ŠO TJ Sokol Postoupky

<   2012 / 2013   >

Družstva – dospělí

Konečné tabulky: 2. liga F, ZKP, ZKS západ, RP, RS (soupisky A, B, C, D)

Postoupky A – 2. liga F
Za sezónou 2012 / 2013 se pro postoupecký A-tým uzavřely vody, a tak je na čase ji zhodnotit. Dvěma slovy, byla těžká a úspěšná. Po roční přestávce jsme hráli opět druhou ligu, tentokrát ve skupině F s týmy z Ostravska. Skupina to byla dle průměrného ratingu výrazně těžší, nežli ta jihomoravská. Jasným cílem tak bylo se zachránit. A to se povedlo.
Nejprve popíšu průběh chronologicky. Před sezónou bylo třeba se posílit. Z týmu, který vyhrál krajský přebor, odešel Jirka Kašík, aby hrál II. ligu za Slavii. Místo něj posílil mužstvo Roman Brázdil, oboustranně výhodnou výměnou za to, že Marťa Dvořák hrál za Slavii I. ligu. S posledním hostem byly problémy – dlouho sliboval účast Adam Gabriel, aby mi týden před uzávěrkou napsal, že za nás hrát nebude. Na poslední chvíli jsem místo něj sehnal Ondru Karlíka z Hošťálkové. Oba hráči se nakonec ukázali být pro tým velkým přínosem. Třetím hostem byl náš starý známý Jarda Sháněl. I přes značné posílení jsme byli s průměrným ratingem základní sestavy 2105 posledním nasazeným týmem. Podle statistik z předchozího roku jsem však věřil, že pokud se nám podaří v základu nastupovat, měli bychom se výkonnostně pohybovat někde okolo průměru soutěže.
Podzimní část sezóny byla ve znamení výletů do Ostravy. První zápas s TJ Ostrava mohl skončit lépe – vítězili bílí, jen Jarda a já jsme tohle pravidlo remízami narušili. Oba jsme však mohli vyhrát. Za stavu 4–3 pro soupeře v infarktové koncovce rozhodl Večis o tom, že jsme do II. ligy vstoupili remízou. Doma proti papírově slabému Baníku Havířov jsme toužili po výhře. Vedení 3.5–0.5 jsme ale prohospodařili, pár partií pokazili a body se opět dělily. Další kolo jsme jeli do Ostravy na Labortech. Soupeř budil hrůzu jasně nejvyšším ratingem v soutěži a proti nám nastoupil skoro v základu. Nám se však podařilo jeho sílu zneutralizovat remízami a Ondra s Večisem rozhodli o první výhře, v poměru 4.5–3.5. Tahle výhra nás tak nabudila, že jsme doma po šťastném průběhu přehráli stejným poměrem i Slovan Havířov (opět jen se dvěma výhrami) a v Porubě jsme šňůru protáhli výhrou 5–3, která byla vzhledem k průběhu pro soupeře ještě poměrně milosrdná. Podzim jsme tak skončili s bilancí jako z říše snů: všechny zápasy v základu, vyrovnané výkony bez prohry, 11 bodů a první místo v tabulce!
Na jaře se bohužel náš stroj na body trochu zasekl. Výlet do Dobré byl vrchovatě nepovedený. Zima v hrací místnosti, rychle rozhodnuté partie a pak teprve čáry (Marťa Bačák, Jarda), které výsledek zkorigovaly na akceptovatelných 5–3 pro domácí. Na body nebylo ani pomyšlení. Tato prohra přerušila naši sérii 15 zápasů bez porážky a zahájila méně radostnou minisérii. Doma s Albrechticemi jsme po kolapsu prvních 4 desek ostudně prohráli 4.5–3.5, ačkoliv jsme vedli 3.5–0.5. Do vedoucího Třince jsme na další kolo poprvé nejeli v základu – chyběli Ondra a Večis -, a tak nebylo překvapivé, že jsme opět odešli poraženi – 5.5–2.5 (přitom se zdálo, že nemáme daleko k výhře, avšak domácí borci předvedli ke konci výrazně jistější hru). Najednou jsme s 11 body hleděli vstříc neradostné vyhlídce. Tři zápasy do konce, doma se silnou Opavou, v silné Orlové bez Marti Dvořáka a doma se Slavií. Zdálo se, že jedna výhra bude k záchraně třeba (nakonec nebyla) a lovit ji na poslední chvíli se Slavií se nám rozhodně nechtělo. A tak jsme v zápase s Opavou nenechali nic náhodě a s určitým štěstím se nám podařilo vysoko zvítězit 6–2 – nevyhrála jen trojice Martinů. Jednalo se o jasně nejdůležitější zápas sezóny a my jsme jej zvládli, což jsme náležitě oslavili na Scéně. Do Orlové jsme pak už jeli jen vlakem a jedním autem a ačkoliv jsme zaslouženě prohráli, tak moc to nevadilo. Poslední zápas se Slavií se hrál v Bezměrově a po několika remízách se rozhodovalo vlastně jen na třech šachovnicích. Jediná výhra a dvě remízy rozhodly o tom, že jsme poslední zápas vyhráli a se zápasovými body i se skóre jsme se přehoupli přes padesátiprocentní úspěšnost. S bilancí 5 výher – 2 remízy – 4 prohry jsme získali 17 bodů, obsadili 6. místo a historicky poprvé se udrželi ve 2. lize! Troufám si říci, že každý člen týmu byl pro tento výsledek klíčový.
Soutěž byla nebývale vyrovnaná a až několik kol před koncem se začalo ukazovat, kdo že vlastně bude hrát o přední příčky a kdo naopak o záchranu. Vítězem celé soutěže se nakonec zaslouženě stal tým TJ Ostrava. Jako jediní neprohráli a uhráli nejlepší skóre. Přesto nevídaných 5 remíz způsobilo, že jim až do posledního kola na paty dotíral Třinec. Ten měl asi nejsilnější soupisku, avšak vinou nevyrovnané sestavy, ve které nastupovali snad jen ti, kterým se zrovna chtělo, obsadil 2. místo. Týmy na 3.-7. místě tvoří silný střed tabulky, sem jsme se zařadili i my. Záchranu v posledních kolech úspěšně vybojovaly týmy Slavie Kroměříž a Slovanu Havířov, aby k sestupu odsoudily havířovský Baník. Ten se však nejspíš opět vrátí – jeho béčko jasně vede krajský přebor. Sestup 11. Albrechtic asi nikoho nepřekvapil, to však nelze říci o posledním místu prvního nasazeného týmu. Labortech Ostrava B, i přes kvalitní zápasovou sestavu, skončil s 5 body poslední. Tím se jen potvrzuje, že rating není všechno a že v takto vyrovnané soutěži je třeba především bojovat.
S průměrným ratingem základní sestavy 2105 jsme sice byli posledními nasazenými, ale hned 8 zápasů jsme v této základní sestavě hráli. A stálost sestavy byla hlavním klíčem k úspěchu! Plnou porci zápasů odehráli Jarda, Marťa Bačák, Romča, Pavel a já, jedenkrát si volno vzali Marťa Dvořák s Večisem a i Ondra odehrál slušných 8 zápasů. Když se nepodařilo nastoupit v základu, zaskočili spolehlivý Mara, Aneta a Pavel. Průměrná zápasová sestava měla rating 2091, jen o 14 méně než základ a o celých 59 bodů více než v loňském roce. Průměrný rating soupeřů byl 2120 a nám se s nimi podařilo uhrát 44.5b/88. To dělá výkon 2127 – o 17 bodů více než loni. Jinými slovy, byli jsme asi nejsilnější tým Postoupky A v historii :-). Taky to nebyla sezóna z těch, ve kterých sice vyhráváte (prohráváte), ale výsledky jednotlivých zápasů to neovlivní. Vyrovnanost zápasů a nesmírnou důležitost každého hráče základu dokládá, že špatně načasovanými porážkami bychom každý obrali tým o nejméně 5 zápasových bodů! Hodnotit jednotlivé hráče mi moc nepřísluší, protože jsou ve většině lepší než já a navíc každá partie je jiná. Přesto se o to pokusím, s vědomím, že i vzhledem k předchozí poznámce, nepostradatelný byl každý.
Marťa Dvořák, 2.5/10, perfo 2084. Marťa to měl na první desce enormně těžké – průměrný rating jeho soupeřů je výmluvný. Přesto si jistě představoval lepší výsledek. Na druhé straně, nebýt prostřední části sezóny, kdy by do zápasů raději nenastupoval, byl by výsledek mnohem lepší. Marťa dokáže hrát na Elo okolo 2300, tak jsem přesvědčen, že cenné zkušenosti z této sezóny mu v tom pomohou. Měl by rozebrat své partie s černými – 0/5 asi nebude náhoda :-(.
Jarek Sháněl, 4.5/11, perfo 2164. Jarda odehrál svůj standart, ačkoliv hra odpovídala lepšímu výsledku a pár bodů navíc by jistě bral. Předváděl dramatické partie, krůček před výhrou však občas neudržel nervy – kdyby např. v zápasech doma s Baníkem Havířov, v Třinci nebo v Orlové neprohrál, byl by jistě mnohem spokojenější, přitom v nich myslím neměl daleko k výhře.
Ondra Karlík, 2.5/8, perfo 2037. Ačkoliv se to nezdá, Ondrovy body byly klíčové – dvakrát na podzim výhrou rozhodl o vítězství 4.5–3.5. Pak se bohužel jeho výsledky zhoršily. Hrál velmi dobře, což o to. Ale lepší (nebo přivyhrané) pozice pravidelně kazil v časovkách, které jeho zkušení soupeři se železnou pravidelností využívali. Možná je taky škoda, že poté, co vypustil výhru, nesměřoval do remízového přístavu. Takže Ondro, zlepši hospodaření s časem a hráče 2200 budeš řezat!
Marťa Bačák, 5/11, perfo 2129. Marťa předvedl svůj lepší standart. Vyhnul se hrubkám a s výsledkem může být spokojený. Škoda některých domácích partií – např. nezvládnuté věžovky proti Opavě.
Roman Brázdil, 7/11, perfo 2217. Jeden ze dvou nejlepších hráčů týmu – jak objektivně, tak měřeno rozdílem ratingu a performance! Po smolné prohře v prvním kole předvedl mimořádně spolehlivý výkon a stal se spolehlivým sběračem bodů se silnými soupeři.
Pavel Navrátilík, 7/11, perfo 2170. Další bodový "krasavec". Pavel udržel pevné nervy a příznačně zachraňoval či otáčel partie – ať už proti Opavě, v Porubě (kde byla jeho oběť přísně vzato nekorektní) nebo doma s Albrechticemi. Nádherně zahrál na Labortechu nebo v Orlové, mrzet jej může jistě prohra doma s Havířovem a remíza v Třinci.
Martin Dungl, 6.5/11, perfo 2105. Dvě mé prohry byly zasloužené, v obou případech jsem něco přehlédl. Z pěti remíz však mohly klidně být 4 výhry a remíza. Místo toho jsem se zpravidla dostal do časovky, zahrál něco antipozičního a výhru vypustil. Hrdý mohu být snad jen na to, že jsem si to uvědomil včas a šel po remíze, která tam ještě byla a na to, že se mi podařilo bodovat ve vyrovnaných zápasech. Ačkoliv perfo 2105 vypadá hezky, měl bych na sobě pracovat.
Petr Večeřa, 8/10, perfo 2218. Jeden ze dvou nejlepších hráčů, navíc subjektivně jasně nejlepší – hrál 190 bodů nad svůj rating! Když jeho soupeři dělali chyby, Večis nemilosrdně trestal, a když ne, hrál pevně a nepřepínal strunu. Kromě výkonů v družstvech se mu daří i v turnajích, takže do příští sezóny nastoupí jistě s výrazně vyšším ratingem a na vyšší šachovnici. (Za účelem výpočtu Večisova perfo jsem za Elo pana Hurty považoval jeho výkon ve 2. lize, 1859.)
Marek Machalík, 1.5/2, s jedním soupeřem silným a jedním slabým. Mara hrál velmi spolehlivě, zejména jeho výhra proti Opavě byla velmi důležitá. Ve družstvech prokazuje Mara výrazně vyšší výkon než je jeho rating.
Pavel Hlaváček, 0/1. Pája hrál, když už jsme byli zachráněni. Partií se bavil, šťastnější však byl soupeř.
Aneta Tomečková, 0/2. Anetě patří hlavně dík, že s námi podnikla dva dlouhé výlety, aby pak rozhodně nebyla favoritkou. V Třinci nebyla daleko od výhry a v Orlové od remízy, v koncovkách ji však po zbytečných chybách soupeři přehráli.
Jsem přesvědčen, že příští rok bude nesmírně těžký – druhá sezóna v nové soutěži bývá zlomová. Získali jsme však spoustu zkušeností a pokud se nám podaří udržet sestavu a zápasovou morálku, o naši záchranu se nebojím. Pozitivní také je, že Mara Machalík a Honza Palášek předvádí ve družstvech dobré výkony, takže o kvalitní náhradníky nouze není.
Martin Dungl

Postoupky B – ZKS západ
Naše B-družstvo hrálo stejně jako loni ZKS skupinu západ. A stejně jako vloni skončilo na 2. místě za vítěznou Slavií Kroměříž, tentokrát D. Výrazně omlazený tým podával celou sezonu velmi dobré výkony, s kterými jsem byl spokojen. Celou sezonu lze rozdělit na tři části. První tři kola jsme vyhráli a dostali se do boje o první příčky. Další tři kola jsme bohužel nenastupovali v ideální sestavě a to se podepsalo na zbytečných porážkách, hlavně se Slavií Kroměříž D. Proti Zborovicím a Boršicím C, tedy celkům bojujícím o záchranu, jsme uhráli jen 1 bod. To nás stálo sešup na 4. místo. V poslední částí sezony jsme již nezaváhali a dokázali tak vybojovat druhé místo. K jednotlivým hráčům:
1. Jan Palášek 4 body/ 10 partií 40%, Honza dostal podruhé šanci v této soutěži odehrát celou sezonu na přední šachovnici. Předváděl pěkné výkony, kterým by slušelo ještě více bodů. Spoustu partií nedovedl do vítězného konce, kvůli nějakému přehlédnutí.
2. Miroslav Rakušan 3,5 /10 35%, Mirek byl posunut na druhou desku a byl to pro něj křest ohněm. Některé partie sehrál bravurně jiné mu vůbec nevyšly a utrpěl těžké porážky. Přesto získal spoustu zkušeností, které by měl uplatnit v další sezoně.
3. Libor Daněk 6,5/7 92%, Libor odehrál celou sezonu velmi zkušeně. Byl velkou oporou a bez něj bychom měli velké problémy s vybojováním druhého místa. Prostě klíčový hráč.
4. Marek Machalík 3/4 75%, Marka jsme dopsali na soupisku až v průběhu sezony, takže nás posílil až v půlce sezony. Odehrál 4 zápasy a tři z nich vyhrál. Ten čtvrtý prohrál jen díky tomu, že musel vzdát, aby mohl nastoupit ještě za Áčko ve 2. lize. Takto zkušený hráč nám v první polovině sezony chyběl.
5. Pavel Hlaváček 1/2 50%, Pája odehrál avizované dvě partie. V jedné dostal hodně na frak, druhou zase z přehledem vyhrál. Jeho osobitý styl stojí vždy za zhlédnutí.
6. Jan Ryšavý 5/9 55%, Honza měl patřit k oporám stejně jako vloni. Výsledkově to nebylo až tak bombastické, ale nastupoval spolehlivě a patřil k základním kamenům týmu.
7. Petr Dvořák 3,5/6 58%, Petr se vracel do týmu po třech letech šachového "flákání". A jeho nerozehranost byla na něm vidět. Před sezonou jsem počítal, že odehraje také víc než šest zápasů.
8. Jan Bártek 3,5/4 87%, Honzu jsme přemluvili na poslední chvíli. Slíbil odehrát domácí zápasy. Když nastoupil, tak byl jistotou, kterou mladý tým potřeboval.
9. Jan Netušil 7/11 64%, Honza jako jediný odehrál všechny zápasy a pro družstvo byl nepostradatelný. Určitě další hráč bez něhož, by úspěch nebyl možný. Doufejme, že naváže na výkonnostní růst v další sezoně.
10. Vladimír Opluštil 7/7 100%, měl jsem celou sezonu slabé soupeře, takže můj výsledek je zkreslený. Navíc výkony zejména ze začátku sezony, nebyly na patřičné úrovni.
11. Aneta Tomečková 4/5 80%, Aneta odehrála jen polovinu zápasů, přesto podávala výborné výkony, které ji umožnily i nastoupit za naše Áčko ve 2. lize. Důležitá byla také její funkce zástupce kapitána, kterou zvládla na jedničku.
12. Michal Scheichenost 1,5/4 37%, Míša dostal šanci v krajské soutěži. Rozkoukával se a posbíral řadu zkušeností. Až se zbaví přílišného respektu ze soupeřů, tak bude patřit mezi opory.
13. David Opluštil 4,5/6 75%, David ve své premiérové sezoně uspěl, i když jeho jediná porážka byla naprosto zbytečná a v podstatě rozhodla o tom, že jsme soutěž nevyhráli. Na druhou stranu je třeba zdůraznit, že ve svých 11 letech byl nejmladším hráčem v celé soutěži.
14. Filip Zavadil 0/1 0%, Filip byl do týmu povolán pouze jednou a měl to těžké. Také byl úplným nováčkem v této soutěži. Jeho chvíle teprve přijde v následujících letech.
Nástup mladých byl tentokrát razantní. Když si vezmeme základní sestavu podle nejvíce odehraných zápasů, tak by to vypadalo takhle: Palášek (16 let), Rakušan (13), Daněk, Ryšavý (18), P. Dvořák (23), Netušil (15), V. Opluštil a D. Opluštil (11). Pak jsou pravdivá Liborova slova, že my dva jsme jen řidiči a ostatní jsou hráči. O to potěšitelnější je to, že se povedlo skončit na 2. místě s papírově slabším týmem než loni. Pro další sezonu tak není potřeba dělat velké změny v sestavě Béčka, jen vhodně doplnit.
opl

Junior Postoupky (Céčko) – Regionální přebor
V letošním roce hrálo naše C-družstvo v Regionálním přeboru Kroměříž, pod hlavičkou Junior Postoupky. A to zcela po zásluze, když v družstvu hráli vždy maximálně dva dospělí. Některé zápasy odehráli junioři sami bez "pomoci" dospělých. Sezóna proběhla klidně, jelikož jsme byli již v 6. kole zachráněni a na postup bylo daleko. Hráči nastupovali docela pravidelně, střídalo se 11 hráčů a v posledních kolech si ještě zahráli další dva. Nyní trochu slov k jednotlivým hráčům:
1. Jan Palášek (1996) 4/6 66%. Honza pomáhal družstvu hlavně se silnějšími soupeři. Škoda jedné porážky, jinak hrál velmi dobře a spolehlivě. Příští rok již bude pravidelně hrát ve vyšší soutěži než je RP.
2. Miroslav Rakušan (1999) 4/8 50%. Od Mirka jsem očekával větší bodový příděl. Ale celá sezóna byla pro něj těžká. Byl jedním z nejvytíženějších hráčů celého oddílu. Pár jeho partií mělo skončit opačným výsledkem, když velmi dobé pozice pokazil.
3. Vladimír Opluštil 4/6 66%. Moje výkony nebyly nic moc. Dokonce jsem jednou prohrál, což byla jediná prohra v sezoně vůbec. Nastupoval jsem jen, když to bylo nezbytné. Jinak dostávali šanci ostatní hráči.
4. Jan Netušil (1997) 6/10 60%. Honza byl jednou z největších opor týmu, odehrál skoro všechny zápasy a především dokázal, že v této soutěži se nemusí nikoho bát. K dokonalosti chybělo jen pár nedovedených koncovek k vítězství.
5. Michal Scheichenost (1998) 5/10 50%. U Michala je vidět sice mírný a trvalý pokrok v herní kvalitě. Předvedl vysoký standard, ale daleko důležitější fakt je, že jeho herní projev se rapidně zlepšil a dovolí v partii daleko víc zariskovat než dříve.Také on patřil k oporám týmu.
6. David Opluštil (2001) 5/11 45%. David odehrál jako jediný všechny zápasy. Výsledkově to mohlo být o něco lepší, ale herně se zvedl, hlavně v druhé polovině sezony.
7. Pavel Večeřa (1996) 4/9 44%. Malej Večis hrál nervy drásající partie. Jeho styl je hop nebo trop. Zase se mu povedlo nemožné. Prohrál partie, které prohrát nešly a Houdini by mu určitě ukazoval + 24. Důležitou roli měl Pavel hlavně, když mi dělal zástupce a v některých zápasech i kapitána.
8. Filip Zavadil (2000) 2,5/6 41%. Filip dával přednost basketbalu, hlavně v první části sezóny. Velkým pozitivem je, že jeho partie již netrvají 20 minut, ale naopak dokáže hrát i nejdéle ze všech. Hlavně jeho bojovná partie v posledním kole v Pravčicích, trvající bez mála pět a půl hodiny, stojí za povšimnutí.
9. Julie Šimčáková (1998) 2,5/5 50%. Julča byla spolehlivá náhradnice. Opět potvrdila vzrůstající úroveň i když těch bodíků, mohla přidat víc.
10. Jan Polišenský (1999) 2,5/7 35%. Honza dostal velký prostor, ale čekal jsem, že jeho hra bude mít vyšší úroveň. Vypadá to, že výkonnostně stagnuje. Jeho partie nejsou tak ucelené jak by měli být. Také spousta hrubých chyb ho brzdí v rozletu. Určitě má na víc.
11. Martin Medek 2,5/ 3 83%. Martina jsem dopsal na soupisku dodatečně, hlavně kvůli tomu, abychom měli v zápasech, kde nebudu moct hrát, nějakého rozhodčího. Jeho zkušenosti se nám v závěru sezóny hodily.
12. Pavel Opluštil (2004) 0/6 0%. Poměrně velký prostor dostal benjamínek týmu. I když měl i světlejší chvilky, většinou trpěl za svou zbrklost. Získané zkušenosti snad uplatní v dalších letech.
13. Tomáš Pecháček (2001) 0,5/1 50%. Tomáš dostal příležitost v podstatě v domácím prostředí v posledním kole v Pravčicích. A všem dokázal, že na tuto soutěž má. V dalších letech by měl dostat více příležitostí.

Postoupky D – Regionální soutěž
Hodnotit sezónu nebudu, z pohledu týmu v RS to je zbytečné. Co se hráčů týče, tak rozebírat dospěláky (kteří většinou podávají stejné výkony posledních x let) je taky nesmysl. (-konec nehodnotící části-)
No, podívat se na děcka by smysl mělo, ale nebyl jsem všech zápasech a musel bych si něco vymyslet.
Jenom obecně o dvou věcech: předpokládám, že ti, kdo hráli zbrkle v Déčku to dělají i jinde a ví se to. Tedy: nehrajte zbrkle, je to zbrklé. Soupeřům se stačí akorát zamyslet a mají vás na lopatě, což je škoda.
Jindřich Ryšavý

Družstva – mládež

Konečné tabulky: 1. liga dorostu, KP st. žáků (soupisky A, B)

Postoupky A – 1. liga dorostu
V letošní sezoně 1. ligy dorostu jsme opět měli patřit k favoritům na postup. Konkurence byla o něco slabší než vloni a z našeho stříbrného týmu z loňska odešli jen Jan Palášek a Pavel Večeřa. I když Honzu Paláška bylo těžké nahradit, tak zbytek týmu byl i tak hodně silný a doplněný Filipem Zavadilem a zkušenou Julií Šimčákovou.
První dvoukolo se uskutečnilo ve Vsetíně a byl to nejhorší vstup do sezony v historii 1. ligy. Nejprve nás čekal tradiční soupeř posledních let Sokol Hošťálková. Prohráli jsme 2,5:3,5 když zaváhal především David Opluštil. Ještě větší nepříjemností pak byla další porážka v řadě od Zbrojovky Vsetín 2,5:3,5, která nám vzala všechny praktické možnosti v boji o postup do Extraligy. Tentokrát velmi zaváhala Julie Šimčáková. Po dvou porážkách jsme druhý den vyrazili skoro do Polska. Konkrétně do Českého Těšína, kde měla svou hrací místnost Slavia Orlová a utkali jsme zde s outsidery z Třince. V utkání jsme vynechali Julču a nasadili osmiletého Pavla Opluštila. Ten zvítězil kontumačně a pomalu se k němu přidali ostatní až jsme jednoznačně zvítězili 5,5:0,5.
Další dvoukolo nás čekalo opět v Českém Těšíně, kam jsme zajížděli v prosinci k zápasu s domácí Orlovou "B" a TJ Ostravou. Vedoucím byl Martin Dvořák, který dal najevo nespokojenost se zázemím hrací místnosti. Místo Filipa Zavadila dostal příležitost Tomáš Pecháček a svou premiéru zvládl velmi dobře. Nejprve jsme nastoupili proti TJ Ostrava, což je nováček soutěže, ale velmi silný tým. Podařilo se nám však výrazně zvítězit 5,5:0,5. Další zápas pravdy byl s Orlovou "B". V případě vítězství by žila ještě teoretická šance na titul. Bohužel naši hráči nevyužili dobře rozehraného utkání a podlehli 2,5:3,5.
V lednu nás čekalo další dvoukolo, které jsme měli pořádat v Postoupkách. Ovšem přes zimu nám zavřeli hospodu přes cestu a tak bylo nutné sehnat jiné útočiště, které by zajistilo i stravu pro vzdálené účastníky. To se mi povedlo domluvit v salonku penzionu Bezměrovský dvůr. Prostředí nadchlo nejen mne, a tak jsme zde mohli domluvit i závěrečné dubnové soustředění. Nejprve ale k výsledkům lednového dvoukola. Tady se nám stala nepříjemná věc, když onemocněl Filip Zavadil. Dozvěděl jsem se to až 2 hodiny před začátkem. V té době již byli všichni náhradníci ve Vsetíně na KP a hráli spokojeně za B-družstvo. A tak jsme museli nastoupit pouze v pěti a to ještě s úplným nováčkem Petrou Večerkovou na 5. desce. Petra hrála výborně a svého soupeře dostala pod matové hrozby, jenomže pak začala soupeři postupně vracet získaný materiál, až měla méně. Prohrávali jsme 0:2. Naštěstí byl naším soupeřem výběr Kunovic, který rozhodně nepatřil k favoritům. Díky zkušenostem zbytku družstva jsme zápas otočili a vyhráli 3,5:2,5. V odpoledním kole nás čekal dosud vedoucí celek Starého Města. Našim cílem bylo zvítězit a udržet se ve hře o medaile. Posílili jsme družstvo o bratry Opluštilovy, kteří mezitím dorazili ze Vsetína. Ovšem začátek byl katastrofální. Brzy prohráli, ti co se od nich nejvíc čekalo – David Opluštil a Mirek Rakušan. Pak již se s výsledkem moc dělat nedalo. Prohráli jsme 1,5:4,5, nejvyšší porážkou za poslední tři roky v 1. lize.
V dubnu nás pak čekaly spíše záchranářské práce než boj o medaile. Vzorně připravená hrací místnost i zázemí Bezměrovského dvora přivítalo účastníky posledních čtyř kol. Naši hráči drtivým finišem dokázali porazit postupně Prostějov, Grygov, Duras Brno "B" a Kuřim a v tabulce se vyšplhalo na pěkné 4. místo. Nebýt katastrofálního úvodu, tak by z toho byla opět medailová příčka, kam tým za normálních okolností jistě patřil.
Jednotlivé výkony hráčů si dovolím zhodnotit takto:
1. Jan Netušil (1997) 5/11 45%
S jeho výkony jsem byl spokojen. Honza projevil další výkonnostní pokrok. Některé jeho remízy se sice daly vyhrát, ale na 1. desce je to vždycky těžké. Dá se říci, že v poslední ligové sezoně splnil očekávání. 2. Miroslav Rakušan (1999) 8,5/11 77%
Pro Mirka to byla těžká sezona, protože měl dokazovat výkonnostní růst z minulé sezony. To se mu ne vždy dařilo. Získal nejvíc bodů a tak byl největší oporou týmu. Ovšem klíčové zápasy s nejsilnějšími družstvy mu nevyšly. 3. Michal Scheichenost (1998) 7,5/11 68%
Pro Michala další skvělá sezona v 1. lize. Po loňsku, kdy měl na 6. šachovnici 100% se posunul na třetí desku a i zde prokázal zlepšující se výkonnost. Přesto má ještě mnoho co zlepšovat.
4. David Opluštil (2001) 3/7 42%
Davidovi nevyšel začátek sezony, kde hrál katastrofálně. Pak se mírně zlepšil, přesto se od něj čekalo víc. V druhé části sezony, kdy bylo jasné, že není šance na postup, nastupoval sporadicky, aby mohl posílit B-družstvo v KP. 5. Filip Zavadil (2000) 3,5/5 70%
Nováček v základní sestavě 1. ligy, přesto již zkušený hráč. Dokázal, že je hráč a spoustu partií dokázal vybojovat. Dojem si zkazil až poslední zbytečnou prohrou, kde se vrátil ke svým rychlošachům a byl za to po zásluze potrestán. Příští rok by měl odehrát celou sezonu a stát se oporou týmu. 6. Julie Šimčáková (1998) 7/10 70%
Julča hrála z kraje sezony hodně rozpačitě. Překvapivá prohra se Vsetínem nás stála medailové umístění. Druhá část sezony již byla podle představ. Ale stejně se od tak zkušené hráčky čekalo víc. Už i vzhledem k síle soupeřů, která na zadních šachovnicích není tak vysoká.
7. Jan Polišenský (1999) 0/2 0%
Honza nastupoval pravidelně za naše B-družstvo v KP a měl lví podíl na stříbru Béčka. V lize dostal příležitost v posledních dvou zápasech a dá se říct, že ji nevyužil. V obou partiích jak přes kopírák brzy vše vyměnil a přešel do prohraných koncovek. V příštím roce se bude muset zlepšit, aby mohl posílit naše ligové družstvo.
8.Tomáš Pecháček (2001) 2/4 50%
Asi největší překvapení. V původních plánech se vůbec nepočítalo, že by Tomáš po roce, co začal hrát šachy, nastoupil v 1. lize. Tomáš, nejen že se stal oporou Béčka v KP. Stihl i čtyřikrát nastoupit v 1. lize. A nevedl si špatně, když prohrál jen jednu partii a i tu měl vyhranou. Chybí však herní praxe i znalost teorie. Ovšem rychle se učí a předpoklady se probojovat do týmu pro příští rok.
9. Pavel Opluštil (2004) 1/2 50%
Pája dostal příležitost již před 2 lety. Letos jen zaskakoval. Jednu partii vyhrál kontumačně. Druhou sehrál proti Starému Městu a byl velmi blízko remízy. Již teď byl velkou oporou B-družstva. Jeho čas jistě teprve přijde. 10. Petra Večerková (2002) 1/2 50% Další úplný nováček v 1. lize. Petra je velký talent, který to může dotáhnout velmi daleko. Odehrála dvě výborné partie. Tu první prohrála svou zbrklostí. Tu druhou hrála již po MČR, kde trochu přičuchla k opravdovým šachům a bylo to poznat. V příštím roce opět nebude na soupisce 1. ligy chybět.
opl

Postoupky B – Krajský přebor starších žáků
Letošní ročník krajského přeboru družstev starších žáků absolvovalo naše B-družstvo pod hlavičkou SVČ Šipka Kroměříž. Až na jednoho člena, patřili všichni do kategorie mladších žáků. Důvěru v pětičlenném družstvu dostala šestice hráčů, která se postarala o konečný výborný výsledek, jímž bylo konečné druhé místo a zisk stříbrných medailí. Ale začneme od začátku.
V prvním lednovém trojkole v Malenovicích nás čekali ti nejtěžší možní soupeři. V prvním kole jsme nastoupili proti ŠK Zlín, který ovšem měl velké problémy dát dohromady kompletní družstvo a celou sezonu odehráli pouze ve čtyřech hráčích. Čímž bezesporu přišli o medaile. My jsme tak vedli již 1:0 a bez větších komplikací jsme zvítězili 4:1, když prohrál překvapivě David, ale už za rozhodnutého stavu.
V dalším zápase nás čekal pozdější třetí tým, domácí ŠK Zlínterm. Jednoznačný zápas jsme si zkomplikovali třemi časovými tísněmi, po kterých jsme pouze remizovali 2,5:2,5. Pavel dokázal prohrát koncovku věž + 5 pěšců proti věži + 1 pěšec. Po tomto nezdaru jsme nastoupili koncentrovaně proti pozdějším vítězům ze Starého Města "B" a zaslouženě jsme prohráli 0,5:4,5. Na dalším soustředění ve Vsetíně jsme již nezaváhali, stejně jako na domácí půdě v Bezměrově. A tak jsme obsadili druhé místo za Starým Městem "B" a před třetím Zlíntermem. Jednotlivé šachovnice si dovolím ohodnotit takto:
1. David Opluštil (2001) 7 bodů /9 partií 77%, Davidovi nevyšel začátek, ale pak již plnil své povinnosti bez větších problémů. Nakonec odehrál všech 9 kol, což původně nebylo vůbec v plánu.
2. Jan Polišenský (1999) 7 / 9 77%, Honza byl velkou oporou týmu. Jako nejzkušenější hráč svou roli zvládnul, i když mu nevyšel rozhodující zápas se Starým Městem.
3. Tomáš Pecháček (2001) 6,5/ 9 72%, pro Tomáše to byla první sezona a zvládl ji bravurně. Byl další hlavní oporou a potvrdil výkonnostní vzestup.
4. Pavel Opluštil (2004) 5/7 71%, Pavlík již vloni v tomto družstvu získával důležité body. Letos svou bilanci ještě rozšířil a pro příští rok se posune zase o něco výš.
5. Tadeáš Šruc (2004) 3/4 75%. Tadeáš měl vloni pozoruhodnou bilanci 100% bodů ze tří partií. Letos si tu bilanci pokazil až v posledním zápase. Přesto dokázal, že do týmu patří a musí se s ním i na dále počítat.
6. Theo Fekar (2002) 4/7 57%. Theo je druhým hráčem týmu, pro kterého to byla úplně nová soutěž. Získal neocenitelné zkušenosti a dokázal, že tuto příležitost dostal oprávněně.
opl

2. liga sk. F 2012–2013

Poř. Tým                    1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  MP3 Body 
   1 TJ Ostrava             *  4.0 4.0 5.5 5.5 4.0 6.0 4.0 6.5 4.0 4.5 4.5 23  52.5 
   2 TŽ Třinec             4.0  *  3.0 3.5 4.5 5.5 5.5 4.5 4.0 4.5 6.5 5.0 23  50.5 
   3 SK Slavia Orlová "B"  4.0 5.0  *  4.5 3.5 5.0 3.5 5.0 3.0 6.0 6.5 4.0 20  50.0 
   4 Sokol Dobrá           2.5 4.5 3.5  *  1.0 5.0 5.5 4.0 5.5 5.5 4.0 4.5 20  45.5 
   5 KVS EKODIVIZE Opava   2.5 3.5 4.5 7.0  *  2.0 2.5 4.0 4.0 5.5 4.5 4.5 17  44.5 
   6 Sokol Postoupky       4.0 2.5 3.0 3.0 6.0  *  5.0 4.5 4.5 4.0 3.5 4.5 17  44.5 
   7 TJ VOKD Poruba        2.0 2.5 4.5 2.5 5.5 3.0  *  4.0 2.5 5.0 5.0 4.0 14  40.5 
   8 TJ Slovan Havířov     4.0 3.5 3.0 4.0 4.0 3.5 4.0  *  4.5 6.0 3.5 5.0 13  45.0 
   9 Slavia Kroměříž "B"   1.5 4.0 5.0 2.5 4.0 3.5 5.5 3.5  *  3.0 4.0 6.0 12  42.5 
  10 Baník Havířov "A"     4.0 3.5 2.0 2.5 2.5 4.0 3.0 2.0 5.0  *  5.5 4.5 11  38.5 
  11 TJ Město Albrechtice  3.5 1.5 1.5 4.0 3.5 4.5 3.0 4.5 4.0 2.5  *  2.0  8  34.5 
  12 Labortech Ostrava "B" 3.5 3.0 4.0 3.5 3.5 3.5 4.0 3.0 2.0 3.5 6.0  *   5  39.5  

Zlínský krajský přebor 2012–2013

Poř. Tým                        1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  MP3 Body
   1 Slavia Kroměříž C          *  4.0 3.5 7.5 5.5 4.5 6.0 5.5 3.0 5.5 6.0 4.5 25  55.5 
   2 TJ Sokol Hošťálková A     4.0  *  3.0 4.5 4.5 5.0 5.0 6.5 5.5 3.5 6.5 6.0 25  54.0 
   3 ŠK Zbrojovka Vsetín A     4.5 5.0  *  2.5 4.5 4.5 3.5 5.5 7.0 4.5 4.0 6.0 25  51.5 
   4 ŠK Zlín C                 0.5 3.5 5.5  *  4.0 2.0 4.5 4.5 4.5 5.0 7.0 6.0 22  47.0 
   5 SK Boršice A              2.5 3.5 3.5 4.0  *  4.5 5.0 6.0 5.5 5.0 3.5 6.5 19  49.5 
   6 CHESSMONT Rožnov p.R. A   3.5 3.0 3.5 6.0 3.5  *  4.0 5.0 5.0 4.5 5.0 6.0 19  49.0 
   7 ŠK Zlínterm Zlín A        2.0 3.0 4.5 3.5 3.0 4.0  *  4.0 4.0 4.5 4.0 4.0 11  40.5 
   8 ŠK Staré Město D          2.5 1.5 2.5 3.5 2.0 3.0 4.0  *  4.5 3.0 5.0 6.0 10  37.5 
   9 ŠK Staré Město E          5.0 2.5 1.0 3.5 2.5 3.0 4.0 3.5  *  5.5 5.0 1.5 10  37.0 
  10 TJ Sokol Francova Lhota A 2.5 4.5 3.5 3.0 3.0 3.5 3.5 5.0 2.5  *  5.0 2.0  9  38.0 
  11 TJ Gumárny Zubří          2.0 1.5 4.0 1.0 4.5 3.0 4.0 3.0 3.0 3.0  *  6.5  8  35.5 
  12 ŠK Holešov A              3.5 2.0 2.0 2.0 1.5 2.0 4.0 2.0 6.5 6.0 1.5  *   7  33.0 

Zlínská krajská soutěž – západ 2012–2013

Poř. Tým                           1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  MP3 Body
   1 Slavia Kroměříž D             *  4.5 3.5 4.5 5.5 5.5 6.0 2.5 5.5 4.5 5.5 6.5 27  54.0 
   2 TJ Sokol Postoupky B         3.5  *  5.5 4.5 5.0 6.0 3.0 5.5 4.0 7.0 7.0 5.0 25  56.0 
   3 ŠK Staré Město F             4.5 2.5  *  1.5 5.0 4.5 4.0 6.0 5.0 5.0 4.0 4.5 23  46.5 
   4 SK Boršice B                 3.5 3.5 6.5  *  3.5 5.5 5.0 5.0 6.5 5.0 4.0 6.5 22  54.5 
   5 TJ Vlčnov A                  2.5 3.0 3.0 4.5  *  4.0 4.0 4.5 5.5 6.5 4.0 5.0 18  46.5 
   6 Spartak Uherský Brod         2.5 2.0 3.5 2.5 4.0  *  6.5 4.5 3.5 4.5 5.0 5.0 16  43.5 
   7 ŠO TJ Zborovice A            2.0 5.0 4.0 3.0 4.0 0.5  *  2.0 6.0 2.5 6.5 5.0 14  40.5 
   8 TJ Lokomotiva Uherský Ostroh 5.5 2.5 2.0 3.0 3.5 3.5 6.0  *  4.0 2.5 5.5 5.0 13  43.0 
   9 SK Boršice C                 2.5 4.0 3.0 1.5 2.5 4.5 2.0 4.0  *  6.5 5.0 4.0 12  39.5 
  10 TJ Bojkovice A               3.5 1.0 3.0 3.0 1.5 3.5 5.5 5.5 1.5  *  4.5 3.5  9  36.0 
  11 TJ Polešovice                2.5 1.0 4.0 4.0 4.0 3.0 1.5 2.5 3.0 3.5  *  5.0  6  34.0 
  12 KK-ŠK Osvětimany             1.5 3.0 3.5 1.5 3.0 3.0 3.0 3.0 4.0 4.5 3.0  *   4  33.0 

Regionální přebor 2012–2013

Poř. Tým                         1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  MP3 Body 
   1 SK EMKaD Holešov A          *  5.5 5.0 2.5 3.5 5.0 5.0 5.5 4.5 5.5 7.0 5.0 27  54.0 
   2 ŠK  RAPOS Sulimov          2.5  *  6.0 2.5 4.5 4.5 4.5 6.0 4.5 5.5 6.0 6.5 27  53.0 
   3 T.J. Sokol Morkovice       3.0 2.0  *  5.0 4.0 5.5 4.5 5.0 5.5 5.0 5.5 6.0 25  51.0 
   4 Sokol Kvasice              5.5 5.5 3.0  *  2.5 4.5 5.0 6.0 5.0 4.0 3.5 6.5 22  51.0 
   5 TJ Lutopecny/Měrůtky       4.5 3.5 4.0 5.5  *  3.0 4.0 4.0 4.5 5.5 4.0 4.0 17  46.5 
   6 Junior Postoupky           3.0 3.5 2.5 3.5 5.0  *  1.5 6.0 3.0 5.0 5.0 4.5 15  42.5 
   7 ŠO TJ Zborovice B          3.0 3.5 3.5 3.0 4.0 6.5  *  6.0 4.0 3.5 4.5 4.5 14  46.0 
   8 ŠK Holešov C               2.5 2.0 3.0 2.0 4.0 2.0 2.0  *  5.0 4.0 4.5 5.5 11  36.5 
   9 Sokol Litenčice            3.5 3.5 2.5 3.0 3.5 5.0 4.0 3.0  *  4.5 2.5 4.5 10  39.5 
  10 TJ Prusinovice             2.5 2.5 3.0 4.0 2.5 3.0 4.5 4.0 3.5  *  4.5 3.0  8  37.0 
  11 TJ Sokol Pravčice          1.0 2.0 2.5 4.5 4.0 3.0 3.5 3.5 5.5 3.5  *  2.5  7  35.5 
  12 TJ Bystřice pod Hostýnem B 3.0 1.5 2.0 1.5 4.0 3.5 3.5 2.5 3.5 5.0 5.5  *   7  35.5 

Regionální soutěž 2012–2013

Základní část
Poř. Tým                   1   2   3   4   5   6   7   8  MP3 Body 
   1 Slavia Kroměříž E     *  3.5 4.5 5.0 4.5 5.5 4.5 5.5 18  33.0 
   2 SK Rusava            4.5  *  5.0 5.0 2.0 6.0 4.0 6.5 16  33.0 
   3 SK Spartak Hulín     3.5 3.0  *  3.5 5.0 4.5 4.0 5.5 12  29.0 
   4 SK EMKaD Holešov B   3.0 3.0 4.5  *  2.5 4.5 5.0 6.0 12  28.5 
   5 ŠK Milovice          3.5 6.0 3.0 5.5  *  2.5 4.0 6.0 10  30.5 
   6 TJ Sokol Postoupky D 2.5 2.0 3.5 3.5 5.5  *  2.0 5.0  6  24.0 
   7 ŠK Loukov            3.5 4.0 3.0 3.0 4.0 6.0  *  3.5  5  27.0 
   8 TJ Sokol Morkovice B 2.5 1.5 2.5 2.0 2.0 3.0 4.5  *   3  18.0 

Finále A
                                                      Celkem
Poř. Tým                 1   2   3   4  MP3 Body   MP3 Body CPoř. 
   1 SK EMKaD Holešov B  *  7.0 5.0 4.0  7  16.0   19  44.5   2
   2 Slavia Kroměříž E  1.0  *  6.0 4.5  6  11.5   24  44.5   1
   3 SK Spartak Hulín   3.0 2.0  *  6.0  3  11.0   15  40.0   4
   4 SK Rusava          4.0 3.5 2.0  *   1  9.5    17  42.5   3

Finále B
                                                         Celkem
Poř. Tým                   1   2   3   4  MP3 Body   MP3 Body CPoř. 
   1 ŠK Milovice           *  3.0 4.5 5.0  6  12.5   16  43.0   5
   2 ŠK Loukov            5.0  *  2.0 4.5  6  11.5   11  38.5   6
   3 TJ Sokol Postoupky D 3.5 6.0  *  4.0  4  13.5   10  37.5   7
   4 TJ Sokol Morkovice B 3.0 3.5 4.0  *   1  10.5    4  28.5   8

1. liga dorostu sk. východ 2012–2013

Poř. Tým                                 1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  MP3 PtsV
   1 SK Slavie Orlová "B"                *  3.0 3.5 3.5 3.5 4.0 4.0 4.0 4.5 4.5 3.5 5.5 31  43.5 
   2 ŠK Staré Město                     3.0  *  3.5 4.5 3.5 5.0 3.0 4.0 3.5 4.5 5.0 5.0 29  44.5 
   3 Zbrojovka Vsetín                   2.5 2.5  *  3.5 2.5 3.5 4.0 4.5 4.0 5.0 4.0 5.5 24  41.5 
   4 TJ Sokol Postoupky                 2.5 1.5 2.5  *  5.5 4.0 2.5 3.5 3.5 3.5 4.0 5.5 21  38.5 
   5 Ostravská šachová škola TJ Ostrava 2.5 2.5 3.5 0.5  *  4.0 2.5 3.5 3.5 5.5 4.5 5.5 21  38.0 
   6 Agentura 64 Grygov                 2.0 1.0 2.5 2.0 2.0  *  4.0 3.5 4.0 5.0 6.0 6.0 18  38.0 
   7 TJ Sokol Hošťálková                2.0 3.0 2.0 3.5 3.5 2.0  *  4.5 3.0 5.5 3.0 5.0 18  37.0 
   8 KME-DDM Kuřim                      2.0 2.0 1.5 2.5 2.5 2.5 1.5  *  4.0 3.5 4.5 4.0 12  30.5 
   9 ŠK Duras BVK Brno "B"              1.5 2.5 2.0 2.5 2.5 2.0 3.0 2.0  *  5.0 3.5 4.5 10  31.0 
  10 ŠO Kunovice                        1.5 1.5 1.0 2.5 0.5 1.0 0.5 2.5 1.0  *  3.5 4.5  6  20.0 
  11 Rošáda Prostějov                   2.5 1.0 2.0 2.0 1.5 0.0 3.0 1.5 2.5 2.5  *  3.5  4  22.0 
  12 TŽ Třinec                          0.5 1.0 0.5 0.5 0.5 0.0 1.0 2.0 1.5 1.5 2.5  *   0  11.5 

Krajský přebor družstev st. žáků 2013

Poř. Tým                    1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  MP3 PtsV 
   1 ŠK Staré Město B       *  4.5 4.0 4.0 3.0 4.5 4.5 5.0 2.5 4.5 25   34  
   2 SVČ Šipka Kroměříž    0.5  *  2.5 4.0 3.5 4.0 4.0 4.0 5.0 5.0 22   31  
   3 ŠK Zlínterm           1.0 2.5  *  3.5 1.5 3.0 4.0 3.5 5.0 4.0 19   24  
   4 ŠK Zlín               1.0 1.0 1.5  *  2.0 3.5 4.0 3.5 3.0 3.0 15   20  
   5 Sokol Ústí            2.0 1.5 3.5 3.0  *  3.5 2.0 1.5 4.0 2.5 13   21  
   6 ŠK DDM Slavičín       0.5 1.0 2.0 1.5 1.5  *  1.5 4.5 3.0 4.0  9   16  
   7 KK-ŠK Osvětimany      0.5 1.0 1.0 1.0 3.0 3.5  *  4.0 2.0 1.5  9   15  
   8 SK Boršice            0.0 1.0 1.5 1.5 3.5 0.5 1.0  *  3.0 3.0  9   13  
   9 ŠK Ostrožská Nová Ves 2.5 0.0 0.0 2.0 1.0 2.0 3.0 2.0  *  3.0  7   15  
  10 ŠK Zbrojovka Vsetín B 0.5 0.0 1.0 2.0 2.5 1.0 3.5 2.0 2.0  *   4   10  

Soupisky družstev


Sokol Postoupky A (2. liga F)
Šach. Jméno                Rtg FED 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Dvořák Martin       2186 CZE 0  1  0  %  0  0  0  0  %     %  2.5     10  25.0  2277 
    2 Sháněl Jaroslav     2178 CZE %  0  %  %  1  %  0  0  1  0  %  4.5     11  40.9  2229 
    3 Karlík Ondřej       2111 CZE 0  0  1  1  0  0  0           %  2.5      8  31.3  2178 
    4 Bačák Martin        2103 CZE 1  0  %  %  %  %  0  %  0  1  %  5.0     11  45.5  2165 
    5 Brázdil Roman       2108 CZE 0  %  %  1  %  1  1  %  1  %  %  7.0     11  63.6  2115 
    6 Navrátilík Pavel    2106 CZE 1  %  %  0  1  %  %  %  1  1  %  7.0     11  63.6  2068 
    7 Dungl Martin        2016 CZE %  1  %  %  1  0  1  %  %  0  1  6.5     11  59.1  2040 
    8 Večeřa Petr         2028 CZE 1  1  1  %  1  %  1     1  %  %  8.0     10  80.0  1893 
      Machalík Marek      1935 CZE                      %  1        1.5      2  75.0  1903 
      Hlaváček Pavel      1914 CZE                            0     0.0      1   0.0  2044 
      Tomečková Aneta     1789 CZE                      0     0     0.0      2   0.0  1963 
	  

Sokol Postoupky B (ZKS západ)
Šach. Jméno                    Rtg FED 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Palášek Jan             1908 CZE 0     %  0  %     1  1  1  0  0  4.0      9  44.4  1996 
    2 Rakušan Miroslav        1904 CZE %  %  0  0     0  %  1  0  1  0  3.5     10  35.0  1939 
    3 Daněk Libor             2020 CZE %  1  1     1  1     1     1     6.5      7  92.9  1808 
    4 Machalík Marek          1930 CZE                   1     0  1  1  3.0      4  75.0  1829 
    5 Hlaváček Pavel          1938 CZE       0  1                       1.0      2  50.0  1835 
    6 Ryšavý Jan              1874 CZE    0  1  1  0     %  1  0  %  1  5.0      9  55.6  1771 
    7 Dvořák Petr             1785 CZE    1        %  0     %     %  1  3.5      6  58.3  1693 
    8 Bártek Jan              1871 CZE    1     %        1           +  3.5      4  87.5  1512 
      Netušil Jan             1701 CZE 1  0  1  0  %  1  +  %  1  0  +  7.0     11  63.6  1743 
      Opluštil Vladimír       1855 CZE 1     1  1        +  1  1  1     7.0      7 100.0  1623 
      Tomečková Aneta         1718 CZE 1  1        %           %     +  4.0      5  80.0  1631 
      Scheichenost Michal     1757 CZE 0  1        0  %                 1.5      4  37.5  1617 
      Prokopec Zdeněk         1718 CZE       +        1                 2.0      2 100.0  1734 
      Opluštil David          1554 CZE 1        0     %  +  1  1        4.5      6  75.0  1539 
      Zavadil Filip           1312 CZE             0                    0.0      1   0.0  1500 


Junior Postoupky (RP)
Šach. Jméno                    Rtg FED 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1   Palášek Jan V         1908 CZE 1 0     1 1 %     %     4.0      6  66.7  1853 
    2   Rakušan Miroslav V    1904 CZE 1 0 1 % 0 %       0  1  4.0      8  50.0  1800 
    3   Opluštil Vladimír     1855 CZE     1   0 1 1   %    %  4.0      6  66.7  1705 
    4   Netušil Jan V         1701 CZE 1 0 1 % 0 1 1   % %  %  6.0     10  60.0  1718 
    5   Scheichenost Michal   1757 CZE 0 % 1 % 0 %   0 1 %  1  5.0     10  50.0  1643 
    6   Opluštil David        1554 CZE 0 1 1 0 1 % 0 0 0 1  %  5.0     11  45.5  1620 
    7   Večeřa Pavel          1485 CZE 0 1 % % 0 % 1 %   0     4.0      9  44.4  1527 
    8   Zavadil Filip         1312 CZE %       1     0 0 1  0  2.5      6  41.7  1450 
        Šimčáková Julie       1598 CZE   1 % 0     % %         2.5      5  50.0  1443 
        Polišenský Jan        1401 CZE 1 0   %     1 0 0 0     2.5      7  35.7  1363 
        Medek Martin          1579 CZE               % 1    1  2.5      3  83.3  1531 
        Opluštil Pavel        1250 CZE     0 0   0 0 0 0       0.0      6   0.0  1363 
        Pecháček Tomáš        1100 CZE                      %  0.5      1  50.0  1364 



Postoupky D (RS)
Základní část
Šach. Jméno                   Rtg FED 1 2 3 4 5 6 7 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Kucián Miloš           1726 CZE         1 1   2.0      2 100.0  1435 
    2 Ryšavý Jindřich        1614 CZE   1 0 1       2.0      3  66.7  1735 
    3 Medek Martin           1579 CZE 0 %     1   0 1.5      4  37.5  1618 
    4 Šimčáková Julie        1598 CZE % 0 0   0 % 0 1.0      6  16.7  1583 
    5 Večeřa Pavel (V)       1485 CZE 0   % % % 1 0 2.5      6  41.7  1585 
    6 Polišenský Jan         1401 CZE 0 %       % 0 1.0      4  25.0  1440 
    7 Lanč Jan               1565 CZE % %     0 %   1.5      4  37.5  1280 
    8 Bouda Miloslav         1342 CZE % 1 0 0 1 % % 3.5      7  50.0  1268 
      Baštinec Radek         1000 CZE             % 0.5      1  50.0  1000 
      Pecháček Tomáš         1100 CZE + 0 0     0 1 2.0      5  40.0  1302 
      Opluštil Pavel         1250 CZE +   1 0   1   3.0      4  75.0  1222 
      Šruc Tadeáš            1250 CZE   0 1   1     2.0      3  66.7  1033 
      Večerková Petra        1100 CZE     0 0       0.0      2   0.0  1271 
      Fekar Theo             1000 CZE       %       0.5      1  50.0  1439 
      Baštincová Hana        1000 CZE       0     0 0.0      2   0.0  1050 
      Baštinec Libor         1100 CZE       0       0.0      1   0.0  1401 
      Šimčák Marek           1100 CZE         1     1.0      1 100.0  1000 


Finále B
Šach. Jméno                   Rtg FED 1 2 3 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Kucián Miloš           1726 CZE 1   % 1.5      2  75.0  1463 
    2 Ryšavý Jindřich        1614 CZE %   1 1.5      2  75.0  1391 
    3 Medek Martin           1579 CZE   % % 1.0      2  50.0  1438 
    4 Šimčáková Julie        1598 CZE   0   0.0      1   0.0  1520 
    5 Večeřa Pavel (V)       1485 CZE     0 0.0      1   0.0  1370 
    6 Polišenský Jan         1401 CZE 1     1.0      1 100.0  1439 
    7 Lanč Jan               1565 CZE %     0.5      1  50.0  1000 
    8 Bouda Miloslav         1342 CZE 0 0 0 0.0      3   0.0  1529 
      Baštinec Radek         1000 CZE   1   1.0      1 100.0  1325 
      Pecháček Tomáš         1100 CZE + 1 0 2.0      3  66.7  1050 
      Opluštil Pavel         1250 CZE + 1 1 3.0      3 100.0  1000 
      Baštincová Hana        1000 CZE   0   0.0      1   0.0  1000 
      Vaňharová Lucie        1100 CZE   0   0.0      1   0.0  1000 


Sokol Postoupky A (1. liga dorostu)
Šach. Jméno                 Rtg FED 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Body Part.    %   Rtg-Ø
    1 Netušil Jan          1701 CZE 0 % % 1 0 % % 0 % 1  %  5.0     11  45.5  1714 
    2 Rakušan Miroslav     1904 CZE 1 1 1 1 0 1 0 1 1 %  1  8.5     11  77.3  1531 
    3 Scheichenost Michal  1757 CZE % 0 1 1 1 1 0 % 1 1  %  7.5     11  68.2  1495 
    4 Opluštil David       1554 CZE 0 0 1 1 %   0   %       3.0      7  42.9  1374 
    5 Zavadil Filip        1312 CZE % 1 1         1 0       3.5      5  70.0  1357 
    6 Šimčáková Julie      1598 CZE % 0   1 0 1 1 % 1 1  1  7.0     10  70.0  1268 
      Polišenský Jan       1401 CZE                   0  0  0.0      2   0.0  1175 
      Pecháček Tomáš       1100 CZE       % 1         0  %  2.0      4  50.0  1213 
      Opluštil Pavel       1250 CZE     +       0           1.0      2  50.0  1100 
      Večerková Petra      1100 CZE           0   1         1.0      2  50.0  1050 


	  
Sokol Postoupky B (KP st. žáků)
Šach. Jméno               Rtg FED 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Body Part.    %   Rtg-Ø 
    1 Opluštil David     1516 CZE 0 % % 1 1 1 1 1 1 7.0      9  77.8  1343 
    2 Polišenský Jan     1381 CZE 1 1 0 1 1 0 1 1 1 7.0      9  77.8  1180 
    3 Pecháček Tomáš     1250 CZE 1 1 0 1 0 1 1 % 1 6.5      9  72.2  1139 
    4 Opluštil Pavel     1257 CZE 1 0 0 1 1     1 1 5.0      7  71.4  1086 
    5 Šruc Tadeáš        1250 CZE       1   1 1 0   3.0      4  75.0  1000 
      Fekar Theo         1250 CZE + 0 0   1 1 1   0 4.0      7  57.1  1100