojů 14 našich hráčů. Nejčastěji hrála tato osmička: Vladimír Opluštil (8 zápasů), Miroslav Rakušan (10), Jan Netušil (10), David Opluštil (6), Jindřich Ryšavý (8), Pavel Večeřa (10), Michal Scheichenost (10) a Filip Zavadil (9). Průměrný věk těchto hráčů je rovných 18 let, ale to jen díky tomu, že jim to kazí kapitán. Jinak by byl průměr ještě výrazně nižší.
Konečné 8. místo odpovídá předvedeným výkonům. V některých zápasech jsme měli na víc, v jiných jsme zas měli velké štěstí.
K jednotlivým hráčům:
1. Vladimír Opluštil 4 body / 8 zápasů, 50%, se svými výsledky nemůžu být spokojen. Spoustu zápasů jsem vůbec nesehrál dobře. Konečný bodový zisk také není potěšitelný.
2. Miroslav Rakušan 2/10 , 20% (1999), Mirovi tento rok nevyšel. Řadu utkání měl rozehraných na plný bodový zisk. Neměl to sice jednoduché, ale přesto bylo v jeho silách získat daleko víc bodů. Příští rok má co napravovat.
3. Miloš Kucián 3,5/4 , 87,5 %, Miloš odehrát výborně začátek sezony. Po narození dalšího potomka dal přednost rodině.
4. Michael Richter 3,5 /5, 70% (1995), Michal hrál podivuhodné partie a s velkou dávkou štěstí se mu podařilo porazit silné hráče (Stodůlka). Poslední jeho zápas byl přímo tragikomický. V divoké partii získal dámu za figuru, aby ji za čas vrátil celou. Tak utrpěl jedinou porážku.
5. Jan Netušil 3/10, 30% (1997), Honza dlouho hledal sám sebe a jeho bodový zisk narůstal velmi zvolna. Postupně bylo vidět mírné zlepšení. Přesto jeho hře stále chybí vyrovnanost.
6. David Opluštil 2/6 33,3% (2001), David sbíral neocenitelné zkušenosti. Také on neodehrál zrovna dobrou sezónu a střídal slušné okamžiky se slabšími.
7. Jindřich Ryšavý 5/8, 62% (1993), Jindra, kromě hraní, mi dělal i zástupce. Jeho hra tradičně postrádala důraz, přesto patřil mezi opory týmu.
8. Pavel Večeřa 4/10, 40% (1996), malej Večis snad ve všech zápasech stál na výhru. Ale co všechno dokáže pokazit, je až neuvěřitelné. Až se zklidní a dokáže krotit své emoce, bude zvládat daleko lépe vypjaté situace. Pak bude kráčet ve šlépějích svého Big brother.
9. Michal Scheichenost 6/10, 60% (1998), Michal začal dvěma nulami, ale pak již nezadržitelně patřil k oporám týmu. Za tento rok udělal herně největší pokrok z celého týmu.
10. Filip Zavadil 3/9, 33,3% (2000), Filip, i přes nevýrazné výsledky, naznačil také herní vzestup. Zejména poslední kola předváděl kromě bojovnosti i přemýšlivost. Dokonce pomalu mizí jeho rychlá hra. Přesto se stále má v čem zlepšovat.
12. Jan Polišenský 1,5/5, 30%, (1999), Honza byl spolehlivý náhradník. V této soutěži hrál poprvé takovou porci zápasů. Popravdě, očekával jsem větší bodový zisk. Tak snad příští rok.
11. Julie Šimčáková 0/1 (1998), 13. Miloslav Bouda 0,5/1 a 14. Pavel Opluštil 0/1 (2004) odehráli pouze jeden zápas, takže podrobnějšího hodnocení se tentokrát nedočkají.
V.Opluštil

Postoupky D – Regionální soutěž
Když jsem si četl, co jsem psal vloni o účasti našeho D-družstva v regionální soutěži, zjistil jsem, že bych to mohl z klidným svědomím okopírovat. Opět se nám podařilo do družstva dosadit další nové hráče a ti co vloni byli v obdobné pozici, již začínají být oporami.
Co se týká výsledků, opět jsme jen těsně nepostoupili do A-finále a v B-finále jsme obsadili třetí a celkově sedmé místo. Nejvíce zápasů odehráli tito hráči: Vladimír Opluštil (6), Julie Šimčáková (9), David Opluštil (7), Jan Polišenský (8), Michal Scheichenost (7), Filip Zavadil (8), Miloslav Bouda (10) a Tomáš Pecháček (6). K jednotlivým hráčům bych dodal toliko:
1. Vladimír Opluštil 4 body/6 zápasů 66%, moje výkony nebyly nejlepší. Dokonce jsem i jednou prohrál. Zbytečné byly i remízy s Trávníčkem. Naopak šťastná výhra s Jardou Šaškem potěšila. Pro družstvo byla zřejmě velká nevýhoda, když jsem nemohl nastoupit. Protože většina těchto zápasů skončila totálním debaklem celého týmu. Jako by mládežníci nehráli tak disciplinovaně, když nehrají pod dohledem kapitána.
2. Julie Šimčáková 2 body/ 9 zápasů 22% (1998), na druhé šachovnici měla Julča poměrně těžké soupeře. Přesto jsem věřil, že se chytne příležitosti a bude získávat body. Bohužel cElou řadou hrubých chyb a hlavně již v zahájení, se prakticky porážela sama. Aspoň dvě výhry v posledních kolech ji trochu spravily reputaci.
3. David Opluštil 4,5/7, 64% (2001), David prohrál jen v prvním kole a pak již soupeřům šanci vyniknout nedal. Některé remízy ovšem byly poněkud předčasné. Příště by to chtělo větší chuť po vítězství. Ale jinak byl nejúspěšnějším hráčem družstva, což v deseti letech jistě není špatné.
4. Jan Polišenský 2/8 25% (1999), po úspěšné loňské sezóně byl Honza vystřelen na přední šachovnice. Úvod mu vyšel a vypadalo to na další průlom v jeho kariéře. Ovšem zbytek sezóny už mu vůbec nevyšel a všechny jeho chyby zkušenější soupeři dokázali potrestat. Honza se musel vyrovnat i s velkou rodinou tragédií. Takže přejme Honzovi, ať se mu v příští sezoně daří o něco víc.
5. Michal Scheichenost 4/7 59% (1998), Michal ukázal největší herní zlepšení z celého družstva. Mohl získat ještě více bodů, ale v některých zápasech ještě nedokázal uplatnit své znalosti. Sebevědomí, které mu tak chybělo v loňské sezóně, si dokázal postupně vylepšit. Stále má však tendenci dávat předčasné remízy. Michal je na nejlepší cestě stát se oporou i ve vyšších soutěžích.
6. Filip Zavadil 3/8 37% (2000), začátek byl pro Fildu velice dobrý. Bohužel stále se mu nepodařila odstranit jeho největší slabina, příliš rychlá hra. I dobře rozehrané partie dokázal během chvilky ztratit. Na to, na jaké soupeře narazil, jsem čekal výkon kolem 60%. Takže v jeho případě jsem byl mírně zklamaný.
7. Jan Lanč 1,5/2 75%, náš nejstarší člen nastoupil jen ke dvěma zápasům, v kterých nezklamal. V dalších kolech ovšem nenastoupil ze zdravotních důvodů.
8. Ing. Miloslav Bouda 3/10 30%, odehrál jako jediný všechny zápasy. Opět dokázal prohrát jasně vyhrané partie, ale to není nic nového.
9. Josef Indra 0/2 0% (1996), Pepa dostal příležitost ve dvou zápasech. Jako jeden z nejzkušenějších hráčů ovšem nezískal žádný bod.
10. Ing. Marek Šimčák 1/1 100%, Marek si zahrál jenom jednou a ukázkově vyhrál.
11. Lenka Navrátilová 1/4 25% (1999), Lenka měla příležitost odehrát prakticky cElou sezónu. Bohužel této příležitosti nevyužila. Bodovat dokázala jen v první partii. Jinak sice bojovala, ale k bodovému zisku to nevedlo.
12. Pavel Opluštil 0/4 0% (2004), Pavlík odehrál své partie na 6 a 7 šachovnici, takže jeho soupeři byli docela kvalitní. Přesto rozehrál většinu partií slibně. Velmi rychlá hra ovšem většinou znamenala ztrátu nějaké té figury. V příští sezóně by již Pavlík hrávat pravidelně a posbírat i nějaký ten bodík.
13. Daniel Urban 0/2 0% (2000), dostal příležitost zahrát si premiérově za dospělé. Nečekaly se od něho žádné zázraky. Vážné partie byly pro něj novinkou a rychlá hra mu neumožnila bodovat.
14. Tadeáš Šruc 2/4 50% (2004), další úplný nováček ve světě dospělých. Dokázal se prosadit a hrál docela slušné partie. Samozřejmě mu rychlá hra opět nesvědčila. Přesto patří mezi naše velké naděje.
15. Tomáš Pecháček 3/6 50% (2001), Tomáš začal hrát šachy v září. Přesto se postupně dokázal probojovat mezi opory týmu. Byl největším příjemným překvapením v tomto družstvu.
V. Opluštil

Družstva – mládež

Konečné tabulky: 1. liga dorostu, KP st. žáků (soupisky A, B)

Postoupky A – 1. liga dorostu
V letošní sezóně 1. ligy dorostu jsme měli pouze jedno družstvo. Naše "B" jsme raději nechali hrát krajský přebor a soustředili se pouze na výsledky našeho elitního družstva. Z minulé sezóny nám tak zbyla silná šestice hráčů již s dlouholetými zkušenostmi z této soutěže. Netajili jsme se také hlavním cílem – soutěž vyhrát a postoupit do Extraligy.
První dvoukolo jsme odehráli v Olomouci. Na úvod jsme porazili TŽ Třinec, loňského účastníka extraligy, 5,5:0,5. V druhém kole nás čekal naopak nováček soutěže, domácí A 64 Grygov. Tento zápas byl velmi dramatický a rozhodovaly naše zkušenosti. Těsná výhra 3,5:2,5 nás velmi pěkně nastartovala. Bylo vidět, že tým si věří. Třetí kolo jsme odehráli v Brně na Durasu. S místním B-týmem, oslabeným neúčastí Slováků, jsme zvítězili 4:2 a dostali jsme do čela tabulky. Tam jsme vydrželi i po dalším brněnském dvoukole, tentokrát na Lokomotivě. Domácí "Céčko" jsme udolali 5:1 a LOKO "B" od nás dokonce dostalo kanára. Spanilá jízda pokračovala lednovými zápasy v Postoupkách. V důležitém zápase jsme porazili Staré Město "B" 4:2 a s jedním z aspirantů na sestup Boršicemi "B" jsme těsně vyhráli 3,5:2,5. Závěrečné soustředění se konalo ve Vyškově. Nejprve nás čekala Slavia Orlová "B", kterou jsme dokázali pokořit 4,5:1,5. V kole devátém nastal klíčový souboj o postup se Slavií Orlovou "A". Ten jsme bohužel prohráli 2,5:3,5 i když i remíza nám mohla stačit k udržená prvního místa. V posledních dvou kolech již byla jen teoretická naděje, že Orlová ztratí nějaký ten bod. To se nestalo. Naopak naši hráči, po vítězství v předposledním kole nad Hošťálkovou 5,5:0,5, nečekaně podlehli zachraňujícímu se Vsetínu 2,5:3,5. Již tři kola před koncem ale bylo jasné, že nemůžeme skončit hůře než druzí. Takže tento tým napodobil svým druhým místem výsledky z let 2005 a 2007, kdy jsme byli postupu do Extraligy nejblíže. S tímto družstvem bylo letos skvělé pracovat. I když každý hráč si našel svou slabší chvilku, všichni bojovali a podávali nadstandartní výkony.
1. Jan Palášek (1996) 8/11 73%, Honza oproti loňskému výkonu na stejné desce podával mnohem lepší výkony. Hrál opravdu pěkné šachy. Utrpěl dvě docela zbytečné porážky. V jedné partii nabídl soupeři jednotahově dámu, který si ji ovšem nevzal. Pak ale dokázal porážet hráče s Elem 2100. Jako jediný v 1. lize dokázal remizovat s Polákem Cukrowskim, který jinak své soupeře nemilosrdně kosil. Škoda, že se nepodařilo postoupit do Extraligy. Protože tím pádem byla pro Honzu tato sezóna mezi dorostenci poslední.
2. Miroslav Rakušan (1999) 4,5/11 41%, Pro Mirka to byla velmi těžká sezóna nejen v 1.lize. Musel dokazovat, že získané Elo má oprávněně. To se až tak moc nepovedlo. Hlavně v úvodu sezóny byla na něm vidět nervozita. Přes všechny nepřesnosti, které předváděl, tak vždy bojoval až do konce. Snad v polovině zápasů byl jeho obvyklý půlbod rozhodujícím jazýčkem na misce vah. Zvítězil jen ve dvou partiích. S Hájkem, když byl beznadějně prohraný a nádhernou kombinací s Krejčou. Mira má před sebou skvělou budoucnost a jistě má slova potvrdí v příštím roce.
3. Jan Netušil (1997) 8,5/11 77%, Honza vloni hrál na první šachovnici za "Béčko" a získal tam jen jeden bod. Ale zřejmě získal také hodně zkušeností. V letošním roce se rozjel jak mašina a do šestého kola své soupeře všechny přejel. Pak už to nebyly tak mimořádné výkony. Přesto si držel neporazitelnost až do posledního kola. Zbytečnou porážkou se o ni však připravil. Celkově lze říct, že udělal významné pokrok a v příštím roce má šanci svůj výkon nejméně zopakovat.
4. David Opluštil (2001) 7/11 64%, Davidovy výkony byly jak noc a den. Jelikož ale nebylo možné za něho postavit adekvátní náhradu, tak odehrál všechny zápasy. Nezvládl hlavně rozhodující zápas s Orlovou, kdy snadno prohrál. Výsledkově to nebylo až zas tak špatné, herně však nepředvedl žádné zlepšení.
5. Pavel Večeřa (1996) 5,5 /9 61%, malej Večis byl asi naší největší slabinou. Ať stál jak stál, vždy nebylo jasné jak partie dopadne. Ve třetím kole si dovolil luxus, prohrát se 7letým klučinou a tak dostal volno na další dvě kola. Pak se do sestavy vrátil a dokázal i bodovat. To se ale od něj očekávalo. Jeho dvě porážky v posledních třech kolech znamenaly zároveň porážky celého družstva. Přesto se dá konstatovat, že dosáhl výrazného zlepšení oproti minulé sezóně. Chtělo by to hrát s klidnou hlavou v rozhodujících chvílích a nenechat se unášet emocemi. Potom bude z něho daleko lepší hráč. To však už bude muset dokazovat v soutěžích dospělých, jelikož v dorostenecké kategorii letos skončil.
6. Michal Scheichenost (1998) 11/11 100%, Michal již vloni naznačil mírné zlepšení. Že je na správně cestě, dokázal letos. Soupeře kosil jednoho po druhém a dosáhl tak unikátního výsledku 100% bodů při 100% účasti. To se jen tak někomu nepovede. Na Michala bylo spolehnutí. Do každého zápasu jsme tak mohli vstupovat již s vedením 1:0. V příštím roce to už bude mít Michal těžší, protože se posune na přední šachovnice.
7. Jan Polišenský (1999) 2/2 100%, Honza dostal letos příležitost jen ve dvou zápasech. Příležitosti se ujal důstojně a dvakrát zvítězil. Při formě ostatních se do sestavy prostě nevešel. V příštím roce se sním ovšem počítá do základní sestavy.
opl

Postoupky B – Krajský přebor starších žáků
Obsadili jsme konečné 4. místo, což je jistě zklamání. Snad se nám v dalším ročníku KP bude dařit více.
1. Rakušan Miroslav (1999) 3/3 100%, Mirek nastoupil v prvních třech kolech a splnil roli posily z áčka.
2. Scheichenost Michal (1998) 3/3 100%, dá se říct to samé. Michal si vydobyl místo v základní sestavě áčka, a tak nastoupil pouze v prvních třech kolech, kdy se nehrála 1. liga.
3. Zavadil Filip (2000) 4/6 66%, Filip byl při neúčasti prvních dvou hráčů vystřelen na 1. desku, kde bohužel v rozhodujících zápasech dvakrát prohrál. V posledních třech kolech chyběl i on, což byla velká ztráta.
4. Šimčáková Julie (1998) 7/9 77%, Julča byla jediná, která odehrála všechny zápasy. Prohrála pouze jednou, ale bohužel to rozhodlo o tom, že budeme bez medailí.
5. Polišenský Jan (1999) 4,5/6 75%, od Honzy se čekalo, že bude své soupeře drtit. Také jeho jediná porážka, znamenala ztrátu bodů celého družstva. V posledních třech zápasech také nenastoupil.
6. Navrátilová Lenka (1999) 1/3 33%, nastoupila až v posledních třech kolech, kdy nebylo zbytí. Vyhrála pouze kontumačně, přesto pomohla týmu aspoň svou účastí.
7. Opluštil Pavel (2004) 3,5/6 58%, na Pavlovi byla až přílišná zodpovědnost. Místo aby nastupoval na poslední šachovnici a sbíral body, tak bojoval až na 3. desce. Rozhodující zápasy dosud nezvládl.
8. Šruc Tadeáš (2004) 3/3 100%, Tadeáš nastoupil až v závěrečných třech kolech a s přehledem zapadl do týmu.
9. Pecháček Tomáš (2001) 3,5/6 58%, Tomášovi nevyšla premiérová část, když získal jen půl bodu. V závěrečné části se nedočkal žádného soupeře a vyhrál tak třikrát kontumačně. Přesto si řekl o stabilní místo v týmu pro příští rok.
opl

2. liga sk. E 2011–2012

Poř. Tým                       1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  MP3 Body 
   1 ŠK Staré Město B          *  4.5 6.0 4.5 6.0 5.0 7.0 7.5 4.5 5.5 4.5 6.5 33  61.5 
   2 ŠK Lokomotiva Brno B     3.5  *  2.0 5.0 7.5 4.5 6.0 5.0 6.5 5.5 6.5 7.5 27  59.5 
   3 ŠK HPM TEC Hustopeče     2.0 6.0  *  4.0 5.0 3.5 3.0 2.5 5.5 5.0 5.5 6.0 19  48.0 
   4 Slavia Kroměříž B        3.5 3.0 4.0  *  5.0 4.0 3.0 5.0 5.5 4.0 6.0 6.0 18  49.0 
   5 T.J. Sokol Šumperk       2.0 0.5 3.0 3.0  *  4.0 4.5 5.5 4.5 4.5 4.5 1.5 16  37.5 
   6 TJ ŠK Veselí nad Moravou 3.0 3.5 4.5 4.0 4.0  *  6.5 3.5 3.5 4.0 4.5 4.5 15  45.5 
   7 Spartak Adamov           1.0 2.0 5.0 5.0 3.5 1.5  *  3.0 3.0 5.0 5.0 7.5 15  41.5 
   8 TJ Podlužan Prušánky     0.5 3.0 5.5 3.0 2.5 4.5 5.0  *  5.5 2.5 3.5 3.0 12  38.5 
   9 ŠK Staré Město C         3.5 1.5 2.5 2.5 3.5 4.5 5.0 2.5  *  2.0 6.0 4.5 12  38.0 
  10 SK Boršice               2.5 2.5 3.0 4.0 3.5 4.0 3.0 5.5 6.0  *  4.0 4.0 10  42.0 
  11 ŠK Zlín C                3.5 1.5 2.5 2.0 3.5 3.5 3.0 4.5 2.0 4.0  *  4.5  7  34.5 
  12 TJ Sokol Hošťálková      1.5 0.5 2.0 2.0 6.5 3.5 0.5 5.0 3.5 4.0 3.5  *   7  32.5 


Zlínský krajský přebor 2011–2012

Poř. Tým                        1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  MP3 Body
   1 TJ Sokol Postoupky A       *  5.5 4.0 3.5 4.0 5.0 6.5 8.0 7.0 6.0 7.0 7.0 26  63.5 
   2 TJ FS Napajedla A         2.5  *  2.0 5.0 3.0 4.5 4.5 5.0 4.5 5.0 5.5 7.5 24  49.0 
   3 CHESSMONT Rožnov p. R. A  4.0 6.0  *  4.5 3.5 3.5 3.0 4.5 4.5 5.5 5.0 4.5 22  48.5 
   4 SK Boršice B              4.5 3.0 3.5  *  6.0 5.5 3.0 5.0 3.5 6.5 5.0 5.5 21  51.0 
   5 ŠK Holešov A              4.0 5.0 4.5 2.0  *  4.0 5.5 3.0 3.5 6.5 4.5 6.0 20  48.5 
   6 ŠK Zlín D                 3.0 3.5 4.5 2.5 4.0  *  4.5 3.5 6.0 6.0 5.5 7.5 19  50.5 
   7 ŠK Staré Město D          1.5 3.5 5.0 5.0 2.5 3.5  *  4.5 4.0 4.0 4.5 4.5 17  42.5 
   8 ŠK Zbrojovka Vsetín A     0.0 3.0 3.5 3.0 5.0 4.5 3.5  *  6.0 4.0 4.5 4.5 16  41.5 
   9 TJ Gumárny Zubří          1.0 3.5 3.5 4.5 4.5 2.0 4.0 2.0  *  4.5 5.0 4.5 16  39.0 
  10 TJ Sokol Francova Lhota A 2.0 3.0 2.5 1.5 1.5 2.0 4.0 4.0 3.5  *  3.5 5.0  5  32.5 
  11 ŠK Staré Město E          1.0 2.5 3.0 3.0 3.5 2.5 3.5 3.5 3.0 4.5  *  3.5  3  33.5 
  12 TJ Vlčnov A               1.0 0.5 3.5 2.5 2.0 0.5 3.5 3.5 3.5 3.0 4.5  *   3  28.0   


Zlínská krajská soutěž – západ 2011–2012

Poř. Tým                           1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  MP3 Body
   1 Slavia Kroměříž C             *  2.5 6.0 5.0 5.0 6.0 3.5 6.5 6.5 6.5 7.0 7.0 27  61.5 
   2 TJ Sokol Postoupky B         5.5  *  5.5 3.5 7.0 6.5 6.0 4.5 3.5 5.0 5.5 6.5 27  59.0 
   3 ŠO TJ  Zborovice A           2.0 2.5  *  4.5 5.5 4.5 3.5 4.5 6.0 6.0 4.5 6.5 24  50.0 
   4 TJ Polešovice                3.0 4.5 3.5  *  3.0 3.0 7.0 5.0 5.5 6.0 6.5 4.0 19  51.0 
   5 SK Boršice C                 3.0 1.0 2.5 5.0  *  4.0 5.0 4.0 5.5 7.5 4.5 4.0 18  46.0 
   6 ŠK Staré Město F             2.0 1.5 3.5 5.0 4.0  *  6.0 3.5 3.0 4.5 5.0 4.5 16  42.5 
   7 TJ FS Napajedla B            4.5 2.0 4.5 1.0 3.0 2.0  *  3.5 5.0 4.0 6.5 5.0 16  41.0 
   8 TJ Bojkovice A               1.5 3.5 3.5 3.0 4.0 4.5 4.5  *  6.0 4.0 3.5 4.5 14  42.5 
   9 Spartak Uherský Brod         1.5 4.5 2.0 2.5 2.5 5.0 3.0 2.0  *  5.0 5.5 4.0 13  37.5 
  10 TJ Lokomotiva Uherský Ostroh 1.5 3.0 2.0 2.0 0.5 3.5 4.0 4.0 3.0  *  4.5 4.0  6  32.0 
  11 TJ Dolní Němčí               1.0 2.5 3.5 1.5 3.5 3.0 1.5 4.5 2.5 3.5  *  5.0  6  32.0 
  12 TJ Vlčnov B                  1.0 1.5 1.5 4.0 4.0 3.5 3.0 3.5 4.0 4.0 3.0  *   4  33.0 

Regionální přebor 2011–2012

Poř. Tým                     1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  MP3 Body 
   1 Slavia Kroměříž D       *  5.0 3.0 4.0 5.5 5.0 6.0 6.5 5.0 5.5 7.0 7.5 28  60.0 
   2 ŠK RAPOS Sulimov       3.0  *  5.5 4.0 4.0 4.5 5.5 5.5 6.0 5.5 5.0 5.0 26  53.5 
   3 T.J. Sokol Morkovice A 5.0 2.5  *  1.5 5.0 2.0 4.5 5.5 4.0 4.0 5.0 5.5 20  44.5 
   4 Sokol Holešov A        4.0 4.0 6.5  *  2.5 4.5 3.0 6.0 4.0 6.0 3.0 7.0 18  50.5 
   5 ŠO TJ Zborovice B      2.5 4.0 3.0 5.5  *  3.0 2.5 6.5 4.0 5.5 4.5 6.0 17  47.0 
   6 TJ Sokol Kvasice       3.0 3.5 6.0 3.5 5.0  *  3.0 3.0 3.5 5.0 5.0 5.0 15  45.5 
   7 ŠK Prusinovice         2.0 2.5 3.5 5.0 5.5 5.0  *  3.5 2.5 3.5 6.0 5.5 15  44.5 
   8 Junior Postoupky       1.5 2.5 2.5 2.0 1.5 5.0 4.5  *  4.5 3.5 6.0 4.5 15  38.0 
   9 Sokol Litenčice        3.0 2.0 4.0 4.0 4.0 4.5 5.5 3.5  *  4.0 5.0 3.5 13  43.0 
  10 TJ  Bystřice P.H. B    2.5 2.5 4.0 2.0 2.5 3.0 4.5 4.5 4.0  *  6.0 3.0 11  38.5 
  11 Lutopecny/Měrůtky      1.0 3.0 3.0 5.0 3.5 3.0 2.0 2.0 3.0 2.0  *  5.5  6  33.0 
  12 ŠK Loukov              0.5 3.0 2.5 1.0 2.0 3.0 2.5 3.5 4.5 5.0 2.5  *   6  30.0 


Regionální soutěž 2011–2012

Základní část
Poř. Tým                   1   2   3   4   5   6   7   8  MP3 Body 
   1 TJ Sokol Pravčice     *  5.0 5.5 7.0 6.0 5.5 7.0 5.5 21  41.5 
   2 ŠK Holešov C         3.0  *  4.0 5.5 4.0 7.5 5.5 5.0 14  34.5 
   3 SK Spartak Hulín     2.5 4.0  *  5.5 5.0 7.0 4.0 6.0 14  34.0 
   4 SK Rusava            1.0 2.5 2.5  *  6.5 4.0 6.5 5.5 10  28.5 
   5 TJ Sokol Morkovice B 2.0 4.0 3.0 1.5  *  5.0 5.0 5.0 10  25.5 
   6 TJ Sokol Postoupky D 2.5 0.5 1.0 4.0 3.0  *  4.5 6.0  7  21.5 
   7 ŠK Milovice          1.0 2.5 4.0 1.5 3.0 3.5  *  5.0  4  20.5 
   8 TJ Sokol Holešov B   2.5 3.0 2.0 2.5 3.0 2.0 3.0  *   0  18.0 

Finále A
                                                      Celkem
Poř. Tým                1   2   3   4  MP3 Body   MP3 Body CPoř. 
   1 TJ Sokol Pravčice  *  4.0 5.5 6.0  7  15.5   28  57,0  1
   2 ŠK Holešov C      4.0  *  6.0 4.0  5  14.0   19  48,5  2
   3 SK Rusava         2.5 2.0  *  4.5  3  9.0    13  37,5  4
   4 SK Spartak Hulín  2.0 4.0 3.5  *   1  9.5    15  43,5  3

Finále B
                                                         Celkem
Poř. Tým                   1   2   3   4  MP3 Body   MP3 Body CPoř. 
   1 ŠK Milovice           *  5.5 7.5 5.0  9  18.0   13  38,5  5
   2 TJ Sokol Holešov B   2.5  *  4.5 4.5  6  11.5    6  29,5  8
   3 TJ Sokol Postoupky D 0.5 3.5  *  5.5  3  9.5    10  31,0  7
   4 TJ Sokol Morkovice B 3.0 3.5 2.5  *   0  9.0    10  34,5  6


1. liga dorostu sk. východ 2011–2012

Poř. Tým                   1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  MP3 PtsV
   1 SK Slavia Orlová A    *  3.5 3.5 3.0 4.5 4.5 4.5 5.5 6.0 3.5 4.5 5.0 31  48.0 
   2 TJ Sokol Postoupky   2.5  *  4.0 4.0 3.5 6.0 5.5 4.5 5.0 2.5 5.5 3.5 27  46.5 
   3 Duras BVK Brno B     2.5 2.0  *  3.0 3.5 1.5 3.5 4.0 5.0 4.5 5.0 4.5 22  39.0 
   4 ŠK Staré Město B     3.0 2.0 3.0  *  2.0 4.0 3.5 1.5 4.5 4.0 4.5 3.5 20  35.5 
   5 A64 Grygov           1.5 2.5 2.5 4.0  *  3.5 3.0 3.5 3.5 4.5 2.5 4.5 19  35.5 
   6 ŠK Lokomotiva Brno B 1.5 0.0 4.5 2.0 2.5  *  2.0 2.5 5.0 4.5 5.0 5.0 15  34.5 
   7 Sokol Hošťálková     1.5 0.5 2.5 2.5 3.0 4.0  *  3.0 5.0 3.0 4.0 4.5 15  33.5 
   8 SK Slavia Orlová B   0.5 1.5 2.0 4.5 2.5 3.5 3.0  *  5.0 3.0 4.0 1.5 14  31.0 
   9 ŠK Lokomotiva Brno C 0.0 1.0 1.0 1.5 2.5 1.0 1.0 1.0  *  3.5 4.0 3.5  9  20.0 
  10 Zbrojovka Vsetín     2.5 3.5 1.5 2.0 1.5 1.5 3.0 3.0 2.5  *  3.0 3.0  7  27.0 
  11 TŽ Třinec            1.5 0.5 1.0 1.5 3.5 1.0 2.0 2.0 2.0 3.0  *  5.0  7  23.0 
  12 SK Boršice B         1.0 2.5 1.5 2.5 1.5 1.0 1.5 4.5 2.5 3.0 1.0  *   4  22.5 


Krajský přebor družstev st. žáků 2012

Poř. Tým                    1    2    3    4    5    6    7    8    9   10   MP3 PtsV 
   1 ŠO Kunovice            *   2.5  3.0  3.0  3.5  5.0F 5.0  3.0  4.5  5.0  25   30  
   2 Sokol Ústí            2.5   *   3.5  3.5  2.5  3.5  5.0  3.0  5.0  5.0  23   31  
   3 ŠK Staré Město C      2.0  1.5   *   3.0  3.5  4.0F 2.5  3.0  4.0  4.0  19   25  
   4 TJ Sokol Postoupky B  2.0  1.5  2.0   *   4.5  5.0F 5.0  3.5  4.0  5.0  18   30  
   5 ŠK Zlín               1.5  2.5  1.5  0.5   *   4.5  4.0  3.5  5.0  5.0  16   23  
   6 KK-ŠK Osvětimany      0.0  0.0  2.5  0.0  1.0  1.5   *   3.0  4.5  5.0  10   15  
   7 ŠK ZLINTERM           2.0  2.0  2.0  1.5  1.5  2.0  2.0   *   4.5  4.0   6   20  
   8 ŠK Ostrožská Nová Ves 0.5  0.0  1.0  1.0  0.0  2.0  0.5  0.5   *   3.5   3   7   
   9 Slavia Kroměříž       0.0  0.0  0.0  0.0  0.0  1.0  0.0  1.0  0.5   *    0   2  
  10 Sokol Hošťálková B    0.0F 1.5  0.0F 0.0F 0.5   *   3.5  3.0  3.0  4.0  12   14 (diskval.)

Soupisky družstev


Sokol Postoupky A (ZKP)
Šach. Jméno                Rtg FED 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Dvořák Martin       2083 CZE %  %  1  1  1  1  0  1  1  1  %  8.5     11  77.3  2080 
    2 Sháněl Jaroslav     2167 CZE 0  1  1  %  0  1  1     %  1  %  6.5     10  65.0  2032 
    3 Navrátilík Pavel    2102 CZE 1  %  1  0  %  1  1  1  1  1  1  9.0     11  81.8  1962 
    4 Dungl Martin        2001 CZE %  0  1  %  %  0  1  1  1  %  1  7.0     11  63.6  1939 
    5 Bačák Martin        2105 CZE %  %  1  1  0  1  1  %  %  1  %  7.5     11  68.2  1902 
    6 Machalík Marek      1902 CZE                1     1     %  1  3.5      4  87.5  1933 
    7 Kašík Jiří          2010 CZE 1  %  1  1  %     1  1  1  1  0  8.0     10  80.0  1912 
    8 Bačák Petr          1971 CZE       1           1  %           2.5      3  83.3  1846 
      Večeřa Petr         1957 CZE 0  %  1  1     0  1  1  %  1  1  7.0     10  70.0  1816 
      Palášek Jan         1711 CZE 0        1  %                    1.5      3  50.0  1749 
      Hlaváček Pavel      1908 CZE    %        1  0                 1.5      3  50.0  1905 
      Ryšavý Jan          1929 CZE                         1        1.0      1 100.0  1853 


Sokol Postoupky B (ZKS západ)
Šach. Jméno                     Rtg FED 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Navrátilík Pavel         2095 CZE 1  1  %  1  1  1  1  1  1  1  1  10.5    11  95.5  1980 
    2 Palášek Jan              1775 CZE %  1  1  %  1  0  0  1  %  +  0  6.5     11  59.1  1937 
    3 Daněk Libor              2034 CZE 1     %     %  1        1  1     5.0      6  83.3  1823 
    4 Holman Radek             1894 CZE 1  0  1     1     0  0     1  %  4.5      8  56.3  1825 
    5 Večeřa Petr              1952 CZE 1  1  1     %  %        1  1  %  6.5      8  81.3  1785 
    6 Hlaváček Pavel           1920 CZE       1     1  1        1     1  5.0      5 100.0  1743 
    7 Ryšavý Jan               1824 CZE 1        1     1  1  1  1  0  %  6.5      8  81.3  1732 
    8 Tomečková Aneta          1739 CZE %  %  %  0              1  0     2.5      6  41.7  1697 
      Ryšavý Jindřich          1549 CZE %  0  1  0  0  %  1  0  %     0  3.5     10  35.0  1672 
      Prokopec Zdeněk          1712 CZE          1           0     0     1.0      3  33.3  1620 
      Rakušan Miroslav         1756 CZE          1                       1.0      1 100.0  1589 
      Netušil Jan              1566 CZE    1     1  %  1  %  %        0  4.5      7  64.3  1606 
      Večeřa Pavel             1374 CZE    1              0  1           2.0      3  66.7  1584 
      Kucián Miloš             1717 CZE                   0              0.0      1   0.0  1515 


Junior Postoupky (RP)
Šach. Jméno                    Rtg FED 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Opluštil Vladimír       1869 CZE    %  0  %     1  0     1  %  %  4.0      8  50.0  1844 
    2 Rakušan Miroslav        1756 CZE 0  0  0  1  %  %  0     0  0  0  2.0     10  20.0  1784 
    3 Kucián Miloš            1717 CZE 1     1  %  1                    3.5      4  87.5  1691 
    4 Richter Michael         1650 CZE 1  %     1  1     0              3.5      5  70.0  1725 
    5 Netušil Jan             1566 CZE 0  0  %  0  0  1  0  0     1  %  3.0     10  30.0  1649 
    6 Opluštil David          1534 CZE    0           0     %  %  1  0  2.0      6  33.3  1700 
    7 Ryšavý Jindřich         1549 CZE %  %  1     0  1  1  0  1        5.0      8  62.5  1595 
    8 Večeřa Pavel            1374 CZE 0  0  1  1  1     0  0  0  1  0  4.0     10  40.0  1578 
      Scheichenost Michal     1532 CZE 0  0  %  1     1  1  %  1  0  1  6.0     10  60.0  1482 
      Zavadil Filip           1365 CZE 0     1  1  0  0  0     0  %  %  3.0      9  33.3  1232 
      Šimcáková Julie         1353 CZE                         0        0.0      1   0.0  1000 
      Polišenský Jan          1437 CZE             1  0     0     %  0  1.5      5  30.0  1469 
      Bouda Miloslav          1367 CZE                      %           0.5      1  50.0  1321 
      Opluštil Pavel          1250 CZE                      0           0.0      1   0.0  1000 


Postoupky D (RS)
Základní část
Šach. Jméno                   Rtg FED 1 2 3 4 5 6 7 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Opluštil Vladimír (V)  1869 CZE 0 1   1   % 1 3.5      5  70.0  1674 
    2 Šimčáková Julie        1353 CZE 0 0 0 0 0   0 0.0      6   0.0  1657 
    3 Opluštil David (V)     1534 CZE 0 1 % %   1   3.0      5  60.0  1555 
    4 Polišenský Jan         1437 CZE 0 1 0 % 0   % 2.0      6  33.3  1506 
    5 Scheichenost Michal    1532 CZE 1 %   0 0 1   2.5      5  50.0  1339 
    6 Zavadil Filip          1365 CZE 1 1 0   0 0 1 3.0      6  50.0  1271 
    7 Lanč Jan               1553 CZE 1     %       1.5      2  75.0  1479 
    8 Bouda Miloslav         1367 CZE 1 % 0 0 0 % 0 2.0      7  28.6  1354 
      Indra Josef            1357 CZE       0 0     0.0      2   0.0  1473 
      Šimčák Marek           1100 CZE         1     1.0      1 100.0  1000 
      Navrátilová Lenka      1100 CZE   1 0     0   1.0      3  33.3  1329 
      Opluštil Pavel         1250 CZE     0     0   0.0      2   0.0  1405 
      Urban Daniel           1100 CZE             0 0.0      1   0.0  1000 
      Šruc Tadeáš            1100 CZE           0 1 1.0      2  50.0  1000 
      Pecháček Tomáš         1000 CZE     0   0   1 1.0      3  33.3  1209 


Finále B
Šach. Jméno                   Rtg FED 1 2 3 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Opluštil Vladimír (V)  1869 CZE   %   0.5      1  50.0  1645 
    2 Šimčáková Julie        1353 CZE 0 1 1 2.0      3  66.7  1365 
    3 Opluštil David (V)     1534 CZE   1 % 1.5      2  75.0  1529 
    4 Polišenský Jan         1437 CZE 0   0 0.0      2   0.0  1560 
    5 Scheichenost Michal    1532 CZE %   1 1.5      2  75.0  1463 
    6 Zavadil Filip          1365 CZE   0 0 0.0      2   0.0  1189 
    8 Bouda Miloslav         1367 CZE 0 1 0 1.0      3  33.3  1401 
      Navrátilová Lenka      1100 CZE 0     0.0      1   0.0  1314 
      Opluštil Pavel         1250 CZE   0 0 0.0      2   0.0  1379 
      Urban Daniel           1100 CZE 0     0.0      1   0.0  1000 
      Šruc Tadeáš            1100 CZE 0 +   1.0      2  50.0  1000 
      Pecháček Tomáš         1000 CZE 0 + 1 2.0      3  66.7  1000 


Sokol Postoupky A (1. liga dorostu)
Šach. Jméno                 Rtg FED 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø
    1 Palášek Jan          1775 CZE 1  0  1  1  1  0  1  1  %  1  %  8.0     11  72.7  1773 
    2 Rakušan Miroslav     1756 CZE %  %  0  0  1  %  0  %  %  1  0  4.5     11  40.9  1658 
    3 Netušil Jan          1566 CZE 1  1  1  1  1  1  %  1  %  %  0  8.5     11  77.3  1430 
    4 Opluštil David       1534 CZE 1  0  1  1  1  1  0  0  0  1  1  7.0     11  63.6  1332 
    6 Večeřa Pavel         1374 CZE 1  1  0        %  1  1  0  1  0  5.5      9  61.1  1235 
      Scheichenost Michal  1532 CZE 1  1  1  1  1  1  1  1  1  1  1  11.0    11 100.0  1109 
      Polišenský Jan       1437 CZE          1  1                    2.0      2 100.0  1050 

	  
Sokol Postoupky B (KP st. žáků)
Šach. Jméno                Rtg FED 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Rakušan Miroslav    1744 CZE 1 1 1             3.0      3 100.0  1127 
    2 Scheichenost Michal 1574 CZE 1 1 1             3.0      3 100.0  1033 
    3 Zavadil Filip       1361 CZE 1 1 1 0 0 1       4.0      6  66.7  1188 
    4 Šimčáková Julie     1381 CZE 1 1 % 1 % 1 1 0 + 7.0      9  77.8  1165 
    5 Polišenský Jan      1472 CZE 1 1 1 % 0 1       4.5      6  75.0  1100 
      Navrátilová Lenka   1100 CZE             0 0 + 1.0      3  33.3  1050 
      Opluštil Pavel      1250 CZE       0 1 % 1 0 + 3.5      6  58.3  1090 
      Šruc Tadeáš         1100 CZE             1 1 + 3.0      3 100.0  1000 
      Pecháček Tomáš      1000 CZE       % 0 0 + + + 3.5      6  58.3  1117